Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Prisvärda robotgräsklippare
  • 3 nov 2023
Patrik Hedin
Patrik HedinExpert inom robotgräsklippare

Det finns inget mer njutbart än att gå ut i trädgården med kaffekoppen och se grannen dra fram klipparen ur förrådet med sladdar, hörselskydd, bensindunk etc. och samtidigt veta att jag har något som gör allt detta åt mig. Med en robotgräsklippare kan jag lägga den tiden på annat. Och att man dessutom kan få en väldigt bra produkt för en relativt billig peng gör allt så mycket bättre!

Bor du i hus och är trött på att klippa gräset var eller varannan dag är en robotgräsklippare ett MÅSTE för dig. Jag lovar dig, du kommer inte bli missnöjd.

Det finns inget mer njutbart än att gå ut i trädgården med kaffekoppen och se grannen dra fram klipparen ur förrådet med sladdar, hörselskydd, bensindunk etc. och samtidigt veta att jag har något som gör allt detta åt mig. Med en robotgräsklippare kan jag lägga den tiden på annat. Och att man dessutom kan få en väldigt bra produkt för en relativt billig peng gör allt så mycket bättre!

Bor du i hus och är trött på att klippa gräset var eller varannan dag är en robotgräsklippare ett MÅSTE för dig. Jag lovar dig, du kommer inte bli missnöjd.

1. Husqvarna Automower 310 Mark II

Pålitlig, tyst

Appen krånglar ibland

Personligen tycker jag att Husqvarna Automower 310 Mark II är den bästa för gräsmattor under 1000 m². En maskin i toppklass!

Automower har bredmönstrade däck som klarar komplexa trädgårdar med lutningar upp till 40% (22 grader). Den söker självmant upp laddstationen när den behöver laddas, antingen via signalerna laddstationen skickar ut eller så följer den guidekabeln/begränsningskabeln.

Displayen är lätthanterlig. Där bestämmer man hur långt roboten följer guidekabeln innan den ska börja klippa, samt vilka dagar och timmar den ska klippa. Bakom displayen finns också höjdjusteringen där du kan ställa in klipphöjden mellan 20-60 mm.

Klipptiden ligger på 70 min och laddtiden på 60 min. Du har en roterande knivdisk, där sitter tre stycken rakbladsliknande knivar som klipper gräset oerhört fint.

Jag har själv haft en sådan här i över 4 säsonger och den har aldrig krånglat. Automower 310 Mark II är för dig som vill ha en riktigt pålitlig kompis i trädgården.


2. Husqvarna Automower 105

Liten och smidig, prisvärd

3 hjul = fastnar lättare

Husqvarnas minsting! Automower 105 är en liten och smidig gräsklippare som passar trädgårdar upp till 500 m². Den klarar lutningar upp till 25% (ca 14 grader).

Denna maskin klipper lite men ofta, vilket gör att gräsmattan får ett vackert utseende. De vassa knivarna gör att gräset växer sig starkt och förhindrar att mossa tar över. När den behöver laddas söker den sig självmant tillbaka till laddstationen genom guidekabeln, begränsningskabeln eller signalerna laddstationen skickar ut.

Du bestämmer själv vilken dag och mellan vilka timmar klippningen ska göras. Gräsklipparen är dessutom utrustad med PIN-kodlås som utgör ett effektivt stöldskydd. Klipphöjden är mellan 20-50 mm och du justerar den genom ett lätthanterligt reglage. Den ungefärliga laddningstiden är 50 min, och klipptiden ca 70 min.

Detta är en otroligt prisvärd produkt för dig som vill ha en liten och smidig kompis du alltid kan lita på.


3. AL-KO Robolinho 500E

Priset, tystgående

Ingen mobilapp, utseendet

Med en klippbredd på 20 cm och dubbla skärblad klarar denna robotgräsklippare en gräsmatta på max 500 m².

AL-KO Robolinho 500 E klarar lutningar upp till 45% (ca 24 grader) och tar sig genom väldigt smala passager (60 cm). Klipphöjden justerar du med olika steg (25 till 55 mm) och DCS (Double-Cut-System) gör att det klippta gräset går tillbaka i gräsmattan som gödning.

Om gräsklipparen välter eller liknande så stannar knivarna direkt, vilket skyddar mot personskador samt djurskador. Den drivs av ett 2,25 Ah/20 V starkt litiumjonbatteri som har en drifttid på 50 min och laddtid på 60 min.

Om du söker en billig maskin som ändå gör ett väldigt bra jobb så är detta rätt val för dig.


4. Greenworks Optimow 1000 m²

Klarar stora gräsytor

Känns lite plastig

Är du ägare till en stor gräsmatta, då tycker jag du ska kolla in Greenworks Optimow!

Detta är en proffsig klippare som klarar ytor upp till 1000 m². Den må inte se speciellt rolig ut, men detta är något utöver det extra.

Det är en tystgående, automatisk gräsklippare som kommer klippa din matta med profession. Med hjälp av telefonen och GSM-appen kan du enkelt justera din klippare, du får också notiser om den kört fast eller om någon lyfter iväg den.

Den har en klippbredd på 22 cm och klarar lutningar upp till 35%. Optimow är enkel att installera och allt du behöver följer med när du köper den.

Denna klippare är utvecklad med säkerhet som fokus. Lyfter du roboten slutar knivarna att rotera, och den saktar in vid eventuella hinder. Optimow kör automatiskt tillbaka till laddstationen när den behöver laddas.

Ett mycket bra köp om du har en stor gräsyta och är ute efter en prisvärd robotgräsklippare!


5. Robomow RK1000

Att den klipper kanterna

Utseendet

Till utseendet är det kanske inte den vackraste robotgräsklipparen, men låt er inte luras! Detta är en riktig höjdarprodukt.

Denna klippare kommer klippa din matta jämnt och fint. Du kan enkelt styra den genom en app i telefonen och ställa körschema så du har koll på klippningen. Den klarar ytor upp till 1000 m², så har du en stor gräsyta är den ett bra alternativ.

Har du hinder i din trädgård, så som pallkragar eller buskar? Med denna klippare behöver du inte vara rädd för att den ska ha sönder något. Den är nämligen utsedd med hindersensor och tar sig varsamt fram på din gräsmatta. Den har också ett system för kantklippning som gör att hela gräsmattan blir klippt precis som kanterna.

Klipptiden ligger på 60 min och laddningstiden är mellan 60-80 min.

Söker du efter en unik robotgräsklippare som klarar stora ytor så kan Robomow RK1000 vara rätt val.


6. Gardena SILENO MINIMO (500m²)

Smidigheten

Den saknar alarm

Denna roboten från Gardena är anpassad för ytor upp till 500 kvm. Den är extremt smidig och klarar smala passager, återvändsgränder och områden i din trädgård som är svårtillgängliga med bravur. Den är liten, tyst och den ställer automatisk in klipptiden efter grästillväxten.

Har du saker i din trädgård som du bävar för inför varje klippning med din robotgräsklippare? T.ex. en studsmatta, trädgårdsmöbler eller pallkragar? Då behöver du inte vara orolig. Gardena Sieno Minimo är nämligen utrustad med spiralformad punktklippning som är lämplig för svåråtkomliga ytor.

Klipparen klipper lika länge som den laddar, alltså 65 min. Ett måste för dig som söker det där lilla extra. Du kan styra den från mobilen med hjälp av Gardena Bluetooth-app.


Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer