Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Xtrfy M4 RGB - grymt bra glid och grepp
  • 28 februari 2020
  • 22 hjälpta
Jesper Grandien
Jesper GrandienExpert inom datormöss
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0
Se när vår expert Jesper Grandien testar Xtrfy M4 RGB.
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Vill du ha maximal användarupplevelse?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

Xtrfy M4 RGB är underbar att använda, särskilt om man är van vid en tyngre mus. Sladden märks inte av vid användning, musen känns som en trådlös.

Vill du ha bästa möjliga kvalitet?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Xtrfy M4 RGB är av bra kvalitet vid test men magkänslan säger att den håliga designen och de lätta switcharna skulle kunna medföra problem i längden.

Fantastiskt glid

Ett ämne värt att hylla är musens fantastiska glid. Musen har riktigt bra skates med PTFE-behandling som gör att musen glider fram väldigt enkelt. Tillsammans med den lätta vikten blir musen enkel att ha att göra med - flera timmar i sträck om så önskas. Den här musen kommer med stor säkerhet att göra dig bättre och snabbare i FPS-spel! Känslan är “feels like nothing”. Extra skates medföljer såklart! Har du just nu en lite tyngre mus så tycker jag inte du ska tveka på att uppgradera eller åtminstone prova denna, du kommer inte ångra dig.

Unik design

Xtrfy M4s unika design är i en alldeles egen klass. Den har en design som gynnar både ergonomin men samtidigt drar ner på vikten, en riktig win-win lösning! Musen har flertalet hål som fungerar som grepp vilket också gör att musen känns väldigt luftig. Med hål som grepp istället för till exempel gummiplattor gör att musen kommer behålla sitt grepp även efter en del användning och nöts inte ut på samma sätt som gummiplattor.

Plug n’ play - ingen mjukvara

Personligen tycker jag det är grymt skönt att slippa installera någon extra mjukvara för att hantera belysning och inställningar på musen. Allt justeras enkelt med knapparna på och under musen, även inställningar som CPI och polling rate. Detta är väldigt skönt om man flyttar musen mellan olika datorer ofta eller bara helt enkelt vill slippa att använda något ytterligare program för att ändra inställningarna. Plug n’ play, precis som det ska vara!

Prestanda

Denna mus levererar topprestanda med goda valmöjligheter vare sig det gäller CPI eller polling rate. Detta till ett konkurrenskraftigt pris som är mer än prisvärt i dagsläget. Den lätta vikten gör att man faktiskt känner nyttan av den extremt alerta responsen i musen. Jag kommer personligen ha svårt för att gå tillbaka till en tyngre mus efter att ha provat denna superlätta mus. Xtrfy M4 RGB är verkligen ett stort kliv för denna generations möss och det ska bli riktigt spännande att se hur de ska kunna toppa den här musen till nästa generations möss.

Passform och känsla

Musens passform i sig är ganska generell och lik många andra möss. Musen passar de flesta normalstora händer men det som sticker ut är hålen i musen som gör att musen blir luftigare att hålla i och motverkar handsvett och att man tappar greppet om den. Den är helt enkelt väldigt bekväm att använda under en längre tid. Återigen värt att nämna är den lätta vikten och det perfekta glidet under musen som bidrar till en underbar känsla. Särskilt om man tidigare har haft en lite tyngre mus. Den väldigt mjuka sladden gör också att det känns precis som en trådlös mus. Sladden känns aldrig i vägen och för mig som är van med trådlöst så kände jag ingen skillnad alls!

Specifikationer
Vikt
69 g
CPI
400 -16 000
Polling rate
125-1000hz
Switchar
Omron 20M
Kabellängd
1.8m
Sensor
Pixart 3389 optical gaming sensor
Övrigt
PTFE glid, RGB
Om möss & pekdon från Xtrfy

Xtrfy är ett relativt nytt svenskgrundat företag som tagit en viktig plats på marknaden för professionella gamingprodukter. Sedan bolaget grundades 2013 så har produkterna designats i Skåne i samråd med flera av världens mest erfarna e-sportspelare. Xtrfy verkar jobba för enkelhet i sina professionella produkter vilket speglas tydligt med deras “plug n’ play”-tänk. Xtrfy är här för att stanna, med kvalité och konkurrenskraftig prissättning!


Jesper Grandien
Jesper GrandienExpert inom datormöss

Jag är en 24-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter. Jag älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti. I dagsläget arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Vad tycker våra användare om Xtrfy M4 RGB?

f
fredrocko
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Otroligt lätt och snygg mus. Tracking är helt perfekt i CSGO

g
grahndiosa
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

En otroligt skön gamingmus. Kört ett par olika märken sista åren men denna modell har jag kört sista året. Klart bästa jag haft. Känns bra i handen. Den är riktigt skön och bekväm att hantera. Rekommenderas verkligen! Prisvärd.

G
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Den ABSOLUT mest prisvärda musen på marknaden! Det är utan att överdriva den skönaste musen jag någonsin haft, då jag flitigt spelar FPS spel. Jag rekommenderar denna mus, 5/5 helt klart!

J
Jani Kettunen
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Haft musen i cirka 1+ år och funkar som den ska. Allt funkar fortfarande, väldigt bra mus för pengarna och hållbarheten, älskar RGB för den delen också. Det som jag kan märka är att musen börjar knaka när man tar lätt i musen men det inget som stör mig än så länge men har tappat musen fåtal gånger från bordet så det kanske svaret. Nästa gång när det är dags för en ny så kommer jag nog köpa samma. 10/10

K
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Riktigt bra och prisvärd mus. Den är lätt, snygg och ligger bra i handen. Snygg rgb med starkt ljus. Sköna och responsiva knappar. En grym mus för dig som söker en bekväm mus man kan använda till det mesta till ett bra pris.