Prisjakt
Topplista

Bästa löpbandet

Köpråd från Prisjakt Experter

Löpband är inte enbart ett bra och effektivt träningsverktyg för vinterhalvåret. Det är också ett bra komplement till löpning utomhus under andra delar av året tack vare det skonsamma och självdrivande underlaget. Själv använder jag ofta löpbandet som en del i maratonträningen eftersom det ger bra variation i träningen och hjälper mig hålla ett visst tempo.

Löpbandet är det populäraste träningsredskapen för hemmet, men samtidigt är det många som väljer ett löpband som inte håller måttet och därför lämnas för att samla damm. Bland de viktigaste egenskaperna att hålla koll på är motorstyrkan, men det finns också annat att hålla koll på. Här har jag samlat de bästa och mest prisvärda löpbanden på marknaden just nu utifrån en rad olika egenskaper. Jag hoppas att jag kan hjälpa er att hitta det optimala löpbandet för just dina behov!

1. Hammer Sport Life Runner LR22I

Hammer Sport Life Runner LR22I
Hammer Sport Life Runner LR22I
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
(1)
fr.17 807 kr
Hitta bästa pris här
Prisvärt, modernt, stark motor

Ett av de mest prisvärda löpbanden på marknaden är detta från Hammer Sport. Det har en motorstyrka på hela 2,5 hk, vilket ger dig möjlighet att komma upp till hela 22 km/h. Det har också en stor löpyta på 152x51 cm vilket ger utrymme för de flesta löpstilar.

Det finns en stötdämpande 'Super Soft'-yta på bandet som är skonsam för lederna. Det är bra om du vill ha avlastning mellan alla löpturer på asfalt.

Ytterligare en bra sak är att det är enkelt att fälla ihop. Det gör att det även passar i lägenheter, där det ju ofta är brist på utrymme.

Det som jag också gillar är att det har en stor och modern display. Här kan du med förinstallerade appar få all tänkbar underhållning under träningen.

Löpbandet passar alla oavsett om du är nybörjare eller rutinerad löpare. Det skonsamma underlaget passar speciellt nybörjare men tack vare den starka motorn passar det även den som vill hålla högt tempo i träningen.

2. Abilica Premium AC

Abilica Premium AC
Abilica Premium AC
fr.27 999 kr
Hitta bästa pris här
Motorstyrka, hållbarhet, stabilitet
Något dyr

Om du söker efter ett stabilt löpband är Premium AC från Abilica ett bra val. Det har en mycket kraftfull växelströmsmotor på 3 hk, som håller för även längre pass i hög fart.

Faktum är att löpbandet har en topphastighet på hela 24 km/h, vilket är rätt unikt för löpband. Det är inte det billigaste löpbandet på marknaden, men definitivt ett av de stabilaste.

Löpbandet är också utrustat med en AC-motor som har en längre livstid och lägre ljudnivå än den mer vanliga DC-motor - speciellt bra för dig som kör långa pass och använder löpbandet ofta.

Tack vare motorstyrkan kan du också utan problem köra backintervaller utan att behöva oroa dig för att löpbandet skall ta skada. Storleken på löpytan är också den väl tilltagen med sina 154x60 cm.

Om du söker efter ett högklassigt löpband för tuffa intervaller eller långa tempopass är detta valet.

3. Master Fitness T25

Master Fitness T25
Master Fitness T25
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
(3)
fr.10 150 kr
Hitta bästa pris här
Prisvärt, pålitligt, ihopfällbart

T25 från Master Fitness är Sveriges mest sålda löpband. Det är inte så märkligt när vi går närmare på alla egenskaper löpbandet har. Framförallt är det pris/kvalitet-förhållandet som imponerar.

Problemet med de flesta löpband i de förmånligare prisklasserna är motorstyrkan. Hos T25 hittar du en motorstyrka på 2,5 hk, vilket ger dig en topphastighet på 20 km/h.

Löpytan är lite mindre än hos de två tidigare nämnda löpbanden och ligger på 140x51 cm. Med andra ord är det kortare. För de allra flesta är detta inga problem alls eftersom de flesta håller på sig på samma plats under löpningen.

Jag rekommenderar detta speciellt för de som funderar på att köpa sitt första löpband. Det har alla de egenskaper du kan kräva av ett löpband och dessutom till ett bra pris.

4. Spirit Fitness CT850

Spirit Fitness CT850
Spirit Fitness CT850
fr.29 990 kr
Hitta bästa pris här
Stark motor, stabil, pålitlig
Saknar modern display

Spirit Fitness CT 850 är ytterligare ett löpband som imponerar med sin kraftfulla motor. Med en AC-motor på 4,0 hk har du en trogen följeslagare under många år i framtiden.

Topphastigheten ligger på 20 km/h och här hittar du 15 lutningsnivåer. Med denna styrka på motorn kan du utan problem köra långa backintervaller utan att behöva vara rädd att motorn börjar krångla eller blir överhettad.

Konstruktionen är också oerhört hållbar med dess stålkonstruktion och stora aluminiumskenor.

Det som drar ner betyget är att den har en relativt liten display. Det finns heller ingen speciell hylla för surfplatta eller snabbknappar för hastighet eller lutning.

Fördelarna ligger framförallt i stabiliteten och den oerhört starka motorn. För den som vill långa sträckor i hög fart är löpbandet närmast optimalt. Med andra ord är det perfekt för t.ex. maratonträning.

5. Assault Fitness AirRunner

Assault Fitness AirRunner
Assault Fitness AirRunner
fr.45 990 kr
Hitta bästa pris här
Energibesparande, effektiv träning
Svårt att slappna av i löpningen

Ett intressant typ av löpband som du hittar på alltfler gym numera är de utan motor. Ofta är det i samband med träningsformer som CrossFit dessa används.

Fördelen är att det inte behövs någon strömförbrukning överhuvudtaget för att driva löpbandet. Det har också en livslängd som är betydligt längre än hos de med motor.

Assault AirRunner drivs med den energi som generas från dina fötter. Du använder dina rörelser för att båda öka hastigheten och sakta ner.

Det tar alltid ett tag att vänja sig vid löpning på denna typ av löpband. Men när du väl blivit van vid löpbandet kommer du att märka hur effektiv träningen är. Speciellt för korta intervaller är AirRunner utmärkt.

Jag rekommenderar löpbandet speciellt som komplement till styrketräningen för den som snabbt vill komma upp i puls.

Trots att många föredrar att springa ute i strålande solsken så är det ju bara inse att våra breddgrader ofta inbjuder till träning inomhus. Därför är löpbandet ett alldeles utmärkt redskap för att kunna springa oavsett väder. Variationen av springband på marknaden är stor och även prislappen varierar kraftigt. Om du tänkt använda ditt löpband för att promenera finns det band i prisklassen från 1000-6000 kr som fungerar alldeles utmärkt. Men ska du springa på din löpmaskin så skulle jag rekommendera band från 7000 kr och uppåt. Tänk också på att det kan vara en orättvis jämförelse att jämföra ett löpband för hemmabruk med de som man använder på gymmet. Dessa kostar ofta mellan 50 000 - 100 000 kr.

Löpbanden i min lista är utvalda för att passa alla, oavsett nivå och plånbok. Vi har här budgetalternativen som trots sitt pris är av god kvalitet, samtidigt vill jag visa vad man kan få om man väljer att lägga lite mer pengar på sitt löpband. Löpträning är underbart, och dåligt väder skall inte få förstöra den känslan!

1. Master Fitness T25

Master Fitness T25
Master Fitness T25
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
(3)
fr.10 150 kr
Hitta bästa pris här
Priset, stabilt, 36 program

Detta är löpbandet för dig som vill ha bra kvalitet utan att det skall kosta skjortan.

Med sin motor på 2,5hk kommer man relativt snabbt upp i hastighet och för den teknikintresserade finns det hela 36 olika program att följa under sin träning. Löpbandet känns robust och klarar kontinuerlig träning om det får lite omsorg i form av smörjning och service.

Detta är ett hopfällbart löpband, vilket gör att det tar väldigt lite plats när det inte används. Modellen erbjuder dessutom möjlighet att träna i lutning upp till 15% och max användarvikt är hela 130 kg.

Detta band går bra att använda både för dig som gillar att springa och för dig som vill ha en bra känsla under promenaderna. Ett riktigt bra budget-alternativ helt enkelt!

2. Abilica Premium AC

Abilica Premium AC
Abilica Premium AC
fr.27 999 kr
Hitta bästa pris här
Bred löpyta, dämpning, motorstyrka
Tungt (148,1kg)

Hög kvalitet till dig som kräver lite mer av din "träningspartner". Med en motor på hela 3hk är detta ett löpband som klarar tuffa pass under hög kontinuitet.

Du kommer snabbt upp i önskad hastighet och tillsammans med den breda löpytan (60 cm) och att du här har en maxhastighet på hela 24km/h passar detta löpband utmärkt för intervallträning.

Den goda dämpningsförmågan kommer lederna uppskatta under längre distanspass. Den goda dämpningen borgar också för att minska ljudet från löpbandet om du bor i lägenhet och inte vill störa grannen under dig.

Med en max-användarvikt på 180 kg passar detta band de allra flesta. Dessutom med variationsmöjligheten upp till 12% lutning kan detta bli din bästa träningskompis under vintermånaderna.

3. Titan Fitness ST490

Titan Fitness ST490
Titan Fitness ST490
fr.7 149 kr
Hitta bästa pris här
Enkelheten, priset
Motorkapacitet, smal löpyta (40cm)

Kombinerat löp- och promenadband som passar dig som vill komma igång med din träning utan att behöva betala mer än för ett årskort på ditt lokala gym, samtidigt som du kan träna i hemmets lugna vrå.

Jag skulle säga att detta band framförallt passar dem som planerar att promenera på sitt band, men som ibland får feeling och vill springa kortare sträckor. En enkel dator med 9 förinställda program hjälper dig att nå önskade resultat i din träning.

Motorn på detta band har en kapacitet av 1,25hk vilket är bra för ett gåband, men en aning begränsat för ett löpband. Man märker detta då det tar lite längre tid att komma upp i hastighet och att långvarig löpning på hög hastighet (maxhastigheten är 14km/h) kan förkorta livslängden på löpbandet.

Detta passar dig som vill ha ett bra gåband.

4. Assault Fitness AirRunner

Assault Fitness AirRunner
Assault Fitness AirRunner
fr.45 990 kr
Hitta bästa pris här
Unik känsla, obegränsad hastighet
Dyrt inköpspris, begränsad dator

Detta är katten bland hermelinerna i denna samling av träningsmaskiner. Detta löpband saknar både motor och flashig dator, utan förlitar sig på enkelhet och känsla.

Träningsformen "Crossfit" har blivit enormt populär i hela världen och inom denna sport är detta band en favorit. Med egen kraft kommer du snabbt upp i hastighet och bandet har inga begränsningar i hur snabbt du kan springa.

Det enda som kan kännas som en osäkerhet med detta löpband är att den böjda löpytan ännu inte är så väl utredd gällande skaderisker på lederna under långvarig användning. Jag personligen rekommenderar detta band till intervaller, men skulle välja ett platt band för distanspassen.

Vill du ha ett robust band utan krusiduller och tekniska detaljer är detta definitivt ett band för dig. Dessutom kommer du ha många kompisar hemma hos dig som vill testa!

5. Impulse Fitness RT750

Impulse Fitness RT750
Impulse Fitness RT750
fr.64 989 kr
Hitta bästa pris här
Kvalitén, komforten, motorstyrkan
Dyr, tungt (230kg)

Oj oj oj, här har vi en riktig värsting för dig som inte vill ha något mindre än det absolut bästa löpbandet på marknaden! Detta är ett löpband som passar på vilket exklusivt gym som helst och klarar tuff belastning under lång tid. Här snackar vi kvalitet!

Motorn har en maxprestanda på nästan otroliga 6hk och tillsammans med ett välutvecklat dämpningssystem ger det dig en otroligt bra löpupplevelse. Underlaget har en antihalk-yta som gör det säkert att springa utan att man känner sig rädd för att falla.

Tack vare den starka motorn har detta band en maxhastighet på hela 25km/h vilket är tillräckligt även för de allra snabbaste löparna.

Med detta löpband i ditt hemmagym har du garanterat skryträtt bland dina träningsintresserade vänner, de kommer stå med hakan i marken när de ser denna skönhet!