Neato Robotics BotVac D7 Connected

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Neato Robotics Robotdammsugare (13)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Många fördelar men samtidigt några nackdelar... jag köpte en Neaton D7 till min ovanvåning i nya lägenheten och tänkte ha en liknande (lägre modell) på mitt andra våningsplan. Fick istället köpa en Roomba 980, vilket jag nu jämför med:

  Fördelar Neato D7:
  * Nya floor planner som ger virtuella väggar som kan läggas ut direkt på kartan. Bra rengöring. Denna kräver dock att en komplett städning utan hinder och problem slutförs... vilket aldrig lyckades på min ovanvåning = gick inte att använda där => Flyttades ner.
  * Bättre navigering och upptäcker miljön bättre, upplever den helt enkelt lite bättre här.

  Fördelar Roomba 980:
  * Bättre tömning av dammet, mindre "kladdigt"
  * Snabbare
  * Klarar av tjocka mattor, vilket Neato fastnade på (därför fick flytta Neaton ner till första våningen)

  I det stora hela är jag väldigt nöjd med båda men de båda kunde förbättra:
  Neato: Klara av min matta... (Mio Madison)
  Roomba: Virtuella väggar i appen
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  4 dagar sedan
  Uppdaterat: 4 dagar sedan
  Neato BotVac D7 Connected är en dammsugare som är riktigt bra!
  Kört den dagligen och är mycket nöjd.

  Extra bra med Neato D7.
  + Effektiv mot smuts och hundhår
  + Bra och enkel app med många funktioner
  + Avgränsningslinjer i appen.
  + Supporten via hemsidan.

  Mindre bra med Neato D7.
  - Liten behållare.
  - Begränsat antal städkartor

  Här kommer en lång recention :)

  Jag är inne på min 3e robotdammsugare ifrån Neato och har alltid varit väldigt nöjd.
  Men stora hundar som hårar körs dammsugaren varje dag och den vanliga dammsugaren används väldigt sällan, och i stort sätt bara på de platser där Neato inte används.

  Jag hade en iRobot Romba som första robotdammsugare och den var verkligen bara skräp. Hår fastnade i hjulen, sidoborsten sköt iväg smuts istället för att borsta in det till dammsugaren och det blev sällan en bra städning. Det är många år sedan så det har säkert blivit bättre. Men då sökte jag länge på nätet och upptäckte Neato. De var bäst i många tester, rekommenderades av allergiförbundet och var speciellt framtagen för att klara det extra som blir med husdjur. Valet av Neato blev mitt bästa köp någonsin och när ja nu skulle pensionera min Signature Pro efter 5 år var valet av Neato självklart. Varför byta till nåt annat när jag är nöjd!?

  Neato BotVac D7 Connected blev det nya valet efter vår tidigare Signature Pro.
  Den städar väldigt bra och effektivt.
  Den har flera olika lägen att ställa in i appen. Tex val mellan eco och turboläge för lite bättre sugkapacitet. Eco är lite tystare. Vi kör alltid tuboläget ändå :) Det går även att ställa in så att den städar lite mer försiktigt, men det är inget vi använder.
  Att sköta den från mobil och surfplatta är väldigt smidigt. Det var enkelt att komma igång och appen är enkel bra. Alla uppdateringar kommer genom appen med avisering när det finns att ladda ner.
  Det går också att sätta upp linjer i appen där dammsugaren inte ska gå och detta gör det så mycket bättre än att ha magnetband eller annat på golven som ska stoppa dammsugaren från att tex köra under en möbel den kan fastna under osv.
  I appen kan du även se vart den städat genom att den efter varje städning visar en karta över hemmet. Väldigt bra!
  Det går även att se batterikapacitet, antal kvadrat den städat och hur lång tid det tagit mm.
  Du kan även ställa in dammsugare att städa på speciella tider och dagar.
  Dammsugaren startas bäst i appen för att få tillgång till alla funktioner men kan även startas med en knapp på själva dammsugaren på samma sätt som tidigare modeller.

  Vi kör vår D7 dagligen. Under perioder då hundarna fäller mer hår blir det ibland 2 gånger per dag.
  Vi kör 75 kvm utav våra 110 i huset dagligen och till tvättstuga och badrum lyfter vi in dammsugaren då och då för att köra. De är höga trösklar till badrum och tvättstuga som dammsugaren ibland bara tar sig över åt ena hållet. Vi ser det dock inte som något problem då dörrarna till dessa utrymmen ändå oftast står stängda.
  D7 kör våra 75 kvm på strax över 1 timme.

  D7 har även fått en sidoborste och den fungerar bra. Den skjuter inte iväg skräp utan borstar som den ska. Det går att köra utan borste också då den sitter med magnet och är enkel att ta bort. Tidigare modell var även utan borste.
  Borsten har lossnat ett par gånger vid mattkant men påverkar inte städningen så att det märks.

  Vi har bara en matta i huset men den klarar Neato utan problem. Mattan är ca 1 cm tjock och lite grov i sitt slag.

  Jag har varit i kontakt med supporten några gånger genom åren med frågor om funktioner och nu nyligen för att sidoborsten lossnat samt funderingar kring uppgraderingar.
  Supporten är kanske den bästa jag någonsin varit i kontakt med.
  Väldigt trevligt bemötande. Kunniga och serviceinriktade. Det spelar ingen roll om ditt ärende tar 5 min eller 60 min de söker svar på alla dina frågor och återkommer även efter en tid för att se om allt blev bra och om man har andra funderingar.
  Det har även blivit att vi pratat om annat än dammsugaren bara för att det är trevligt :)
  Högsta betyg för det helt klart!

  Det finns ett par saker som skulle kunna vara något bättre med D7.
  Dels är insamlingsbehållaren relativt liten. Har man hårande hundar så blir den nästan full efter varje dammsugning. Det är säkert lika hos andra märken men det är en sak som jag hoppas förbättras till framtida modeller. Bra är att appen meddelar när man bör tömma, om man inte har koll på det själv.
  Sen saknar jag att kunna avgränsa utrymmen, tex speciella rum specifikt för varje städning. Nu skapar man bara avgränsningar som sparas. Tillfälliga avgränsningar hade varit bra.
  *Man kan ha 3 olika städkartor men bara 1 för varje våningsplan i huset. Det hade varit bättre att kunna göra fler kartor oavsett om det är på samma våning eller inte.
  Senaste uppdateringen (december 2018) kom bla med zon-städning där man kan göra zoner som ska städas. Tex ett visst rum eller en speciell plats. Säkert bra för vissa men jag hade hellre sett att man kunde göra fler kartor istället. Zonerna går dessutom bara att göra med raka linjer, inte diagonala linjer vilket begränsar det en del.

  Totalt sätt är det här en väldigt bra dammsugare.
  Kanske lite dyr men priset brukar gå ner på stora reor. Köpte min D7 på Black fridag och sparade 2000kr.
  Jag rekommenderar Neato till alla!

  Fullt betyg sätter jag när det kommer en uppdatering för fler städkartor och tillfälliga avgränsningslinjer. Men D7 är utmärkt redan nu!
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Ojojoj! Vilken maskin! Har en iRobot Roomba 780 sen tidigare som nu gjort sitt, batteriet höll till slut bara ca 10 min.
  Har flera vänner som köpt Roomba 980 som är supernöjda, några andra som har Neato D5, även de supernöjda, vi slog till på en D7 för prova något nytt.
  Inköptes på Clas Ohlson nyss när de hade 100 årsjubileum = kampanjpris + bra kundservice!

  Vi har en hyfsat öppen och enkel planlösning där roboten arbetar på.
  Vill även säga att vi har underhållit/rengjort vår gamla trotjänare bra och hyfsat ofta.

  Nedanstående gäller alltså mellan vår gamla 780 och nya D7.

  Positivt:
  -Appen, lätt att förstå och komma igång med.
  -Missar inte rengöra någonstans då den vet vart den varit/ej varit.
  -Den låter något mer än vår tidigare maskin, dock låter den betydligt behagligare, man kan till och med vara hemma under tiden den jobbar utan att bli allt för irriterad/trött på ljudet.
  -Rengör bra i hörnen och vid höga trösklar.
  -Grym sugkraft då den får upp större korn/grus/sand
  -Får notiser i appen vid olika tillfällen som, när den är klar med rengörningen eller fastnat någonstans, ny mjukvara att ladda ner till maskinen, finns säkert fler men som jag inte uppmärksammat ännu!?
  -I appen kan man markera med begränsningar vart maskinen inte skall gå, vi har en ryamatta med väldigt långa strån, där den gärna ”kör fast” då och då. Vår förra maskin kunde inte ens köra upp på den.
  -Är betydligt skonsammare mot möbler/lister, vänder, backar, kör jäms väggar mycket nära utan stöta emot för mycket.
  -Lättare att montera av/på ”dammbehållaren”, klaras av med en hand.
  -Tar sig bättre upp på tjocka mattor.
  -Navigeringen är klart bättre, går fram och tillbaka i parallella linjer, vår gamla gick bara random.
  -Skönt att slippa de ”extra tornen/fyrarna” som beter sig som osynliga väggar, dessa drar väldigt mycket batteri som blir dyra i inköp, till slut låter man bli att använda dem och då blir rengörningen av alla utrymmen helt klart sämre.
  -Dammsuger upp vår labradors hundhår perfekt, har ännu inte hittat några hundhår där den har varit och städat, roboten alltså 🤓.
  -Laddstationen är något större & tyngre vilket borde vara negativt men den står stadigare och blir inte flyttad.
  -Bättre konstruktion på vart robotens ladd-poler sitter, sitter på baksidan istället för undersida = vår gamla drog ibland med sig laddstationen ut en bit vilket gjorde att den inte blev dockad/laddad när den söktes sig tillbaka.
  -Betydligt renare överallt, vilket gör att vi inte behöver plocka fram den omoderna, manuella & tennisarmbåge-skapande vanliga dammsugare lika ofta, vilket ju är tanken med en robot.

  Negativt:
  -Med tanke på priset som är ca 9000:- borde det följa med ett extra set filter/borste/multiborste, därav endast 9 stjärnor i betyg.
  -Något mindre dammbehållare.
  -Får ej notis i appen att det är dags att tömma dammbehållaren. Vill även poängtera att jag kan ha tömt den innan den ens har hunnit notifiera om detta.
  -Luftfiltret har ett lite ”nät” framför själva filtret, blir något svårare att gör en rengörning av luftfiltret.
  -SSID = namnet på det trådlösa nätverket får ej innehålla bokstäver med å,ä eller ö, går ej koppla upp maskinen mot routern då, vilket det ej står något om i manualen. Bugg kanske!?

  Jag tycker 9000:- är mycket pengar för en robotdammsugare, väntade därav på ett kampanjpris innan vi köpte.
  Om den är bättre än Roomba 980 vet jag inte men jag upplever att den kommer åt och rengör bättre i hörnen, detta pga konstruktionen då borsten är monterat väldigt långt fram.
  D7 har även uppmätt bättre sugkraft (sökt info på nätet innan inköpet) vilket borde göra att det i slutänden blir lite bättre rengjort.
  Nu har vi bara haft D7an i ca en vecka men så här långt är vi grymt nöjda med denna maskin!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Priset är högt men du kommer inte att ångra dig. Den är supersmart och gör jobbet. Fantastisk produkt!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Äntligen har jag hittat en robotdammsugare som klara tjocka rya mattor eller liknande. Full pott. Har provat alla modeller i högre prisklasser.

  Danne_Jaha skriver att den fastnar på rya/tjocka mattor som min inte har minsta problem med. Kanske han har fått en måndagsexemplar. Flyter fram.
 • Dålig
  5 mån sedan
  Bra att veta: Har haft helt sjukt mycket problem med Connected funktionaliteten. Brukade behöva reseta en gång per vecka för att få igång den i appen. Sedan senaste gången så vill den dock inte reconnecta igen, och tydligen så synkar den tiden över internet, så om man gör en reset så kan man hamna i ett läga där schemalässningen inte fungerar heller.

  Den är bra på att städa när det fungerar, men jag skulle inte köpa.