Samsung har lanserat nya mobiltelefoner, smartklockor och hörlurar

Under Samsung Unpacked 2021 presenterades två nya vikbara mobiltelefoner, två smartklockor med Wear OS och nya hörlurar. Säljstart är den 27 augusti hos svenska återförsäljare. Här får du en snabb genomgång av allt som visades.

Text: Daniel Haaf

Publicerad: 23 augusti 2021

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.

Om du går i väntans tider och hoppas på att få se kommande Galaxy S22-serien snart så får du nog vänta lite till. Samsung brukar nämligen presentera nya modeller i Galaxy S-serien tidigt på våren. Har du däremot hoppats på att få se nya, vikbara mobiltelefoner, smartklockor och hörlurar i höst så kommer du att bli glad. Samsung har presentera flera nya produkter som du kan läsa om här under.

Foto: Galaxy Z Fold 3, Samsung

Samsung Galaxy Z Fold3

Tredje generationens Galaxy Z Fold är här med en ny och förbättrad huvudskärm, vädertålig design (IPX8) och en så kallad under-screen-kamera för videosamtal.

Precis som i tidigare modeller så har Galaxy Z Fold3 två skärmar där den vikbara huvudskärmen är på 7,6 tum och den främre skärmen är på 6,2 tum. Under chassit sitter en snabb Qualcomm-processor, rejält med RAM-minne och totalt fem kameror.

Samsung Galaxy Z Fold3 finns i storlekarna 256GB och 512GB. Huvudskärmen har stöd för två olika styluspennor från Samsung och använder ett specialanpassat gränssnitt med Android som operativsystem.

Foto: Galaxy Z Flip 3, Samsung

Samsung Galaxy Z Flip3

Samsung Galaxy Z Flip3 är en mindre och billigare syskonmodell till Galaxy Z Fold 3. Här får du en mindre huvudskärm på 6,7 tum som går att vika horisontellt på mitten, samt en mindre 1,9-tumsskärm på framsidan.

Galaxy Z Flip3 är också rejält vädertålig enligt IPX8, använder samma Snapdragon 888-processor under huven som Galaxy Z Fold3 och har tre kameror varav en är en selfiekamera på insidan.

Samsung Galaxy Z Flip 3 finns i storlekarna 128GB samt 256GB. Precis som Galaxy Z Fold3 så används Android med ett specialanpassat gränssnitt.

Foto: Galaxy Watch 4, Samsung

Samsung Galaxy Watch 4 & Watch 4 Classic

Samsung Galaxy Watch 4 och Watch 4 Class använder Wear OS och finns i storlekarna 40, 42, 44 och 46 millimeter. Båda har en ny Samsung-tillverkad processor under skärmen och utseendemässigt är de mycket lika.

Det som skiljer modellerna åt är att Watch 4 Classic är tillverkad av rostfritt stål och har en roterande ring runt skärmen medan Watch 4 är tillverkad av aluminium. Ringen på Classic gör att den modellen är något större på handleden.

Både Galaxy Watch 4 och Watch 4 Classic använder WiFi samt Bluetooth. Det finns även varianter med 4G som tillval. Du hittar alla här.

Foto: Galaxy Buds 2, Samsung

Samsung Galaxy Buds 2

Samsung Galaxy Buds 2 är små in-ear-lurar med aktiv brusreducering, en ny design för skönare passform och upp till fem timmars batteritid med brusreduceringen aktiverad.

Hörlurarna har tre mikrofoner per hörlur för samtal, brusreducering och röststyrning av digitala assistenter. Alla inställningar gör du via Samsung Wear-appen för Android.

Galaxy Buds 2 har begränsad vädertålighet (IPX2) och fungerar bäst med Android-telefoner. De kan användas med iPhone om du vill, men då förlorar du många funktioner som finns på Android.

Anslutning sker med senaste Bluetooth 5.2 och Galaxy Buds 2 finns att köpa i färgerna vit, svart, lila och olivgrön.

Vill du hellre läsa mer om Samsung Galaxy S21?

Om du inte är speciellt intresserad av superdyra, vikbara mobiltelefoner så kanske mobiltelefonerna i Galaxy S21-serien är mer intressanta (åtminstone tills Galaxy S22 är här). Du kan läsa om alla modellerna i Galaxy S21-serien i vår lanseringsartikel. Där hittar du alla viktiga detaljer inför ett eventuellt köp. Visste du exempelvis att det inte ingår någon strömadapter i köpet?

Läs mer om strömadaptern och allt annat om Galaxy S21-serien här.