Prisjakt

M4YH3M

Medlem sen 2007-11-11
51
Bidrag
20
Hjälpsamröster
Asus ROG Zephyrus G15 GA502IV-AZ001T
Full Star 1
3.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan*
Mycket kraftfullt CAD-monster. Jag använder datorn till 3D-modellering och rendering och där kommer kommer CPU och GPU till sin rätt. Använder den mestadels ihop med extern skärm, tangentbord och mus. + Galet snabb med den 16-trådade processorn och RTX-grafikkortet. + Väldigt mycket "bang for the buck". Haffade ett demoex för drygt 16k. + Relativt snygg för att vara nischad som speldator. + Laddning och kringutrustning via USB-C. - Luftutblåset är på högersidan vilket innebär att att all varmluft blåses precis på högerhanden när jag jobbar on the go. - Skärmen har medioker färgåtergivning och blir inte särskilt ljus vid max ljusstyrka. För egen del använder jag en extern skärm 95 % av tiden så det berör mig inte jättemycket. - Högljudd fläkt - Blir varm
*Redigerades 13 dagar sedan
Logitech MX Master 3
Full Star 1
3.9
(28)
699 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan
Premium på alla sätt och vis. Något för högt klickljud, hade gärna fått vara tystare för min del.
Bang & Olufsen Beoplay H9
Full Star 1
3.5
(7)
3 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
2 år sedan*
Oerhört kvalitetskänsla med premiummaterial för hela slanten och dunderljud. Vid längre lyssning blir den något höga vikten påtaglig.
*Redigerades ett år sedan
Razer Naga Epic Chroma
Full Star 1
3.1
(4)
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
Använder den till CAD/BIM-arbete och den fungerar halvbra. Köpte den främst på grund av de många tumknapparna. Jag har mappat mina vanligaste kommandon till tumknapparna vilket gör mitt arbetet effektivare. När det väl fungerar vilket inte är ofta. + Går att ställa in musens alla knappar väldigt fritt med mjukvaran Razer Synapse: macron, tangentbordsgenvägar m.m. + Inställningar kan sparas i profiler som aktiveras när ett program startas/aktiveras. Till exempel: När jag startar AutoCAD så växlar musen till AutoCAD-profilen som har en uppsättning kortkommandon kopplade till sidoknapparna. När jag sen växlar till AchiCAD så växlar musen till ArchiCAD-profilen som har en annan uppsättning kommandon för sidoknapparna. Går att ha hur många profiler som helst för olika mjukvaror. + Enkelt att ställa in dess ljusschema = lätt att stänga av RGB-belysningen. - Mjukvaran Razer Synapse buggar ofta. Dessutom finns inte den senaste version 3 till Mac, så jag får nöja mig med version 2. Dåligt! Det här sänker betyget rejält. - Ibland krånglar musen när datorn har varit i viloläge. Då måste jag starta om musen. Tar bara några sekunder men det är störande.
*Redigerades ett år sedan
Dell UltraSharp U2719DC 27"
Full Star 1
3.3
(1)
9 374 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Mycket nöjd! Lagom stor skärm med gott om arbetsyta! Behövde en skärm till hemmakontoret och valet föll på denna. + Mycket bra färgåtergivning. Kritiskt för mitt arbete. + Thunderbolt 3 / USB-C-anslutning + Inbyggd USB A-hub. (Båda jag och min sambo kan koppla in en enda TB3 till våra respektive laptops och på så vis få både bildöverföring, laddning samt tillgång till tangentbord och mus som kopplats in i skärmen). + Väldigt snygg! (Eller ja, minst ful av de flesta modeller) + Inbyggd filtrering av blått ljus. - Ganska dyr. (Köpte den ändå för bara ca 4300 kr) - Hade gärna sett en snabbknapp undertill för att växla mellan normal skärmstyrka och lägre skärmstyrka. - Enbart 60 Hz.
*Redigerades ett år sedan
Logitech MX Keys (Nordisk)
Full Star 1
3.8
(24)
967 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
2 år sedan*
Jag är väldigt nöjd med det här tangentbordet som andas kvalitet! Det är för det första riktigt snyggt vilket typ är prio ett för mig. Tillsammans med en rad andra krav jag hade så finns det egentligen inga andra alternativ: + Tungt! + Trådlöst OCH (automatiskt) bakgrundsbelyst! + Vanlig RF-mottagare som ansluts via USB (Bluetooth är bara en bonus för mig). + Laddas via USB-C + Välrenommerad tillverkare med stabila och bra drivrutiner. + Bra skrivkänsla trots frånvaro av mekaniska brytare. + Enkelt att växla mellan min och sambons datorer. - Det är lite väl kort timer på bakgrundsbelysningen. Den stängs av ca 3 sekunder efter att den inte registrerat rörelse. Hade hellre haft ca 15-20 sekunders fördröjning.
*Redigerades 2 år sedan
Rapoo E9100M (Nordisk)
Full Star 1
1.8
(1)
389 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Fint och stilrent men mellanslagstangenten registrerar bara tydliga nedslag rakt ovanifrån. Att skriva som vanligt och trycka till mellanslagstangenten bara i vänstra delen/hörnet gör att nedtryckning inte registreras. Oanvändbart. Blev retur.
*Redigerades 2 år sedan
HP Pavilion Wireless Keyboard 600 (SV)
Full Star 1
1.3
(2)
2 446 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Ett riktigt snyggt tangentbord med hög kvalitetskänsla. MEN... Tangentbord är ju generella universaltillbehör som går att koppla i vilken enhet som helst, bara den har USB-anslutning. Tyvärr har HP tagit ett aktivt beslut om att förhindra anslutning till Mac. Det här tangentbordet fungerar alltså inte till Mac. Helt bisarrt. Med andra ord oanvändbart. Blev retur direkt.
*Redigerades 2 år sedan
GoPro Hero (2014)
Full Star 1
2.9
(7)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan*
Den billigaste GoPro-kameran men som levererar filmer av klart godkänd kvalité! 1080p i 30 FPS eller 720p i 60 FPS räcker för mig i de allra flesta situationer. Min har varit med på bl.a. skidresa och paintball och filmerna är verkligen inget att klaga på. Det här är en oerhört prisvärd produkt! Minus för att det är lönlöst att försöka filma i mörker...
*Redigerades 2 år sedan
Apple MacBook Air (2018) - 1,6GHz DC 8GB 128GB 13"
Full Star 1
3.4
(3)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan*
Otrolig maskin! Fick den för ca 12 500 kr på mellandagsrean 2018 och är hur nöjd som helst. Använder den till grafisk design, CAD och fotoredigering. Skärmen har riktigt bra färgåtergivning och Apples koncept med Retina-skärmar gör dem till en fröjd att använda. + Fantastiskt bra skärm + Batteritiden (Får ut 13-14 h!) + Touch ID! Skönt att slippa skriva i långa lösenord. + Mycket tunn och lätt = smidig att ha med sig. - "Bara" 8 GB RAM och 128 GB SSD, vilket är lite snålt med tanke på priset (fullpris 15 000 kr!). Men det är samtidigt fullt tillräckligt för min arbetsuppgifter. - Touch ID ersatte Face ID i Apples iPhones 2017 med iPhone X. Även om Touch ID fungerar bra så hade jag hellre sett Face ID även på den här nya MacBook Air som släpptes hösten 2018.
*Redigerades 2 år sedan
Sida 1