Prisjakt
HemPrisjakts experterAnsiktsmistTopplista - Bästa ansiktsmist

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa ansiktsmist

17 juni 2023

Den bästa känslan som finns är att spraya ett moln av mist över ansiktet och känna hur alla ingredienser lägger sig på huden och lämnar en lugnande, återfuktande känsla efter sig.

En ansiktsmist används oftast för att snabbt tillföra extra fukt till huden. Men den kan ha flera andra egenskaper också, som att ge lyster - eller tvärtom - ge en matterande effekt. En mist är perfekt på vintern när man känner sig extra torr men även på sommaren för att bevara fukten och lugna huden.

Jag själv har en liten flaska i väskan, en på jobbet, en vid soffan när man kollar på tv om kvällarna och en i badrummet för att ha morgon och kväll som del av min hudvårdsrutin. Det går inte att ha för många flaskor med mistar tycker jag, haha!

1. Holika Holika Good Cera Super Ceramide Mist 120ml

Doftar spa, bra ingredienser

Inget

Vill du ha en snabb fuktboost, då köper du denna!

Jag letade efter en mist med ceramider i sig och snubblade över denna från Holika Holika som är ett Sydkoreanskt märke. Sydkorea är ett ledande land när det gäller hudvård, de är alltid ett steg före oss i Europa.

Den har en härlig doft av ceramider, jag skulle nog beskriva det som en "krämdoft".

Ceramider finns redan i ditt yttersta hudlager som en skyddande hudbarriär. Men på grund av av all extern påverkan som huden får stå ut med så behöver vi komplettera med extra ceramider. Detta för att inte få torr och irriterad hud. Denna är då perfekt!

Övrigt innehåll består av bla apelsin-, citrongräs- och kamomilloljor som mjukgör och lugnar samt citronsyra som rensar bort döda hudceller på ett väldigt milt sätt. Ph-värdet ligger på låga 5.5.

Misten sprayas ut som ett jämnt och fint moln, utan stora droppar som kan förstöra ens smink. Den passar bra till alla hudtyper som vill ha extra fukt och funkar bra både innan och efter smink.


2. Caudalie Beauty Elixir 100ml

God doft av pepparmint, lugnande

Dyr för en mist

Caudalie Beauty Elixir är en gammal favorit och en stående produkt för mig.

Detta är en kultprodukt som inspirerats av drottningen i Ungern på 1600-talet. Elixir är en blandning av serum och toner som ger ett glow och samtidigt lugnar huden.

Den passar alla hudtyper samt har en god och ganska potent doft av pepparmint. Produkten är plantbaserad och innehåller 100% naturliga produkter som druva, ros, pepparmint och rosmarin.

Jag använder oftast den här efter rengöring och innan mitt fuktserum då den ger en lugnande effekt inför natten med sin doft.

Den funkar även bra på dagtid som setting spray ovanpå sminket. Se bara till att skaka flaskan ordentligt så att den härliga oljan som lagt sig på toppen blandas väl in med resten.

Vill du ha det där lilla extra av din mist, en som doftar gott och lugnar men samtidigt ger dig glow? Då passar denna dig. Funkar bra för alla hudtyper.


3. MAKETHEMAKE Green Apple Antioxidant Mist 75 ml

MAKETHEMAKE Green Apple Antioxidant Mist 75 ml
Det saknas återförsäljare för denna produkt

Goda dofter, findroppigt sprej

Inget

Makethemakes mist kommer som en ultrafin aerosolspray och i två goda, milda dofter - Melon Moisture och Green Apple Antioxidant. Min favorit är Melon Moisture.

Produkten kommer ut i en fin, jämn dimma av fuktmist. Det räcker att tycka en gång för att få en bra mängd mist för hela ansiktet och dekolletage.

Melon Moisture innehåller hyaluronsyra för fukt samt antioxidanterna niacinamide och c-vitamin för att skydda din hud. Utöver det även växtextrakt som bidrar till den goda doften.

Green Apple Antioxidant innehåller hyaluronsyra, glycerin för fukt samt bisabolol och allantoin för en lugnande effekt.

Båda misterna funkar bra för alla hudtyper. De funkar även som setting spray för att hålla sminket på plats.


4. La Roche Posay Thermal Spring Water 150ml

Generöst med spray i ett tryck

Inget

Stabil, prisvärd vinnare som passar alla.

Alla La Roche Posays produkter innehåller deras källvatten som har en fuktgivande och lugnande effekt på huden.

Den kan även minska irritationen på irriterad hud som drabbats av t.ex. soleksem. Sprayen innehåller även antioxidanten selen som skyddar mot miljöangrepp och fria radikaler.

Jag älskar aerosolsprayflaskor, misten lägger sig otroligt jämnt över huden. Den faller som en fuktdimma över ansiktet och man behöver bara trycka en gång för att få tillräckligt för både ansiktet och dekolletage.

Det kommer ganska generöst med spray och jag använder oftast denna innan smink som en del av min hudrutin. Att den dessutom har mest mängd av alla på listan men det lägsta priset är inte helt fel det heller.

Den lämnar huden mjuk, lugn och återfuktad! Passar alla hudtyper och även er med känslig hud.


Jobbar som tandhygienist och har gjort det i 11 år. Håller mig ständigt uppdaterad inom tandvården via mitt jobb för att kunna informera mina patienter om det senaste på marknaden inom allt från eltandborstar, vanliga tandborstar, tandkrämer, munskölj, tandtråd, mellanrumsborstar, you name it! Tandvården är inte mitt enda intresse utan även hudvård. Älskar att läsa om hudvård, titta på Youtube och testa massa produkter för att hålla min hud så vacker och glowy som möjligt!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer