Prisjakt
HemPrisjakts experterSolkrämTopplista - Bästa solskydd för barn

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa solskydd för barn

29 januari 2024

Barn under ett år ska undvika direkt solljus men ibland sticker ju ben och armar ut utanför vagnen eller shortsen. Då kan man smörja med ett solskydd som är anpassat efter barnets ålder. Hur ska man tänka kring fysikaliskt eller kemisk solskydd då? Ett fysikaliskt solskydd bildar en vit hinna och reflekterar bort UV-strålningen så att den inte går ner i huden. Ett kemiskt solskydd bildar ingen vit hinna, utan absorberar UV-strålningen och förvandlar den till ofarligt strålning. Till barn kan man använda både kemiskt- och fysikaliskt solskydd. Den största skillnaden mellan solskydd för barn och vuxna är att solskydd för barn ofta är mer svett-, sand- och vattenresistenta.

De bästa råden är alltid att komplettera solskyddet med kläder, använda SPF50, återapplicera solskyddet varannan timme, undvika solen mellan 11-15 och att vara i skuggan. Solvett, helt enkelt!

1. Evy Technology Sunscreen Mousse For Kids SPF50 150ml

Passar alla, håller länge!

Inget!

EVY - älskade EVY. EVY är ett svenskt patenterat varumärke som ni sett mig prata om flertalet gånger.

Det här solskyddet finns i två styrkor, SPF30 och SPF50. De som är anpassade för barn kan användas från 6 månaders ålder och är utformade för den extra känsliga huden.

Utöver själva solskyddet innehåller det även EVY's patenterade formula som stärker hudbarriären och minskar risken för soleksem.

Innehållet är en mousse som ska smörjas ut mellan händerna innan det appliceras. Eftersom konsistensen är annat än en vanlig kräm anser många föräldrar att deras barn tycker om att smörja sig med EVY eftersom det blir en liten lek!

Evy Sunscreen Mousse For Children är extra vattenresistent samt skyddar mot både klor- och saltvatten. Det är även parfymfritt, fritt från konserveringsmedel, parfym, alkohol och nanopartiklar.

Evys solkräm för barn är helt klart det bästa och en solklar förstaplats!


2. La Roche Posay Anthelios Dermo-Pediatrics Lotion SPF50+ 250ml

Fungerar även som en body lotion

Inget!

Det här solskyddet är nästintill en förstaplats! Om det bara vore krämer jag skulle lista och inte fick välja EVY hade La Roche Posays solkräm för barn knipit förstaplatsen - den är utan tvekan är krämernas nummer ett!

La Roche Posay är ett franskt apoteksmärke med fokus på just solskydd. De ligger alltid i framkant när det kommer till att ta fram nya UV-filter och bra solskydd. Den här är inget undantag!

Anthelios Dermo-Pediatrics är ultra-vattenresistent, lämnar ingen vit hinna efter sig, är parfymfritt, beter sig som en lätt lotion och är anpassad för känslig hud.

Utöver solskyddsfilter innehåller den en riklig mängd glycerin som återfuktar huden och bidrar till att det mer känns som en body lotion än ett solskydd. Tio av tio helt enkelt!


3. ACO Sun Kids Lotion Active SPF50+ 250ml

Prisvärd! Lättillgänglig - finns på varje apotek!

Locket kan ibland kärva lite

ACO, är det världens mest köpta apoteksmärke? Jag tror verkligen det! Vi är nog många som har både köpt en och två produkter från detta märke.

Aco Sun Kids Lotion är ett solskydd med SPF 50+ och är i konsistensen av en rikare kräm. Den är både extra vatten- och sandresistent samt parfym-, alkohol- och färgämnesfri.

Det som gör den lite speciell är att den även kan appliceras på blöt hud! Man kan alltså kan smörja in barnet direkt efter bad utan att behöva torka av med handduk först. Bra både ur synpunkten att handdukstorkning torkar bort solskydd och att det går snabbt att smörja efter bad.

Utöver solskyddet så innehåller den även ACO's "tripple moist complex" som återfuktar huden på djupet vilket bidrar till en hälsosam hudbarriär.


4. Eucerin Sensitive Protect Kids Sun Spray SPF50+ 300ml

Eucerin Sensitive Protect Kids Sun Spray SPF50+ 300ml
Graviditetskollen

259 kr

apotek.nu

292 kr

Bra, smart sprayfunktion

Dyrare (men mer mängd!)

Eucerin är kanske mest kända för sin berömda duscholja men de har väldigt många bra solskydd värda att tipsa om.

Den här sprayflaskan innehåller hela 300 ml solskydd som är anpassat för barn (och även vuxna) med atopiska eksem vilket gör att alla kan använda den.

Den här finns i SPF 50+, är lätt att smörja in, parfymfri och innehåller lichochalcone A som också skyddar mot fria radikaler (ämnen som till exempel avgaser som kan skada hudens celler). Utöver det så innehåller glycerretinsyra som stöttar upp hudens egna återhämtning.

Det som jag verkligen tycker om med denna är appliceringen, det vill säga att man kan spraya direkt på kroppen och sedan smörja ut den. Det underlättar för oss föräldrar som har barn som inte tycker om att smörja in sig, då det, ännu en gång - går snabbt! 🙌


5. Nivea Sun Kids Protect & Sensitive Roll-On SPF50+ 50ml

Bra på språng och mindre områden

Inte för hela kroppen

Det här är en produkt som jag vill ha med för att faktiskt visa att det finns solskydd på roll-on. Ja det är sant! Som en deodorant fast med solskydd.

Nivea Sun Kids Roll-On är helt perfekt att ha till exempel på förskolan, i väskan eller i bilen. Otroligt smidig när det krävs en snabb applicering i ansiktet, eller på armar och ben som inte är skyddade av kläder.

Jag brukar rolla på rikligt och sedan smörja in. Jag skulle inte rekommendera att använda den för att smörja in hela kroppen med, men för små delar, absolut!

Nivea Kids Roll-On har ett solskydd på SPF50+, är extra vattenresistent, passar en känslig hud och även den som har eksem. Den är även parfymfri och är dermatologiskt testad. Formulan går snabbt in i huden och lämnar inga vita märken.


Jag är en hudvårdsnörd (både kropp och knopp) utan dess like med en förkärlek för huden som drabbats av akne och att bygga upp hudbarriären samtidigt som jag älskar produkter som gör vardagen lite lyxigare. Jag vill gärna hålla koll på ingredienser hos produkterna och vad de olika gör i huden, vilket kommer från att jag till yrket är Legitimerad Apotekare och därmed är en kemi- och biologinörd i grund och botten. Med det sagt så hittar jag favoriter i varierande prisklass - allt från apoteksmärken till dyrare hypade märken.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons