Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa hopfällbara löpbandet
  • 12 jun 2023
Benny Sjölind
Benny SjölindExpert inom löpband

Hopfällbara löpband har blivit oerhört populära både i Sverige och internationellt, eftersom de är kompakta och lätta att flytta och förvara. Det gör dem till ett utmärkt val om du har begränsat med utrymme hemma och enkelt vill frigöra golvyta till andra ändamål.

Med teknikens utveckling har hopfällbara löpband blivit allt bättre. Framförallt är det motorstyrkan som utvecklats, vilket gör att de nu når en högre maxhastighet. Men fortfarande finns det många saker att beakta i förhållande till mer stationära löpband och kvaliteten skiljer sig också rejält mellan olika hopfällbara löpband på marknaden.

Här har jag därför tagit fram en guide med de bästa hopfällbara löpbanden, tillsammans med några saker att beakta om du funderar på att köpa ett till ditt hem.

Hopfällbara löpband har blivit oerhört populära både i Sverige och internationellt, eftersom de är kompakta och lätta att flytta och förvara. Det gör dem till ett utmärkt val om du har begränsat med utrymme hemma och enkelt vill frigöra golvyta till andra ändamål.

Med teknikens utveckling har hopfällbara löpband blivit allt bättre. Framförallt är det motorstyrkan som utvecklats, vilket gör att de nu når en högre maxhastighet. Men fortfarande finns det många saker att beakta i förhållande till mer stationära löpband och kvaliteten skiljer sig också rejält mellan olika hopfällbara löpband på marknaden.

Här har jag därför tagit fram en guide med de bästa hopfällbara löpbanden, tillsammans med några saker att beakta om du funderar på att köpa ett till ditt hem.

1. Xiaomi Kingsmith WalkingPad X21

Maxhastighet 12km/h, stabilt, mångsidigt

Relativt dyrt, men samtidigt prisvärt för allt man får

Kingsmith WalkingPad X21 är det hopfällbara löpband som jag efter en period av testande beslutade mig för att införskaffa.

Detta löpband har trots sin kompakta design en imponerande topphastighet på 12 km/h, vilket blir 5:00 min/km. En hastighet som räcker till för de allra flesta motionärer.

Jag använder främst detta löpband under mina lugnare löppass - framförallt som uppvärmning innan mina styrkepass hemma eller när jag vill kolla på filmer/serier eller nyheter medan jag löptränar eller går.

En sak som imponerar med löpbandet är att det känns stabilt även när du når upp i de högre hastigheterna.

Till skillnad från andra populära löpband från Kingsmith WalkingPad-serien, som R1 Pro eller R2 Pro, hittar du displayen på handtaget. Det gör att det är enklare att följa träningen utan att behöva kolla ner när man springer. Det är också enkelt att följa via KS Fit appen på telefonen eller läsplattan. WalkingPad X21 har även en behändig hållare på handtaget där du kan placera dessa.

Om du har en Smartwatch kan du också följa träningen på denna via KS Fit. Perfekt om du gillar att analysera träningen i efterhand och kolla hur mycket du tränat under en vecka eller månad.

Det är enkelt att förstå varför detta är ett av de absolut populäraste av alla hopfällbara och kompakta löpband på marknaden!


2. Xiaomi Kingsmith WalkingPad R2 Pro

Topphastighet 12 km/h, stabilt, kompakt

Display på nedre delen framför löpytan

På andra plats i min lista kommer WalkingPad R2 Pro. Detta är ett av de populäraste hopfällbara löpbanden i världen.

Löpbandet har rätt många likheter med X21, där topphastigheten ligger på samma 12 km/h. Den största skillnaden är att du här har displayen på nedre delen av löpbandet.

Handtaget på detta löpband är också lättare och mer justerbart. Du kan enkelt fälla ner det och även springa med det helt nere. Det har sina fördelar inte minst om du snabbt och enkelt vill placera undan löpbandet.

Med löpbandet uppe finns även en liten behållare där du kan placera telefonen för att hålla koll på din träning. Det är dock mindre än på X21 och känns inte lika stabilt.

Överlag är WalkingPad R2 Pro ett utmärkt val för dig som vill ha ett stabilt och mångsidigt hopfällbart löpband som du kan plocka fram dagligen.


3. Xiaomi Kingsmith Treadmill K15

Stabilt, maxhastighet 15 km/h, bra och tydlig display

Något tyngre än många av alternativen

Xiaomis hopfällbara löpband Kingsmith Treadmill K15 är ett bra alternativ på många sätt!

Problemet med kompakta och hopfällbara löpband är att de sällan har en tillräckligt stark motorstyrka. Det gör att maxhastigheten i många fall endast når upp till endast runt 8-10 km/h.

Xiaomi Kingsmith Treadmill K15 är ett undantag som erbjuder en maxhastighet på 15 km/h. Vikten på löpbandet, 54.5kg, är något tyngre än de mest kompakta på marknaden. Men det är fortfarande enkelt och smidigt att flytta detta löpband och placera undan det efter användning.

Det är också ett slitstarkt löpband för sin viktklass. Problemet med många hopfällbara löpband är att de inte är speciellt stabila när du når en viss hastighet på dem. Detta hålls stabilt på marken även vid löpning, men jag kan ändå rekommendera att du skaffar en gummimatta som underlag vid användning.

En annan fördel är att detta löpband också erbjuder relativt bra löpyta och en LED-display som visar tid, distans, hastighet och kalorier.


4. Tunturi Competence T20

Bra skärm, bra funktioner, lätt att fälla ihop

Inte det mest kompakta bland hopfällbara löpband

Detta är ett löpband som är lite av en hybrid mellan ett vanligt stationärt löpband och ett flyttbart/hopfällbart löpband.

Tunturi Competence T20 är lätt att fälla ihop och tar inte så mycket plats att förvara. Det är inget löpband du placerar under sängen, men du kan enkelt lägga det i ett förråd efter användning.

Den stora fördelen med detta löpband är att det till flera av funktionerna inte skiljer sig så mycket från de mest avancerade modellerna på marknaden. Du har en stor och bra display där du bland annat kan köra applikationen Tunturi Routes för att starta en video var som helst i världen.

På denna kan du även hålla koll på din tid, avstånd och förbrukade kalorier - bara för att nämna några parametrar.

Maxhastigheten ligger på 16 km/h, vilket inte imponerar i jämförelse med de bästa löpbanden på marknaden. Men för ett litet och kompakt löpband är detta riktigt bra.


5. Gymstick GT 3.0

Maxhastighet 18 km/h, bra stötdämpning, bra pris

Fortfarande rätt utrymmeskrävande

Gymstick GT3.0 är ett utmärkt alternativ om du letar efter ett hopfällbart löpband med bra löparegenskaper. Nackdelen med denna typ av hopfällbara löpband är att de fortfarande kräver en del förvaringsutrymme eftersom de behöver förvaras i upprätt position.

Den stora fördelen med detta löpband är att det har en relativt stark motor som tillfälligt kan nå upp till 2hk. Det gör att du når en maximal löphastighet på 18 km/h.

Det har dessutom en stor skärm, inbyggda högtalare och en MP3-anslutning och hållare för vattenflaska och surfplatta - något som är rätt sällsynt på mer kompakta modeller.

En sak som ger extra bra löpkänsla är också Soft Deck stötdämpningen som effektivt dämpar löpstegen och minskar skaderisken.

Ytterligare en fördel är att löpbandet erbjuder lutning på 12 nivåer - en funktion som i många fall även saknas hos mindre och mer kompakta hopfällbara löpband.


6. Tunturi Cardio Fit T10

Kompakt, lätt, maxhastighet 12 km/h

Maxvikt för löpbandet 100 kg

Ett annat bra alternativ bland hopfällbara löpband är kompakta och lätta Tunturi Cardio Fit T10.

Med en vikt på endast 36 kg och en höjd på 16 cm när du fäller ihop det, är det enkelt att förvara t.ex. under sängen. Ett bra alternativ även för mindre lägenheter.

En annan bra sak med löpbandet är att du trots den kompakta designen når upp till en maxhastighet på 12 km/h.

Det låter kanske inte mycket för den hängivna löparen. Men om du är nybörjare eller endast vill jogga framför TV:n är detta hastigheter som räcker långt. Även för vana löpare är detta ett bra löpptempo för återhämtande löpturer.

Löpbandet har en liten display som finns placerad längst fram på löpytan, till skillnad från de flesta andra som har det rakt framför dig. Detta funkar överraskande bra trots att det känns ovant till en början.

En smart funktion med löpbandet är att du enkelt kan använda tillhörande fjärrkontroll när du slagit på löpbandet för att ställa in program eller hastighet.


7. Xiaomi Kingsmith Treadmill K12

Bra pris, minimalistisk design, maxhastighet 12 km/h

Max användarvikt 100 kg

Xiaomis Kingsmith-serie är bland de mest populära bland hopfällbara löpband på marknaden.

K12 är ett mer minimalistiskt och kompakt alternativ till K15 ovan. Med en vikt på endast 33 kg är detta bland de lättaste av alla hopfällbara löpband.

Men detta löpband har ändå en imponerande motorstyrka i förhållande till dess design och når upp till 12 km/hm.

För att fälla ihop löpbandet behöver du bara lyfta upp handräcket, så aktiveras den smarta automatiska hopfällningsfunktionen.

Ytterligare en sak som jag gillar med löpbandet är designen på handräcket som gör det möjligt att förvara t.ex. en läsplatta. Via denna kan du kolla filmer och serier medan du tränar eller koppla upp dig till träningsappen där du kan följa din träning i realtid.

Treadmill K12 är ett billigare alternativ när det kommer till hopfällbara löpband. Trots sin lätthet är löpbandet överraskande stabilt vid löpning. Men även hos detta löpband är den maximala användarvikten 100 kg.


Benny Sjölind
Benny SjölindExpert inom löpband

Hej! Mitt namn är Benny Sjölind och idrotten har alltid varit en stor del av mitt liv. De första 30 åren i mitt liv var det främst fotbollen jag satsade på. Sedan drygt 10 år tillbaka är det maratonlöpningen som jag lägger största delen av min fritid på. Något som jag bloggar om på https://bennysjolind.com. Inom löpningen krävs mångsidig träning både för att utvecklas och för att hållas skadefri, något som jag ibland fått erfara den hårda vägen. Genom otaliga träningstimmar på löpband, motionscyklar och andra träningsredskap har jag numera en hel del kunskap om vad som kännetecknar bra maskiner och vad man bör tänka på när man införskaffar dessa. Jag hoppas att jag med mina kunskaper kan hjälpa andra som brinner för träningen som livsstil att hitta bra maskiner att träna på.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer