6 snabba fakta om elscootrar

Vilken elscooter vill flest ska gå ner i pris och vad är mest intressant att veta när man letar rätt modell? Här får du sex snabba fakta om elscootrar på Prisjakt.

1. Många prissänkta elscootrar i sommar

Många elscootrar ner i pris under sommaren. Mellan maj och juli gick priset ner på 40 procent av alla besökta elscootrar. Av dessa gick en femtedel ner i pris med mer än 10 procent. Det kan jämföras med vanliga sparkcyklar där bara 32 procent av besökta modeller gick ner i pris under samma period.

2. Populäraste elscootern prisbevakas mest

Den populäraste elscootern att bevaka just nu är Mi Electric Scooter Pro 2. Modellen har minskat i pris med nära en tredjedel sedan lanseringen förra året, och våra användare har lämnat många positiva omdömen om modellen. Det här är också elscootern som flest har i sina produktlistor på Prisjakt.

3. Maxhastighet och maxeffekt är viktiga

Visste du att många elscootrar inte får köras på allmän väg? Om maxhastigheten är högre än 20 km/h eller motorns maxeffekt är mer än 250 watt så får du bara köra elscootern på inhägnat område. Kolla med butiken om du är osäker på vad som gäller för modellerna du är intresserad av. Glöm inte ringklockan, reflexerna, lamporna och hjälmen!

Läs mer om vad som gör elscootern laglig här.

4. Topplistan domineras av Xiaomi

Elscootrar från Xiaomi är riktigt populära. Under sommaren var de tre mest besökta modellerna på Prisjakt från den kinesiska tillverkaren. Populärast är Mi Electric Scooter Pro 2, följt av Mi Electric Scooter 1S och Mi Electric Scooter Essential. Xiaomi är dock inte ensam i toppen, även Ninebot by Segway KickScooter Max G30LD finns med på en fjärdeplats.

5. Modell från Ninebot har minskat mest i pris

Mi Electric Scooter Pro 2 är kanske den populäraste elscootern just nu, men det är inte modellen som gått ner mest i pris under sommaren. Istället är det Ninebot by Segway KickScooter E25D som minskat mest med nära 20 procent mellan maj och juli.

6. Viktigt att veta om elscootrar

Kan du gissa vad som är viktigast att veta när våra besökare väljer elscooter? Här är de mest använda filtersökningarna på Prisjakt för elscootrar:

  1. Maxhastighet
  2. Max personvikt
  3. Motorns maxeffekt
  4. Räckvidd

Det är också viktigt att veta hur många hjul elscootern har och om det finns handbroms. Däremot ser vi att det inte lika intressant att veta om hjulen är luftfyllda eller inte.

Text:
Daniel Haaf

Publicerad:
8 september 2021

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.

Foto: bortnikau, iStock.com

Våra experter på elscootrar avslöjar vilken som är bäst

Mi Electric Scooter Pro 2 är den populäraste elscootern på Prisjakt, men är det verkligen den bästa på marknaden just nu? Våra experter har undersökt saken och skapat topplista med de fem bästa modellerna du kan köpa idag. Visste du att KickScooter Max G30 får minuspoäng för att vara tung och otymplig medan Zero Scooters 10X 52V beröms för sin stötdämpning?

Se topplistan med de bästa elscootrarna här