Prisjakt
HemPrisjakts experterMjölkskummareTopplista - Bästa mjölkskummaren

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa mjölkskummaren

23 februari 2024

Vad gör man om man älskar att ha skummad mjölk i kaffet men inte äger en espressomaskin med ångstav? Man skaffar sig en mjölkskummare!

Jag har testat många olika varianter av mjölkskummare. I den här listan lyfter jag både helautomatiska mjölkskummare och mer manuella, så att du själv kan läsa igenom vilka fördelar och nackdelar de har innan du bestämmer dig. Alla produkter på listan håller hög kvalité och är inte rangordnade från bäst till sämst. Enjoy!

1. Bialetti Creamy Induktion 4436

Bialetti Creamy Induktion 4436
ComputerSalg

1 049 kr

KaffeGrossisten

1 290 kr

Gör jobbet åt dig, helautomatisk

Något dyr, samt att pipen inte är perfekt för latteart

Bialettis Creamy Induktion är en riktigt bra elektrisk mjölkskummare. Det är en mångsidig maskin som skapar mjölkskum på bara några minuter. Med en kapacitet på 500 ml passar den till både personligt bruk och små sällskap.

Mjölkskummaren är tillverkad i rostfritt stål och är utformad för att förhindra spill och stänk, och non-stick insidan gör den enkel att rengöra. Behållaren i rostfritt stål tål även att diskas i maskin, vilket är en fördel.

Du börjar med att tillsätta mjölk i kannan och välja önskad temperaturinställning (varm eller kall). Mjölkskummaren värmer och skummar sedan mjölken samtidigt, som tar ca två minuter. Det finns även en automatisk avstängningsfunktion vid uppnådd temperatur.

Bialettis Creamy Induktion är ett bra val för dig som vill ha en elektrisk mjölkskummare som även låter dig reglera temperaturen för önskad konsistens.


2. Subminimal NanoFoamer Lithium

Subminimal NanoFoamer Lithium
Baristashopen

779 kr

Crema

671 kr

Crema FI

691 kr

Liten, smidig, hela maskinen tål vatten

Något dyr för att vara en handhållen mjölkskummare

Med Subminimals NanoFoamer kan du skapa krämig och sammetsaktig mjölk, och den fungerar väldigt bra för latteart.

Den här handhållna skummaren har NanoScreens, små mesh-skärmar som snabbt pressar mjölken och skapar mikroskum genom att bryta ner luftbubblorna. På så sätt blandas mjölken smidigt med espresson.

Nanofoamer levereras med två NanoScreens, en "superfine" och en "fine". Genom att använda olika typer av skärmar och bearbetningstider kan du skapa tre olika typer av skum: tunt, medium och tjockt.

För att få ett tunt skum använder du den superfina NanoScreenen och kort bearbetningstid, medan du använder den superfina skärmen och en längre bearbetningstid för att skapa ett medium skum. För ett tjockare skum använder du den finare skärmen och bearbetar en längre tid.

Oavsett om du föredrar Flat White, Latte eller Cappuccino kan du få det skum du vill ha med Nanofoamer. Jag brukar välja den finare skärmen eftersom det ger en tjockare topp.

Passar dig som vill skumma utan sladd och som kan värma upp mjölken själv i en kastrull!


3. Melitta Cremio

Lättanvänd, handtag, upphettad mjölk, snygg och prisvärd

Pipen är inte latteartvänlig

Melitta Cremio är en prisvärd och fint designad mjölkskummare med handtag som skapar god, krämig och fyllig mjölk.

Skummaren är tillverkad i rostfritt stål med en non-stick-beläggning för enkel rengöring. Något jag anser är väldigt viktigt när det kommer till upphettad mjölk. Kapaciteten ligger på 200 milliliter vilket är en bra nivå (det räcker till ca 3 cappuccinos eller 2 lattes åt gången).

Till skillnad från Philips (längre ner på listan) kan denna hetta upp mjölk (alltså inte skummad) om du istället föredrar det. Men den kan såklart även få till skummad mjölk. Dessutom kan den göra kall skummad mjölk till iskaffet!

Sammanfattningsvis passar Melitta Cremio den som vill ha en mindre maskin som kan göra både varm och kall skummad mjölk. Vill man ha en lättanvänd maskin som är enkel att rengöra är denna väldigt prisvärd!


4. Bodum Chambord 0,15l

Snygg, billig, behöver ingen ström

Förlitar sig på uppvärmning- särskilt från mikrovågsugn

Detta är en kompakt och bekväm mjölkskummare från Bodum. Med en kapacitet på 0,15 L är den perfekt för att skumma mjölk till din morgonlatte eller cappuccino.

Bodum Chambord är tillverkad av rostfritt stål och borosilikatglas, vilket jag tycker ser riktigt snyggt ut i köket.

För att använda mjölkskummaren, tillsätter du kall eller varm mjölk i glasbehållaren, värmer den i mikrovågsugnen i 30-60 sekunder och pumpar sedan upp och ner tills mjölken är skummad till önskad konsistens. Mjölkskummaren kan som sagt även användas för kall skumning, vilket är bra om du t.ex. vill skumma upp vispgrädde.

Sammanfattningsvis är Bodum Chambord 0,15 L (som finns i fler storlekar) ett utmärkt tillskott till varje kaffeälskare som föredrar det manuella mer än automatiska. Den är lätt att använda, hållbar och producerar rik och krämigt skummad mjölk till dina kaffedrycker.


5. Philips Senseo CA6500

Lätt användning, lätt rengöring, bra pris

Pipen är inte latteartvänlig, liten volym

Philips Senseo CA6500 är en användarvänlig mjölkskummare som skapar krämig och fyllig mjölk till ditt kaffe.

Även denna mjölkskummare är tillverkad i rostfritt stål och har en non-stick-beläggning för enkel rengöring. Kapaciteten ligger på 120 milliliter, vilket är lagom för två koppar. Skummaren har också en automatisk avstängningsfunktion för extra säkerhet.

Likt de andra på listan häller du i mjölk, trycker på knappen i mitten och skummaren gör resten. Här kan du även välja om du vill ha varm eller kall mjölk.

Ett jättebra val för den som vill ha en mjölkskummare med lite mindre volym och inte behöver så många funktioner. Med en fin finish och som dessutom är lätt att rengöra.


Hej! Mitt namn är Paul och jag äger bloggen kaffenytt.se. Jag har varit en aktiv specialkaffe-fantast sedan 2008 och matlagningsintresserad sen jag var sju år gammal. Jag vill dela med mig av alla tips och råd jag lärt mig under dessa år. För visst är det bättre att ni tar en liten genväg istället för att gå igenom flera decennium? Vi är ju rätt så många kaffedrickare här i världen och jag tror att det finns så mycket förbättring kvar att göra. Det kan vara hos kaffebönderna, producenterna och slutligen vi med kaffekoppen i handen. Att jag ens kom in i dryckeskultur ligger i mitt enorma intresse av matlagning. Det har tillkommit väldigt många köksredskap på marknaden senaste 25 åren, och jag har hållit på med matlagning såpass länge att jag vet vilka som faktiskt gör skillnad för slutresultatet. Vid kontakt finner ni mig på: [email protected]

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons