Kategorier
Prisjakt

Roborock S5

Roborock S5

  • Typ: Dammsugare
  • Funktioner: Timer, Schemaläggning, Trappsensor, Självdockning (automatisk laddning), Virtuella väggar, Anpassad för husdjur, Mobilapp för styrning av funktioner
  • Ljudnivå: 62 dB
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
Roborock

Roborock S5

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
t
torbjornwik

10 omdömen

2 år sedan*
Tillägg efter 10 veckors användning. Fortfarande otroligt nöjda. Två körningar per vecka. Mängden dammkorn på hyllor ol är mycket mindre nu än med tvåveckorsstädning som vi hade tidigare. Har minskat omdöme från svag femma till stark fyra. Dammbehållare storlek, ljudnivå och moppning kräver enl manual att man är hemma. Småsaker i sammanhanget. Fortfarande otroligt nöjda 😀 Efter sex veckor : Otroligt nöjd efter sex veckor och 12 omgångar för våra 100 kvm. Mycket metodiskt tar den sig fram. Mäter upp rummet med laser och försöker täcka ytan helst med en passage. Den kan startas och hanteras med tre tydliga knappar ovanpå och via en app sköts programmering och fjärrkontroll på mobilen. Det blir mycket renare än förväntat och bättre än när vi kör med den vanliga "snabeljohan"! Trasmattor är ok, dock kan långa fransar vara ett problem. Våra trösklar 15 mm inga problem. Ryamattan är i jobbigaste laget så där har jag lagt en no go zone. Produkten har en bra kvalitetskänsla, hårdvara, mjukvara och dokumentation. Nu kommer Robban städa fredag och måndag förmiddagar. Förutom att vi sparar tid att göra annat på, så får vi en renare bostad. Tack vare mindre damm på golvet blir det mindre damm i luften och på hyllor etc. Komplettera gör vi med ryamattan och några trånga passager där vi emellanåt snabbt drar över med skaftdammsugaren. Över 90 procent av golvytan får vi täckt ändå. Dessutom överlägsen under dubbelsängen. -Det som kunde vara bättre är en lite större dammbehållare. Den räcker knappast för en större bostad med ett glesare schema. Då får man lösa det med uppdelning i olika zoner och tömning däremellan. -Moppning innebär ett antal begränsningar enligt dokumentationen. Jag har förstått från andra skribenter att moppningen gör renare men inte som riktig moppning. Det går dock fort att moppa av med en riktig mopp och det behövs ju inte lika ofta. Vi köpte denna produkt för dammsugning, och värderar den därefter. Till Electrolux, Philips, Bosch m fl: ni får snabbt vässa er annars blir ni frånåkta av kineserna! Tiden är definitivt förbi när allt från Kina var budgetpris OCH billig kvalitet! OBS! Det är inte dammsugaren som är i fokus, det är ett rent hem till så liten kostnad som möjligt, och där är kundens tid värd mer än ni anat😎. NOT efter drygt ett års användning. Vi är fortfarande nöjda. **** gäller fortfarande. Tre minus/utvecklingsområden: 1. dammbehållaren är ibland lite för liten för vår 4-rummare. 2. Den låter rätt mycket o på en hög frekvens, vilket är olyckligt i kombination med att 3. den tar lång tid på sig (1 min/kvm) dvs ca 2-3 ggr längre tid än traditionell manuell dammsugare. 4. Den suger/borstar in damm effektivt, men en del sandkorn blir tyvärr kvar. Bättre sugeffekt önskvärd.
*Redigerades 2 månader sedan
j
jaktgurra

6 omdömen

10 månader sedan*
Efter att använt den fem månader tycker jag den funkar bra överlag och kan t.ex städa enskilda rum men den har vissa brister: - Högljudd! Fläktmotorn är allt annat än ljudlös. Även hjulmotorerna är onödigt högljudda. Vi är helst inte hemma när den är ute och städar. Och definitivt inte i samma rum. - Svårt att komma åt längst ut mot väggen och når inte alls ute i hörnen. - Moppningsfunktionen borde snarast kallas "lätt fuktad dammtorkning" för det är vad det är. Inte på något vis jämförbar med vad man själv presterar med en mopp. - Borsten är dåligt designad med smala ställen där hårstrån lindar upp sig men där det samtidigt är nästan omöjligt att komma åt ens med en vass kniv. Det påstås att man kan byta till borsten från S6 som är bättre konstruerad men det har jag inte testat, - Borsten sticker inte ut så mycket så när den kliver upp på och börjar åka med ett hjul på en tröskel (även låga) så når inte borsten ned i golvet bredvid tröskeln och det kan bli en dammrand kvar eftersom det inte suger extremt mycket. Att den inte kommer åt under/runt möbler på samma sätt som en vanlig dammsugare är ju inte något att göra åt utan bara att acceptera och gäller ju alla robotar. I vissa fall kanske man kan lägga klossar under möbelben för att lyfta möbelns underrede lite men det går ju inte alltid. Som någon annan skrev känns det lämpligt att låta den koppla upp sig på ett gästwifi.
*Redigerades 5 månader sedan
D
Daniel Käll

6 omdömen

5 månader sedan*
Har levt med denna i 1,5 år och är överväldigande positiv. Vi kör den på 100 kvm, ungefär 2ggr / vecka med två katter i hemmet. Den gör ett bra jobb, får med det mesta och gör att vårat golv håller sig mycket renare än vid manuell dammsugning. Vi kör den i princip bara när vi inte är hemma, eftersom att den låter en del. Nackdelar: * Vi behöver rengöra sensorerna oftare än vad appen tycker, om vi inte gör det regelbundet beteer den sig knäppt (kör bort sig). * Vi har lite för höga trösklar än man borde, damm som akumulerar i hjulhusen lossnar när roboten tar sig över. * Långt hår fastnar lätt i huvudborsten. Inget stort problem i sig, men det jobbigaste manuella arbetet.
*Redigerades 5 månader sedan
M
Markus

17 omdömen

ett år sedan*
Hårdvaran är jättebra, finns endast två saker jag stör mig på. 1. Den borde verkligen ha haft två sidoborstar. En hel vägg blir helt enkelt inte ren. 2. Moppfunktionen är totalt onödig och hade hellre sett större behållare för damm eller kraftfullare motor. Appen på mobilen är under all kritig. Det är den mest buggiga appen jag har på min mobil just nu och den blir bara sämre vid varje uppdatering. Vissa gånger måste man försöka upp emot 10 gånger att starta appen innan den ens börjar försöka anropa robotdammsugaren. Trösklar: Den klarade 2 cm förut, men det stämmer helt enkelt inte längre pga en stor uppdatering som introducerade rumsindelning, vilket gör att dammsugaren vänder sig 90 grader längs med tröskeln (där rummet tar slut) och fastnar på tröskeln med hjulen i luften. Av oklar anledning så väljer roboten att dammsuga ~1 dm utanför rummet, vilket *alltid* är längs med tröskeln. Jag misstänker att detta är pga avsaknaden av 2 sidoborstar. Ett enormt problem som enkelt hade upptäckts om Xiaomi hade en fungerande QA-avdelning. Jag har till slut bytt till tunna tröskelplattor, så nu är problemet ur världen i min nuvarande lägenhet. I överlag får den en svag 3:a, eftersom jag så sällan behöver dammsuga längre. Frustrationen över hur Xiaomi valt att stödja denna modell är dock påtaglig och kommer bara bli sämre och sämre. Och för guds skull, sätt roboten på eget isolerat gäst-wifi, så att den inte har åtkomst till dina andra enheter. All trafik sker via WAN ändå.
*Redigerades 6 månader sedan
t
thompasino

5 omdömen

10 månader sedan
Suverän
majls
majls

100 omdömen

10 månader sedan
Tills man skaffat en robotdammsugare vet man inte vad man går miste om, så sjukt smidigt att ha den gåendes hemma när man är på jobbet. När man kommer hem är det rent och fräscht och allt damm som vanligtvis ligger i hörnena efter en vecka är helt borta. Plus att med uppdateringen som kom för nån månad sedan så kan S5an nu också mappa upp rum som du fritt kan dela upp eller lägga ihop. Bara haft den ett litet tag så vi får se hur den står sig i framtiden.
M
Max

3 omdömen

10 månader sedan
Super nöjd
J
Jinxx

1 omdöme

ett år sedan
Köpte den för en vecka sedan och kan inte mer än säga att den har fungerat över förväntan. Hade noll koll på hur bra robotdammsugare skulle vara, men hade mina aningar att vissa inte skulle kunna matcha en sladd dammsugare. S5 max är jag riktigt nöjd med. Snabb installation och bra app. Använder sig av "linar" system för att navigera fram. Ett knapp tryck så dammsuger den alla rum tills den är klar eller att de är ca 20% batteri kvar så tar den sig till laddstationen och sedan återgår till städning där den slutade. Går till och med att styra manuellt med tre knappar eller joystick i appen, väldigt kul och smidigt om man snabb ska städa upp något. Mopp funktionen funderar riktigt bra. Bara att fylla tanken med vatten, sätta fast moppen och välja vattenflödet i appen. I appen går det att välja områden som inte ska moppas eller dammsugas. Bästa köpet på länge. Hade lätt köpt en till bara för att den överträffade mina förväntningar så mycket. 10/10
R
Robinsso

2 omdömen

ett år sedan
Perfekt för en vår lgh. Vi har en 2a om 60 kvm. Alla borde ha en sån här. Värd varenda krona. Så länge denna går att köpa så rekommenderad jag denna över S6an.
c
carl-

4 omdömen

ett år sedan
Den är jättebra när den funkar, men nu har jag bytt ut 2 komponenter, först fläktdelen och sen motorn till lasern och öppnat och reparerat 3 gånger, detta under 1 års tid. Den går på 50 kvm 3 ggr / vecka.... Kvalitet????????
Sida 1