Prisjakt
HemPrisjakts experterLöpbandTopplista - Bästa löpbandet

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa löpbandet

21 mars 2024

Löpband är inte enbart ett bra och effektivt träningsverktyg för vinterhalvåret. Det är också ett bra komplement till löpning utomhus under andra delar av året tack vare det skonsamma och självdrivande underlaget. Själv använder jag ofta löpbandet som en del i maratonträningen eftersom det ger bra variation och hjälper mig hålla önskat tempo.

Löpbandet är det populäraste träningsredskapet för hemmet. Samtidigt är det många som köper löpband som inte håller måttet och därför lämnas för att samla damm. Bland de viktigaste egenskaperna att uppmärksamma är motorstyrkan, men det finns också annat att hålla koll på. Här har jag samlat de bästa och mest prisvärda löpbanden på marknaden just nu utifrån en rad olika egenskaper. Jag hoppas att jag kan hjälpa dig att hitta det optimala löpbandet för just dina behov!

1. InSportLine Gilavar

Motorstyrkan, dämpningen på bandet, prisvärt

Tungt att flytta på

Löpbandet Gilavar från Insportline är definitivt ett av de mest prisvärda på marknaden. Framförallt är det motorstyrkan som imponerar, men även i övrigt är det svårt att hitta några brister.

Löpbandet har en motorstyrka på hela 3,5 hk, vilket är anmärkningsvärt i denna prisklass. Det ger dig en maxhastighet på 22 km/h och en lutning på ända upp till 22%. Antalet träningsprogram imponerar också eftersom du här har hela 99 olika varianter att välja på.

Det är ett riktigt stabilt löpband som tillåter en användarvikt på 150 kg. Dämpningskuddarna under löpmattan ger bra dämpning, vilket är perfekt för dig som är skadebenägen.

En sak som gör detta löpband väldigt bra för hemmabruk är att det har låg ljudvolym även vid högre hastigheter.

Insportline Gilavar är ett bra val oavsett om du är nybörjare som behöver komma igång med träningen, eller en erfaren löpare som vill vässa formen. Den otroliga motorstyrkan gör att du kan hålla upp både hastighet och lutning utan att löpbandet börjar krångla.


2. Titan Life Athlete T`73

Stödsystem som dämpar stötar, stark motor, hopfällbart

Löpbandet är högljutt när det används på hög hastighet

Titan Life Athlete T73 är ett löpband som erbjuder en bra balans mellan pris och prestanda.

Löpbandet har en stark motor på 3 hk, vilket ger en maxhastighet på 22 km/h. Det känns stabilt och erbjuder jämn gång även i de högre hastigheterna.

En annan sak som jag gillar med löpbandet är att det finns ett inbyggt stödsystem som hjälper till att dämpa stötar och minska belastningen på kroppen.

Även skärmen håller högsta kvalitet, med en LCD-skärm som visar information om hastighet, distans, tid och kaloriförbränning.

Titan Life Athlete T73 är ett bra löpband för den som vill ha ett kraftfullt och bekvämt löpband till ett överkomligt pris.

Det har en rad funktioner och egenskaper som gör det till ett bra val för både nybörjare och mer erfarna löpare, där den starka motorn kanske är det viktigaste.

Men även det faktum att löpbandet är enkelt att fälla ihop gör det till ett bra val för hemmabruk.


3. Master Fitness T25

Prisvärt, pålitligt, ihopfällbart

Mindre löpyta (140x51 cm)

T25 från Master Fitness är Sveriges mest sålda löpband. Det är inte så märkligt när vi går närmare på alla egenskaper löpbandet har. Framförallt är det pris/kvalitet-förhållandet som imponerar.

Problemet med de flesta löpband i de förmånligare prisklasserna är motorstyrkan. Hos T25 hittar du en motorstyrka på 2,5 hk, vilket ger dig en topphastighet på 20 km/h.

Löpytan är lite mindre, 140x51 cm. Men för de allra flesta är detta inga problem eftersom man oftast håller på sig på samma plats under löpningen.

Jag rekommenderar detta speciellt för de som funderar på att köpa sitt första löpband. Det har alla de egenskaper du kan kräva av ett löpband och dessutom till ett bra pris.


4. Titan Life Treadmill T63

Priset, fjädring, stark motor

Mindre löpyta (140x51 cm)

Ett annat löpband som imponerar för sitt pris/kvalitetsförhållande är TITAN LIFE T63. Här finns hela 25 förinställda träningsprogram att välja bland.

Den har även en modern och tydlig display med många moderna funktioner. Bland annat inbyggd Bluetooth som du kan ansluta deras träningsapp till.

Motorn ligger på 2,75 hk, vilket ger en topphastighet på 21 km/h. Med andra ord är det ett löpband även för elitlöpare. Du hittar 20 lutningsnivåer som ger bra möjligheter för backlöpning.

Ytterligare en funktion som imponerar är den extra stötabsorbering som är inbyggd i löpytan. Denna luftfjädring ger dig en behaglig löpupplevelse och minimalt med slitage på benen.

Löpbandet kan vikas ihop, vilket gör det till ett riktigt bra val för dig med ont om utrymme i hemmet.

Vid sidan om Master Fitness 25 är detta troligen ett av de mest prisvärda av alla löpband på marknaden just nu.


5. Finnlo Alpine V TFT

Modern skärm och träningsdator, mjukt underlag, stark motor

Relativt dyr jämfört med andra löpband med samma motorstyrka

Detta är ett löpband som utmärker sig på många olika punkter. Det har en motorstyrka på 2.5 hk, med vars kraft du kommer upp ända till 22 km/h i topphastighet.

En annan som som är riktigt bra med löpbandet har en stor toppmodern 10.1 tums pekskärm med förinstallerade appar som Netflix och Spotify. Du hittar också USB-ladduttag för t.ex. smartphone eller surfplatta på denna träningsdator.

Med Bluetooth-anslutningen kan du även koppla ihop löpbandet med träningsappar såsom Kinomap och Zwift. Det ger dig ytterligare alternativ om du vill ha en rolig träningsupplevelse.

Det bästa är ändå enligt mig att bandet känns så mjukt med sin SuperSoft XXL-löpmatta. Det är riktigt skonsamt för benen och om du har t.ex. problem med knäna eller behöver ett löpband för att avlasta dina ben från löpning utomhus är Finnlo Alpine TFT ett utmärkt alternativ.

Detta löpband har allt vad man kan önska sig av ett toppmodernt löpband. Den främsta konkurrensfördelen i jämförelse med andra löpband med samma egenskaper är den moderna träningsdatorna.


6. Master Fitness T55

Stark motor, stabilt, modernt, prisvärt

Svårt att flytta

Master Fitness T55 är ett ett utmärkt löpband med en stor löpyta och en helt fast ram.

Med en motor på hela 2,5 hk når den upp till 20 km/h, vilket gör det till ett löpband även för elitlöpare.

Den har en AC-motor som gör att du kan springa länge utan att den blir överbelastad. Det är speciellt bra för dig som förbereder dig inför långlopp som t.ex. ett maraton.

Löpbandet har en löpyta på 150x56 cm. Dessa mått gör att du kan ta ut svängarna rejält i din löpning.

Det är en stilig display som har alla egenskaper som man kan kräva av ett modernt löpband. Här finns tolv träningsprogram och tre användarprogram, samt såklart visning av distans, tid, hastighet och kaloriförbrukning m.m.

Med inbyggda högtalare, Bluetooth och USB-laddare kan du koppla till mobil och annan elektronik.

Detta är ett löpband som jag rekommenderar för dig som behöver ett pålitligt löpband oavsett om du är elitlöpare eller nybörjare.


7. Tunturi Performance T50

Stor skärm, bra träningsprogram, mjuk löparmatta

Löpytan kunde vara lite större i längd

Tunture T50 är ett löpband som ger in inblick i vad framtiden har att erbjuda gällande löpband. Det är tydligt att allt fler tillverkare nu satsar både på upplevelse och mjukare underlag när de tar fram nya modeller.

Den har en 2,0 hk DC-motor som ger en maxhastighet på 20 km/h. Men inte bara det, du kan använda dig av en maximal effekt på 4,5 hk för att göra korta intervaller.

På löpbandet hittar du en T-Flex Comfort Plus-dämpning som ger en mjuk landning och minskar belastningen på lederna.

Det som ändå särskiljer löpbandet från många andra modeller på marknaden är att det förutom en stor skärm även har många olika alternativ för att göra träningen roligare.

Det finns 44 installerade träningsprogram och med Tunturi Routes, zwift och Kinomap kan du ta dig till många olika platser i världen och träna. Du kan välja att t.ex. springa i naturen i Alperna eller i stadsmiljö i New York.

Detta löpband har inte endast en stark motor. Det ger också en fantastisk löpupplevelse!


8. Assault Fitness AirRunner

Energibesparande, effektiv träning

Svårt att slappna av i löpningen

En intressant typ av löpband som du hittar på allt fler gym numera är de utan motor. Ofta är det i samband med träningsformer som CrossFit som dessa används.

Fördelen är att det inte behövs någon strömförbrukning överhuvudtaget för att driva löpbandet. Det har också en livslängd som är betydligt längre än hos de med motor.

Assault AirRunner drivs med den energi som generas från dina fötter. Du använder dina rörelser för att båda öka hastigheten och sakta ner.

Det tar ett tag att vänja sig vid denna typ av löpband. Men när du väl blivit van kommer du att märka hur effektiv träningen är. Speciellt för korta intervaller är AirRunner utmärkt.

Jag rekommenderar löpbandet speciellt som komplement till styrketräningen för den som snabbt vill komma upp i puls.


9. Master Fitness Pro XT500

Stark motor och ram, negativ lutning på hela +3%, mjuk matta

Skärmen kunde vara större, dyr

Master Fitness Pro XT500 är ett av de allra bästa löpbanden på marknaden. På grund av prisnivån hamnar det dock inte högre upp på listan. Med ett pris på runt 50.000 kronor är det få som ens tänker tanken på att skaffa ett till hemmet.

Men det är ingen tvekan om att det är ett av de bästa löpbanden på marknaden sett till funktionerna. Det har en oerhört stark ram som håller för löpare upp till 180kg, samtidigt som den starka motorn på hela 3hk med konstant effekt även klarar hastigheter på upp till 20 km/h över längre tid utan att riskera överhettning.

Du kan få en lutning på upp +15%. Det som gör detta löpband speciellt är ändå att du kan få en negativ lutning på hela -3%. Det är en funktion som du endast hittar på de starkaste löpbanden.

Löpytan är väl tilltagen med sina 157x58 cm och den är också dämpad med gummikuddar som skonar lederna från överbelastningsskador.

Det enda negativa jag hittar med löpbandet är att skärmen, givet sitt pris, kunde ha en något större display.


Hej! Mitt namn är Benny Sjölind och idrotten har alltid varit en stor del av mitt liv. De första 30 åren i mitt liv var det främst fotbollen jag satsade på. Sedan drygt 10 år tillbaka är det maratonlöpningen som jag lägger största delen av min fritid på. Något som jag bloggar om på https://bennysjolind.com. Inom löpningen krävs mångsidig träning både för att utvecklas och för att hållas skadefri, något som jag ibland fått erfara den hårda vägen. Genom otaliga träningstimmar på löpband, motionscyklar och andra träningsredskap har jag numera en hel del kunskap om vad som kännetecknar bra maskiner och vad man bör tänka på när man införskaffar dessa. Jag hoppas att jag med mina kunskaper kan hjälpa andra som brinner för träningen som livsstil att hitta bra maskiner att träna på.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons