Singles’ Day 2022

Singles’ Day 2022

Den 11 november 2022 är det Singles’ Day, världens största shoppingdag. Vi visar alla prissänkningar i de största kategorierna från alla butiker på Prisjakt. Bättre översikt, för bättre beslut.

Var först i könBevaka produkterna du vill köpa så meddelar vi dig så fort de blir billigare. Vi kollar mer än 5 000 butiker flera gånger varje dag så att du slipper.

Om Singles’ Day

iStock.com / halfpoint

Det här är Singles Day

Singles Day är en readag och ett ekonomiskt shoppingfenomen från Kina med tv-shower och världsstjärnor. Shoppingdagen omsätter enorma summor, mycket mer än shoppinghelgen med Black Friday och Cyber Monday.

Rea på Singles Day – så shoppar du smartare

1. Jämför priserna

Lite inte på alla kampanjerbjudanden du ser. Jämför priserna med Prisjakt – antingen i webbläsaren eller med mobilappen – så ser du om det är ett bra eller dåligt köp. Tänk på att köp i butiker utanför EU kan bli mycket dyrare än du tänkt dig efter att tullavgifter och moms lagts på det totala priset.

2. Kolla prishistoriken

Vår prishistorik avslöjar hur ofta priserna höjs och sänks av butikerna. Det hjälper dig att se om någon butik smyghöjer sina priser före en kampanjperiod och om du bör slå till på det där tidsbegränsade erbjudandet eller vänta på nästa prissänkning.

3. Bevaka pris

Prisbevakningar gör att du slipper kolla efter prissänkningar manuellt. Bevaka en produkt på Prisjakt så meddelar vi dig när butikerna sänker sina priser eller när en produkt finns i lager igen. Du kan få meddelandet via mejl och i mobilappen.

Vad är Singles Day?

Singles Day är en readag och ett ekonomiskt shoppingfenomen från Kina med tv-shower och världsstjärnor. Shoppingdagen omsätter enorma summor, mycket mer än shoppinghelgen med Black Friday och Cyber Monday.

Vem står bakom Singles Day?

Den största drivkraften bakom Singles Day är kinesiska e-handelsgruppen Alibaba Group. Under 2020 fanns fler än 250 000 olika varumärken att köpa under Singles Day, varav 33 000 från länder utanför Kina.

Försäljningen under Singles Day beräknades till 74,1 miljarder dollar under 2020. En ökning med hela 85,6 procent mot 2019 års 38,4 miljarder dollar. Siffrorna kan jämföras med Black Friday i USA där försäljningen uppgick till 9 miljarder dollar, en blygsam ökningen med bara 22 procent.

Även om Singles Day främst är centraliserad kring Kina så görs transaktioner från 230 regioner runt om i världen.

Utvecklingen har varit enorm från vad som började under 90-talet som en hyllning till singlar den 11 november i kinesiska studentkretsar. Singles Day har spridit sig över Kina som en löpeld de senaste åren och är idag den största shoppingdagen i världen.

Hur stort är Singles Day i Sverige?

Har du aldrig hört talas om eller sett något i Sverige om Singles Day så är du inte ensam. Shoppingdagen har hittills inte fått något större genomslag på den svenska marknaden, och det gäller att vara försiktig när man letar kampanjpriser.

– Singles day är fortfarande en relativt liten rea med få rabatter i Sverige. Det gör att rean sig inte står sig så bra över året. För att göra ett smart köp är det därför viktigt att man hittar butiker med aktiva erbjudanden och jämför prishistoriken. Vår dealssida är ett bra verktyg som kan hjälpa till. Om man inte hittar ett bra erbjudande precis på Singles day är min rekommendation att sätta upp en bevakning och sen väntas till priset går ner. Chansen är stor redan till Black Week som bara är några veckor bort, säger Carl Vult von Steyern, nordenchef på Prisjakt.

I takt med att fler svenska företag uppmärksammar Singles Day är det dock på väg att ändras. Flera större butiker i Sverige har uppmärksammat Singles Day med egna erbjudanden och kampanjer. Då Singles Day följs av Black Friday och Cyber Monday finns stora möjligheter att spara pengar på dina köp under november månad.

Ett tips är att använda prisbevakningar på de produkter du vill köpa. Då får du ett mejl eller en notifikation i mobilen när priserna går ner.

Vilka butiker har Singles Day-erbjudanden?

Många svenska butiker uppmärksammar Singles Day med erbjudanden under dagen. Bland annat Komplett, Webhallen, Elgiganten, Elon och Inet. Om du inte hittar vad du letar efter till bra pris på Singles Day så får du chansen till nya erbjudanden bara två veckor senare på Black Friday och Cyber Monday.

Hur stor är risken att butikerna smyghöjer priserna före Singles Day?

Kolla alltid prishistoriken innan du slår till på ett erbjudande. Det händer nämligen att priserna smyghöjs inför årets stora readagar. Förra året såg vi att mer än var tionde produkt i kategorin för skönhet och hälsa först gick upp i pris och sedan ner igen bara dagarna före Singles Day. I kategorin med hudvårdsprodukter smyghöjdes nästan var femte produkt.

Daniel Haaf

Bästa erbjudandena – Just nu

Visa alla deals

Pågående kampanjer

Årets butik

Varje år låter vi våra användare rösta fram sina favoritbutiker.

Besök kampanj

Dagens Deals

Hitta de bästa erbjudandena

Besök kampanj