Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Ghd Gold Styler - en lyxig plattång som har allt

  • 3 februari 2020
  • 77 hjälpta
Johanna Kvarnström
Johanna KvarnströmExpert inom plattänger & locktänger
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0
Se när vår expert Johanna Kvarnström testar GHD Gold Styler.
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
För dig som vill ha det allra bästa
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

Det finns inget som jag tycker behöver förbättras med denna plattång. Den har verkligen allt! Trots det lite dyrare priset känner jag ingen som har ångrat sig efter att ha köpt den. Tvärtom så undrar de (och jag själv) hur de kunnat klara sig utan den. Ghd Gold är verkligen för den som inte nöjer sig med en bra plattång, utan som vill ha den allra bästa!

För dig med liten budget
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Då denna styler är ganska dyr kanske priset är lite är högt för dig som har en mindre budget. Jag tycker dock fortfarande att den är riktigt prisvärd, så har du möjlighet - lägg undan en liten peng i månaden. För de pengarna kanske du ändå måste köpa inpackning till håret för att din lite billigare plattång sliter mer på håret. Så jag ser ändå Gold Styler som en investering för håret.

Lyxig design och känsla

Det finns otroligt många plattänger/stylers på marknaden och det kan vara förvirrande och svårt att veta vilken man ska välja. Ghd är av många anledningar ett bra märke och val.

Gold Professional kommer i snygg svart med gulddetaljer och enligt mig finns det absolut inget att klaga på, jag älskar den! Den känns lyxig och ligger bra i handen. Den har ett rundat skaft som gör den otroligt skön att jobba med.

Alla värmeverktyg från Ghd håller en konstant temperatur på 185 grader då det anses vara den optimala temperaturen för att håret inte ska slitas i onödan men ändå ge ett perfekt resultat. Alltså, en varmare temperatur skadar bara håret och vid kallare temperatur får du inte ett optimalt stylingresultat. Ghd använder sig också av s.k. dual-zone-teknologi vilket innebär att två olika värmesensorer (istället för en, som det kan vara på andra stylers) fördelar värmen helt jämnt på plattorna.

Genomtänkta funktioner som underlättar

Det här är en flexibel plattång. Eller rättare sagt styler, du kan nämligen välja om du vill göra lockar, mjuka vågor eller bara platta håret.

Gold värms upp inom 25 sekunder vilket är toppen och viktigt för mig. Det sista jag vill när jag har bråttom är att behöva vänta på att min plattång ska bli varm. Den har också automatiskt avstängning efter 30 minuter, vilket jag tycker alla hårverktyg borde ha. För det kan inte bara vara jag som ofta snoozar lite för länge och därmed kan vara en aning stressad på morgonen. Då är det lätt att glömma dra ur sladden. Och det skulle ju kunna sluta i katastrof om det inte vore för den automatiska avstängningen.

Sladdens längd är perfekt. Jag tycker att den ska vara så pass lång att man ska kunna stå bekvämt i stort sett överallt. Men den får heller inte vara för lång - då tar den för mycket plats om man t.ex. ska ut och resa. Där är även plattångens storlek också perfekt!

Inte som andra plattänger

Jag kan uppleva att plattorna på många andra plattänger inte ger ett jämnt tryck mot håret. Då känns det nästan som att man drar i håret när man plattar det, samt att man behöver dra igenom samma slinga flera gånger. Detta vill du absolut inte göra då det sliter otroligt mycket på håret. Men detta problem finns alltså INTE på Ghd Gold Styler. Du har ett jämnt tryck och värme över hela värmeplattorna vilket gör att hårslingan lätt glider igenom, vilket också gör att det räcker att dra slingan en gång.

Mitt hår är åt det torra håret vilket gör att det enkelt blir frissigt om jag inte använder rätt verktyg. Därför är det ett stort plus att denna styler dämpar friss och ger glans till håret.

Specifikationer
Temperatur
Konstant värme på 185°
Uppvärmningstid
25 sek
Automatisk avstängning
Ja, efter 30 min
Kabellängd
2,7 m
Övrigt
Dubbla värmesensorer för optimal temperatur
Om plattänger & locktänger från Ghd

Ghd står för Good Hair Day. Jag skulle säga att de är hårverktygernas Rolls Royce. Just den här plattången, Gold Professional Styler, vann kategorin ”Årets hårstyling” i Daisy Beauty Awards 2019, där jag även var med och satt i juryn. Så att det är fler än jag som älskar den, är alltså ingen hemlighet. Från Ghd hittar du även locktänger, hårfönar, hårborstar och en mängd hårprodukter för olika typer av styling.


Johanna Kvarnström
Johanna KvarnströmExpert inom plattänger & locktänger

Jag är en riktig skönhetsnörd utan dess like! Älskar att grotta ner mig i olika produkter inom skönhetsvärlden! När jag får tipsa och hjälpa personer med produkter trivs jag som fisken i vattnet. Har alltid haft ett intresse för skönhet och 2011 utbildade jag mig äntligen till makeup-artist. Idag driver jag mina två kanaler (Instagram och blogg) där fokus mest ligger på produktrecensioner men även mina andra intressen som är foto och skrift. Har en stor skopa humor vilket jag gillar att fånga i mina inlägg. Mina åsikter och omdömen är alltid 100% ärliga!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer