Prisjakt
HemPrisjakts experterÅkpåsarTest - Bugaboo High Performance - en riktigt varm allround-åkpåse

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Bugaboo High Performance - en riktigt varm allround-åkpåse

2 december 2019

Expertens betyg:

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.

För dig som vill ha en året runt-åkpåse

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

High Performance funkar verkligen från tidig höst, genom kall vinter och även vår eftersom du enkelt kan välja när du vill använda det tillhörande duntäcket.

Vill du ha en glidfri åkpåse?

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Eftersom High Performance inte har någon antiglid på baksidan så kan den glida rätt lätt i många sitsar.

Prisjakt toppbetyg
Bugaboo High Performance Åkpåse

Åkpåsar

Bugaboo High Performance Åkpåse

fr. 1 567 kr

Hitta bästa pris här

Vem passar produkten bäst för?

Så, vem passar denna åkpåse för egentligen? Frågan kanske egentligen borde vara: vem passar den inte för? Men ok, High Performance sitter absolut bäst i en vagn med ergonomisk sittdel och är anpassad för Bugaboos egna vagnar så jag skulle säga att den passar bäst för dig som har en Bugaboo-vagn. HP funkar dock inte i Bugaboo Ant, den är för stor för den vagnen. Har din barnvagn en ergonomisk sittdel, eller framförallt om du har en Bugaboovagn och vill ha en åkpåse som går att använda året runt, då är HP ett klockrent val.

Varm

Ombonad

Sitter sämre i en icke ergonomisk sits

Funkar alla årstider

HP går att anpassa efter hur kallt det är ute eller hur värmande ni vill att åkpåsen ska vara. Åkpåsen har en överdel med fleecefoder och i den delen finns en ficka där det går att knäppa fast ett extra duntäcke som medföljer när du köper åkpåsen. Jag tycker att det är en smart funktion, det är enkelt att växla täcke under den perioden när det kan vara väldigt kallt ena dagen och inte alls lika kallt nästa dag. Dock blir jag alltid lite skeptisk när det kommer till tryckknappar, kommer de att hålla? Det känns iof inte som att de kommer lossna och jag kan inte komma på vad som skulle vara en bättre lösning.

Passform i sittdel

HP är anpassad för ergonomiska sittdelar, dessa är ofta skålformade och hela sittdelen fälls när en justerar läget, till skillnad från vanliga sittdelar där det bara är ryggstödet som fälls när läget justeras. HP har en ficka undertill som går att fästa fästa under sittdelsplattan på vissa av Bugaboos vagnar vilket motverkar att den glider. Den har även två öglor som går att fästa i knapparna för suffletten på Bugaboo Bee. Locket på åkpåsen går att ta av helt men du kan också vika ner den övre delen och knäppa fast den (t.ex. om du har ett mindre barn), eller knäppa upp den nedre delen (t.ex. för att undvika att blöta ner åkpåsen om barnet har blöta skor). På ryggen av åkpåsen finns kardborreöppningar för att öppna upp för selen, det är enkelt och en väldigt smart och smidig funktion.

Funktioner och knep

Eftersom åkpåsen inte är helt rak i sin form och liggdelen är mindre än sittdelen så viks åkpåsen för att passa i liggdelen, då viker du delen där öppningen för selen är, alltså ryggen på åkpåsen. Då blir åkpåsen väldigt mysig och ombonad. Ovansidan av åkpåsen är i ett vattenavvisande material vilket känns som givet att en åkpåse som är tänkt att användas på vintern ska ha. Fodret är i fleece som är värmande och mjukt. Det finns en dragsko i locket och på varsin sida längst upp på åkpåsen som går att dra runt barnets huvud om det är väldigt kallt, åkpåsen blir då lite mindre öppen högst upp.

Specifikationer

Längd

100 cm

Bredd

45 cm

Ytterfoder

100% polyester

Fyllning vinterinlägg

Dun

Maskintvätt

30°C

Övrigt

Vattenavvisande, vindtätt ytterfoder

Om åkpåsar från Bugaboo

Bugaboo är ett barnvagnsmärke i den övre prisklassen och jag tycker det återspeglas i deras produkter, de är av hög kvalitet och genomarbetade funktionsmässigt, både vagnar och tillbehör. Bugaboo har två åkpåsar för sittdelar och en mindre åkpåse som är för spädbarn. High Performance är Bugaboos allround-åkpåse, på sommaren ser jag ofta vagnar där föräldrarna endast tagit av locket på åkpåsen och har underdelen som en dyna, enligt mig en väldigt varm dyna men ja, rent praktiskt, det går att använda den året runt.


Jag blev mamma för första gången 2008 men tyckte redan som barn det var så roligt att få köra vagn och nördade totalt ner mig långt innan jag själv fick barn, barnvagnsnörd in the making från typ 7 års ålder. Jag gick in i vår lokala leksaksbutik som också hade barnvagnar och kollade på barnvagnarna som tonåring (de måste tyckt jag var sååååå märklig). När jag jobbade som barnflicka i 20-årsåldern så gav jag rekommendationer på vilken vagn famljen borde köpa (en Urban Jungle Moutain Buggy Duo 2004) När mitt äldsta barn föddes så förlorades jag helt till babytillbehören och har sedan dess haft ett stort intresse för barn och babyprodukter, meritlistan består av nära 70 vagnar (jag har självklart ett excelark med alla nerskrivna) och jag har nog nosat på det mesta inom produktkategorin. Till vardags studerar jag till barnmorska. Jag bor med en make och våra 3 barn födda -08, -13 och -16. Det går att finna mig på ett pyttelitet instagramkonto (claraandkids) eller som admin i (om inte världens största så iallafall världens bästa) barnvagnsgrupp på facebook (barnvagnar!)

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons