Kategorier
Prisjakt
Topplista

Bästa resevagnen för syskon

Köpråd från Prisjakt Experter

En bra resebarnvagn enligt mig är en som är lätt, liten och smidig att ta med på resan samt enkel att fälla ihop (det brukar ju bli en del ihop- och uppfällning på resan). Har man dessutom två små barn med sig lär packningen vara gigantisk, så en lätt och nätt resebarnvagn bör då stå högt på önskelistan. Alla övriga detaljer tycker jag är en ren bonus, men det finns några barnvagnar som är både lätta och smidiga och ändå lyckats med några fiffiga bekvämligheter.

Här är mina fem bästa tips för resevagnar för två barn, med fokus på nätthet och smidighet. Tänk på att ingen av dessa vagnar är speciellt bra i terräng utan har små hjul i sann resevagnsanda och rullar bäst på plan mark.

1. Baby Jogger City Tour 2 (Sittvagn för 2)

Ihopfällningen och storleken
Något bakåtlutat sittläge

Min favorit i kategorin är utan tvekan denna innovativa syskonvagn i lightformat från Baby Jogger.

Den är endast 66,5 cm bred vilket inte är mycket större än en vanlig enkelvagn (runt 60 cm är vanligt för enkelvagnar). Den har ställbara fotstöd, rätt bra liggläge och det viktigaste av allt - ihopfällningen är väldigt enkel och för att vara en syskonvagn blir den imponerande kompakt ihopfälld! Perfekt när vagnen ska trängas med mycket packning.

Ett riktigt stort plus är att det går att köpa till en liggdel, så man kan rulla denna från födseln.

Sufletterna har solskydd UV50 vilket är kanon eftersom semester brukar innebära en del sol. De är dock rätt små och inte speciellt heltäckande, vilket tyvärr är vanligt på resevagnar.

Detta är vagnen för dig som vill transportera två barn i en snygg, stilren och smidig vagn i ett kompakt format som rymmer väldigt mycket.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Baby Jogger City Tour 2 (Sittvagn för 2)
Baby Jogger City Tour 2 (Sittvagn för 2)
4 999 kr

2. Mountain Buggy Nano Duo (Sittvagn för 2)

Smidig ihopfällning samt storleken
Dåligt liggläge

Det här är ännu en syskonresevagn som tar väldigt liten plats både uppfälld och ihopfälld. Den har dock både sämre liggläge och ett kortare fotstöd än min listetta från Baby Jogger. Varukorgen är något liten men lättillgänglig.

Jag gillar att designen är så luftig, det är liksom inget material i onödan och man ser att den är lätt. Det kommer också med en smidig bärrem som gör att man kan bära vagnen på axeln när den är ihopfälld.

Till den här vagnen kan man köpa till en liggdel vilket jag tycker är ett stort plus. Man kan även köpa till en rem som ska göra det möjligt att fästa ett babyskydd i sitsen.

Det här är vagnen för dig som reser med två små barn och behöver en bekväm vagn som väger lite då den endast väger 9 kg.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Mountain Buggy Nano Duo (Sittvagn för 2)
Mountain Buggy Nano Duo (Sittvagn för 2)
3 995 kr

3. Beemoo Gemini (Sittvagn för 2)

Priset

Det här är en ganska ny vagn på marknaden som jag tycker ser intressant ut.

Jag har länge tyckt att den populära resevagnen Kobbe från Carena borde finnas som dubbelvagn och då är nog Beemoo Gemini det närmsta vi kan komma. Den är inte långt ifrån vad en dubbel-Kobbe skulle se ut som.

Beemoo Gemini fångade mitt intresse eftersom den ser liten och lätt ut, både uppfälld och ihopfälld, men har ändå fullt liggläge, bygel, fempunktssele och ställbart fotstöd. Sufletten är resevagnskort, men det är svårt att förvänta sig något annat.

För dig som behöver en liten och smidig resevagn till två barn tror jag att den här vagnen är ett fullgott alternativ, dessutom till ett mycket rimligt pris!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Beemoo Gemini (Sittvagn för 2)
Beemoo Gemini (Sittvagn för 2)
1 995 kr

4. Bumprider Connect (Sittvagn)

Både enkelvagn och dubbelvagn
Bred som dubbelvagn

Det här ser ut som en enkelvagn, tänker ni nu. Ja, det är det också - så vad gör den i listan?

Jo, det finurliga med här vagnen är att man kan koppla ihop två stycken bredvid varandra med hjälp av starka magneter! Både unikt och kul enligt min mening. (Man kan för övrigt koppla ihop hur många man vill men jag vet inte hur smidigt det går att köra mer än två i bredd).

Förutom den uppenbara fördelen att man kan köra vagnarna som enkelvagnar när man föredrar det, så finns det flera saker som är bra med Bumprider Connect, bland annat ställbart fotstöd och bra liggläge. Det finns också liggdel att köpa till, samt adaptrar till babyskydd.

Vagnarna kopplas ihop med hjälp av magneter på sidorna, och på sidan utan vagn kan man fästa olika smarta väskor som går att köpa till.

Så, vill du kunna variera mellan enkelvagn och dubbelvagn på resan är detta det bästa alternativet för dig!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bumprider Connect (Sittvagn)
(1)
Bumprider Connect (Sittvagn)
2 499 kr

5. Britax Holiday (Sulky för 2)

Extremt kompakt ihopfälld
Funkar inte från nyfödd

Britax Holiday Double är ett alternativ för dig som har väldigt begränsad packplats för din resebarnvagn.

Den här vagnen har inte bekvämligheter som ställbart fotstöd och liggläge (det finns ett viloläge), men den blir extremt liten ihopfälld. Man kan också bära den på ryggen, vilket är kanon om man behöver bära ett barn i varje arm och inte har några händer över.

Handtaget är dock delat vilket går utmärkt om man kör med båda händerna, men den här vagnen blir svår att köra med en hand.

Ibland behöver man inte så mycket lull-lull och extra detaljer, utan bara något kompakt och lätt som tar en själv och barnen från punkt A till B. För det ändamålet funkar denna vagnen perfekt.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Britax Holiday (Sulky för 2)
Britax Holiday (Sulky för 2)