Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: OnePlus 7T Pro - en silkeslen upplevelse

  • 3 mars 2020
  • 11 hjälpta
Ted Larsson
Ted LarssonExpert inom mobiltelefoner
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5
Se när vår expert Ted Larsson testar OnePlus 7T Pro Dual SIM 8GB RAM 256GB.
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Kungen av snabbladdning
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

Söker du en telefon som laddar riktigt snabbt är OnePlus 7T Pro ett givet val. På en halvtimme har du tillräckligt med juice för att klara resten av dagen.

Inte för dig med små händer
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
1.0

Har du små händer eller gillar mindre telefoner? Då bör du kika på något annat än OnePlus 7T Pro. Det är nämligen en stor och tung pjäs.

En silkeslen upplevelse till ett attraktivt pris

OnePlus började som en uppstickare som utmanade de etablerade jättarna med imponerande mycket mobil för pengarna. I takt med att OnePlus mognat som företag har även priserna följt med uppåt. OnePlus 7T Pro är tillverkarens senaste och hittills dyraste modell. Kanske början till en förändrad filosofi? Trots det är prissättningen för OnePlus 7T Pro fortfarande klart lägre än många konkurrenters och vi får mycket telefon för pengarna.

Det första som slår en när 7T Pro startas är den stora och förföriska skärmen, faktiskt den bästa jag testat. Detta mycket tack vare det otroliga flytet som den högre uppdateringsfrekvensen bidrar till. Jag kan redan nu avslöja att det kommer bli tufft att återgå till min ordinarie mobil.

Storleken har betydelse

Jag uppskattar OnePlus 7T Pro designspråk som för tankarna till Samsung. En skärm som upptar 88,6% av ytan och helt saknar oregelbundenheter är läckert och fungerar ypperligt för mig som sällan använder selfiekameran. Selfiekameran som automatiskt skjuts upp vid behov är för övrigt det som haft högst wow-faktor när jag visat telefonen för andra.

Bakstycket består av tonat glas med en matt blågrön färg kallad Haze Blue och tål fingeravtryck hyfsat. OnePlus 7T Pro finns än så länge bara i denna färg som kanske inte faller alla i smaken, även om den tilltalar mig. Den stora skärmen, batteriet och glaskonstruktionen kommer dock med en baksida. 7T Pro är nämligen en stor och tung telefon. Den kräver djupa byxfickor och har du inte långa fingrar eller stora händer är den svår att bemästra med ett enhandsgrepp.

Kameror med potential

OnePlus har aldrig haft marknadens bästa kameror, men har blivit bättre för varje generation och 7T Pro är deras bästa försök hittills. 7T Pro besitter tre kameror (huvudkamera, vidvinkel och teleobjektiv). I bra ljus håller den jämna steg med konkurrenterna och här finns inte mycket att klaga på. Vidvinkelkameran är en av de bättre jag testat och kommer väl till pass när mycket ska rymmas i bild. Teleobjektivet med tre gånger zoom är oväntat bra på att bibehålla detaljer och skärpa. Med nattläge aktiverat på huvudkameran presterar 7T Pro godkända mörkerbilder, men når inte upp till klassledarna. Vad det gäller vidvinkel- och teleobjektivet fungerar de undermåligt i mörker. Den motoriserade selfiekameran är godkänd, men inte den bästa jag testat.

Oxygen OS ett välbalanserat gränssnitt

OnePlus kör sin egen variant av Android, OxygenOS, och senaste versionen baseras på Android 10. En av OnePlus styrkor är uppdateringar och jag fick under min testperiod januaris säkerhetsuppdatering. Troligen kommer alltså OnePlus 7T Pro att få en längre livscykel än många andra telefoner. Utöver Androids grundfunktioner adderas extra funktionalitet såsom en mer utvecklad gestnavigering och ett dedikerat spelläge. Min favoritfunktion är möjligheten att duplicera appar, vilket tillåter dig att växla mellan olika konton utan att logga ut. Skärmens uppdateringsfrekvens tillsammans med stark hårdvara och väloptimerat system gör att allting flyter bättre än på någon annan Android-telefon jag testat. Däremot hade jag önskat ett dedikerat enhandsläge på grund av enhetens storlek.

Blixtsnabb laddning och bra batteritid

Batteriet som sitter i OnePlus 7T Pro är väl tilltaget med sina 4085 mAh. Det i kombination med bra mjukvaruoptimering gör att telefonen utan problem överlever flera dagar även under mer intensivt användande. Faktum är att jag under min tid med 7T Pro inte behövt stödladda en enda gång. Trådlös laddning saknas dock, men det kompenseras av OnePlus patenterade snabbladdning Warp Charge. I och med 7T Pro har en redan imponerande teknik förfinats ytterligare och numera går batteriet från 0% till 70% på under 30 minuter. Det här har bidragit till ett nytt laddningsbeteende hos mig och jag har helt slutat att ladda över natten. Istället har det räckt att jag pluggar in telefonen på morgonen någon timme innan jag lämnar hemmet.

Ett riktigt kraftpaket

OnePlus 7T Pro är liksom sina föregångare ett riktigt kraftpaket med Snapdragons senaste processor 855+, 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme. Värt att nämna är att 7T Pro är en av de första telefonerna som kör UFS 3.0, vilket möjliggör att data kan skrivas och läsas nästan dubbelt så snabbt. Som tidigare nämnt är den 6,67 tum stora AMOLED-skärmen med stöd för HDR10+ (som förbättrar färger och svärta) fantastisk. Dessutom har uppdateringsfrekvensen ökat från 60Hz till 90Hz. Skärminnehållet uppdateras alltså 1,5 gång snabbare och upplevs mer följsamt. Den maximala ljusstyrkan är hög och gör att 7T Pro trivs även i skarpt solsken. Fingeravtrycksläsaren som finns inuti skärmen fungerar bra, men jag upplever en något högre grad av misslyckade inläsningar jämfört med den mer traditionella varianten på baksidan av telefonen.

Små subtila finesser

OnePlus är duktiga på att inkludera små finurliga finesser för att förbättra upplevelsen. Det jag kanske gillar allra mest har hängt med sedan begynnelsen: jag pratar förstås om det lilla reglaget på mobilens högra sida som gör det busenkelt att växla mellan lägena ring, tyst och ljudlöst. Vidare har man även utvecklat ett läge som kallas Zen mode. Det appen gör är att låsa dig ute från dig egen telefon under en bestämd tid för att du ska kunna fokusera på annat i livet. Idén är lika enkel som genial. För att inte riskera din säkerhet har OnePlus valt att tillåta SOS-samtal, inkommande samtal och att foton tas. Jag testade själv det här läget medan denna recension skrevs och det gav ju bra resultat eller hur?

Specifikationer
Operativsystem
Android 10
Processor
Snapdragon 855+
RAM
8 GB
Lagring
256 GB
Skärm
6.67 tum, 3120 x 1440 pixlar, Fluid AMOLED, Gorilla Glass
Om mobiltelefoner från Oneplus

OnePlus är en förhållandevis ny spelare på mobilmarknaden och grundades så sent som 2013. Den kinesiska Android-tillverkarens första modell blev enormt hajpad och startade en trend som kommit att kallas flaggskeppsdödare. Det vill säga en mobil som erbjuder i stort sett samma funktioner som de allra nyaste och dyraste telefonerna, men till ett betydligt lägre pris. OnePlus erbjuder fortfarande toppspecifikationer till bättre pris än de största tillverkarna även om prisbilden stigit med åren.


Ted Larsson
Ted LarssonExpert inom mobiltelefoner

Ted Larsson eller den personliga teknikern som jag skämtsamt brukar kallas av människor i min närhet, vilket väl egentligen säger det mesta om mitt tekniknörderi. Försöker alltid hålla mig uppdaterad med det senaste på området och har förmodligen ägt fler mobiltelefoner än vad som är hälsosamt. "Det finns inga genvägar fram till den perfekta prylen" som Farbror Barbro hade uttryckt det. Precis så är det! Det krävs mycket efterforskning och kunskap för att kunna fatta ett välgrundat köpbeslut och det är där jag hoppas kunna hjälpa just dig på vägen.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Vad tycker våra användare om OnePlus 7T Pro Dual SIM 8GB RAM 256GB?

Cheezy
Cheezy

12 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Väldigt bra telefon. Snabb, enkel och skärmen utan front kamera är den bästa skärmen hitils. Pop up kameran funkar jätte bra.

I
Init 5

3 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Bra skärm (om du inte får ett måndags-ex med ojämnt ljus). Bra mjukvara. Bra batteri (om du inte får ett måndags-ex som legat på lager i mer än ett år) Bra balanserat stereo ljud. Något dålig kvalitetskontroll på strömbrytare, skärm, batteri och motor till front kameran. Överlag mycket för pengarna speciellt om du får den för under 6000:- Bara skärm, ljud batteri och mjukvara gör den till ett attraktivt val bland många övriga hit and miss paket från konkurrenterna. Är mjukvara, skärm, ljud och batteri viktigt för dig så är det ett svårslaget alternativ. Ingen störande notch eller skit +++ Rekommenderat köp!

s
sper

24 omdömen

Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Telefonen i sig mjukvara och kamera etc är alldeles utmärkt. Men kvalitén på ytmaterial etc lämnar mycket att önska. Redan efter 8 månader med skal så börjar färg lossna och slitas ner så man ser undermaterialet. Fick även burn in. Aldrig upplevt något av dessa problem på tidigare telefoner från Samsung Apple etc. Så andrahandsvärdet är extremt dåligt på en sån här telefon eftersom 1 års användning gör att de ser ut som man använt den 4 år.

b_lindahl
b_lindahl

17 omdömen

Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Ok telefon men den har åtminstone tre saker som gör att jag kommer försöka få lämna tillbaka den nu efter att använt den ett par veckor. Kameran! Den är hopplöst dålig inomhus i normalbelysning. Minsta lilla rörelse och det blir suddiga bilder. Upplevde inte samma problem på Oneplus 6T som jag hade innan och det var länge sedan jag hade såna problem att få bra bilder på en Androidtelefon. Jag trodde den typen av problem var förbi. Detsamma gäller otillräcklig batteritid. Se vidare. 90Hz skärmen må vara trevlig men batteriet är inte tillräckligt om du använder telefonen en hel del. Det går som tur är att uppdateringsfrekvensen till 60Hz. Då räcker batteriet gott och väl en hel dag med hård användning. kan inte påstå att jag tycker skärmen blir märkbart sämre heller. Selfikameran som åker ut är designmässigt ett litet feltänk om du använder ansiktsigenkänning för att låsa upp mobilen. Du måste trycka på strömknapp eller dubbelklicka på skärm för att selfikameran ska åka ut. Det tar lite vitsen av enkelheten att bara lyfta telefonen och man loggas in när framåtvända kameran alltid är tillgänglig. Jag använder dock fingeravtrycksläsaren för att logga in så det stör mig inte nämnvärt. I och med att batteriproblemet går att komma runt med lägre uppdateringsfrekvens hade jag kunna leva med telefonen om den varit billigare. Men för en premiumtelefon är det faktiskt inte ok med så allvarliga problem, framförallt när det kommer till kameran. 😕 I övrigt håller jag med andra recensenters plus och minus.

A
Aruba4608

4 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Supernöjd! Har tidigare tvekat pga kameran som inte har fått toppresultat i tester, men för mig som nöjer mig med mycket bra bilder i vardagssituationer så är den bra! Det som är nytt för mig, som hade en Samsung S9+ tidigare, är att man har slutat ”oroa” sig över att batteriet ska räcka, med WARP charge så laddas telefon på ett nafs, så jag laddar inte telefonen över längre. Så, summarum en fantastisk telefon jämför man med em iPhone med samma storlek på skärm och internminne så kostar den dubbelt så mycket.