Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Ghd Helios - effektiv, lyxig och värd sitt pris

  • 2 april 2020
  • 39 hjälpta
Johanna Kvarnström
Johanna KvarnströmExpert inom hårfönar
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0
Se när vår expert Johanna Kvarnström testar GHD Helios.
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
För dig som vill ha det där lilla extra
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

Helios är för dig som gillar lyx, design och inte nöjer dig med annat än det bästa. För även om man får betala en del för de eleganta detaljerna så är den faktiskt lika effektiv som den är lyxig.

För dig som inte fönar ditt hår ofta
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2.0

Du kanske inte så intresserad av att ha de senaste och du kanske heller inte fönar ditt hår speciellt ofta. Då förstår jag att man inte vill lägga multum på en hårfön, och kanske inte heller behöver det bästa. I så fall är detta priset lite väl saftigt och man kanske ska välja en hårfön i en lägre prisklass.

Mina första intryck

Det första man ser är den otroligt fina och lyxiga paketeringen. Att packa upp den och sedan få se designen på hårfönen - WOW! Det är otroligt vad ghd är överlägsna när det kommer till detaljer. Jag älskar hur den känns i handen, den är lätt men känns ändå gedigen, och jag älskar just den här färgkombinationen - plommonlila med gulddetaljer. Jag blev också förvånad när jag startade den. När man sätter igång fönen är det verkligen en motor som accelererar, och när man stänger av den så är det som att motorn varvar ner, den känns kraftig och pålitlig.

Är den effektiv då?

Jag tycker det är ganska tråkigt att föna håret. Oftast har jag dessutom lite tidspress så det är väldigt viktigt för mig att det ska gå lätt och vara effektivt, vilket det faktiskt gör med Helios. Det måste ha att göra med motorn och luftflödet som är på 120/km i timmen. Håll i er, för det är ett jäkla drag om man maxar! Med hjälp av det medföljande munstycket är det enklare att få kontroll över föningen. Munstycket och de olika värmelägena (3 st) gör även Helios perfekt för dig som fönar ditt skägg.

Munstycket som medföljer ska vara specialkonstruerat för att ge ett bra och jämnt luftflöde och det, tillsammans med jontekniken som ghd använder sig av, ska minska friss och flygiga hårstrån. ghd använder sig även av en teknik som de kallar ’Aeroprecis’, tekniken koncentrerar luftflödet och värmen genom munstycket för att ge en enklare kontroll när man stylar håret.

Mitt hår tenderar att bli frissigt när jag fönar det, så jag brukar undvika det. Men jag måste faktiskt säga att jag med Helios har lyckats få det fint, även om jag hade lite svårt att hitta rätt teknik i början. Munstycket kommer jag aldrig ta av, det ger en jättebra kontroll och fönar verkligen hårstråna åt rätt håll vilket såklart minskar frissigheten avsevärt.

Detaljer jag imponeras över

Jag gillar när man upptäcker små detaljer som man själv aldrig skulle tänkt på som nödvändiga, men som man inser är toppen när de väl finns där. På sidorna av Helios finns det någon typ av gummilist som står ut lite, så när man lägger ner fönen tar gummilisten emot istället för de fina detaljerna. Det gör att hårfönen inte blir så repig som fönar annars tenderar att bli.

Varför välja Helios framför annan fön?

ghd har många hårfönar som alla är i toppklass, så varför ska man köpa just Helios? Jo, framförallt för att den mer teknisk utvecklad. Den är också lättare i vikt än tidigare fönar från ghd vilket är en klar fördel.

Vissa hårfönar är väldigt högljudda och eftersom man verkligen använder dem precis vid örat kan det vara otroligt påfrestande. Både som privatanvändare men också för kunder på en salong. Helios har ett ganska dovt ljud som jag inte alls upplever jobbigt. Helios marknadsförs dessutom att ha en akustisk teknik för att hålla ljudvolymen nere, vilket faktiskt verkar funka.

En annan förbättring och uppgradering är att luftflödet hos Helios är högre än hos ghds andra fönar ’Air’ och ’Aura’.

Specifikationer
Vikt
0,78 kg
Sladd
3 meter
Färger
Vit, plommonlila, svart, mörkblå
Kalluftsfunktion
Ja
Luftflöde
120km/timme
Övrigt
Gummihänge, borstlös motor med lång livstid, teknik för att hålla ljudvolymen nere
Om hårfönar från Ghd

Om du inte hört talas om märket ghd, då har du missat något. ghd står för ’good hair day’ och de har aldrig gjort mig besviken. Visst, man får betala lite mer men man får verkligen vad man betalar för - gedigna värmeverktyg med en design som är riktigt läcker. I och med att de alltid utvecklar tekniken för nya produkter så kan man vara säker på att man får det bästa på marknaden. Förutom värmeverktyg tillverkar de även hårborstar, värmeborstar värmeskydd och andra stylingprodukter.


Johanna Kvarnström
Johanna KvarnströmExpert inom hårfönar

Jag är en riktig skönhetsnörd utan dess like! Älskar att grotta ner mig i olika produkter inom skönhetsvärlden! När jag får tipsa och hjälpa personer med produkter trivs jag som fisken i vattnet. Har alltid haft ett intresse för skönhet och 2011 utbildade jag mig äntligen till makeup-artist. Idag driver jag mina två kanaler (Instagram och blogg) där fokus mest ligger på produktrecensioner men även mina andra intressen som är foto och skrift. Har en stor skopa humor vilket jag gillar att fånga i mina inlägg. Mina åsikter och omdömen är alltid 100% ärliga!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer