Prisjakt
HemPrisjakts experterGamingstolarTopplista - Bästa gamingstolen för barn

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa gamingstolen för barn

19 januari 2022

Gaming växer mer och mer, både i hemmet och på det professionella planet där vi inom några år förmodligen ser spel som en OS-gren. Långa spelsessioner kräver ergonomi och komfort, framför allt för barn som håller på att växa. Här kommer spelstolen in som kan avlasta alltifrån nacke, rygg, armar och överlag hjälpa hela hållningen i kroppen.

I och med att barn kan vara något klumpiga och kanske har snälla föräldrar som låter dem äta sin lasagne vid datorn kan "hålet i hakan" plötsligt vara framme. Vips ligger det pasta på stolsdynan! Därför är det viktigt att ha en stol med material som är enkelt att torka av. I spelstolvärlden är det läder som gäller.

1. Arozzi Verona Junior

Arozzi Verona Junior

Det saknas återförsäljare för denna produkt

Framtagen för barn, ergonomisk

Något dyr

Arozzi gör stolar av hög kvalité och tänker mycket på ergonomin, vilket för barn är väldigt viktigt för att inte orsaka nack- och ryggvärk i ung ålder.

Ryggstödet är otroligt skönt och fodringen kommer att stötta ryggen bra. Kuddar för både svank och nacke är inkluderat för högre komfort vid långa spelsessioner.

Läderklädseln är snygg och dessutom enkel att torka av om olyckan är framme. Justerbar höjd, rygglutning och armstöden har flera justerbara punkter.

Denna stolen är anpassad för åldrar mellan 5-12 år, men alla barn och ungdomar är såklart olika. Det kan vara bra att låta ditt barn provsitta.

Passar barn som sitter längre stunder och spelar.


2. Gear4U Junior Hero

Framtagen för barn, priset

Inget extrastöd i form av kuddar

En aningen billigare variant av spelstol för dig som inte vill spendera för mycket pengar. Gear4u är ett skandinaviskt märke som är kända för sina spelstolar, framför allt för vuxna.

Detta är en väldigt bra stol, med något kortare ryggstöd men fortfarande av hög kvalité. Den är lite nättare än en klassisk gamingstol, vilket kan passa om man inte vill att den ska ta över hela rummet.

Höjden och sätet är justerbara, armstöden är dock fasta. Stolen är anpassad för åldrar mellan 5-12 år, men som sagt: barn är olika skapta.

Denna passar barn som sitter längre stunder, då den har bra ergonomi.


3. L33T Gaming Encore

Alla i familjen kan använda den!

Ej framtagen specifikt för barn

Denna spelstol är inte specifikt framtagen för barn, men den är mindre än de flesta gamingstolar med höga ryggstöd. Den har en del anpassningsmöjligheter.

L33T gaming gör massvis med gamingprylar och är stora inom speltillbehörsbranschen. Priset på denna stol är riktigt bra och du får mycket för pengarna. Ergonomin för ryggen är god och det bästa är de vadderade armstöden för extra komfort.

Stolen är gjord i läder, vilket är enkelt att torka av om frukostfilen råkar hamna på dynan. Höjd och säte är justerbara, armstöden är fasta.

Denna stolen passar alla åldrar, men särskilt för äldre barn och ungdomar.


4. DXRacer Formula F11

DXRacer Formula F11

Det saknas återförsäljare för denna produkt

Hög kvalité och grymt varumärke

Dyrast i listan, ej för de minsta

DXRacer är något av crème de la crème inom gamingstolsindustrin och listan vore inte komplett utan detta varumärke (fråga ditt barn själv).

Du betalar en högre summa, men då får också väldigt hög kvalité. Nacken och svanken får stöd av medföljande kuddar, ryggen är mjuk men ändå ergonomisk och alla stolens mjuka delar är av läder för enkel rengöring.

Du får justerbar höjd, rygglutning och armstöd med flera justerbara punkter.

Denna stolen passar alla åldrar, dock är den nog bättre åt en tonåring än det minsta barnet. Men det beror såklart på hur storväxt ditt barn är, t.ex. för en lång 11-åring kan den passa perfekt.


När jag var 12 år byggde jag min första radiostyrda bil utifrån skrot och söndriga delar, det var startskottet till ett gediget intresse för allt inom teknik i över 20 års tid. Med en kärlek till att pilla och förstå både hård- och mjukvara betitlar jag mig gärna som en tekniknörd. Jag har en personlig kärlek till mobiltelefoner och mitt mål i livet är att ha ett så pass smart hem att jag inte behöver lyfta ett finger och hemmet skall förstå och lära sig mina rutiner och önskemål. Kolla gärna min Youtube på http://www.teknikterapi.se Driver Teknikterapi på Youtube med recensioner och unboxing av alla möjliga produkter inom teknikens värld.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons