Google Chromecast (2nd Generation)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Google Mediaspelare (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.28)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  Efter 1,5 års långt förhållande med min chromecast 1st edition var det äntligen dags att uppgradera.

  **Saker som jag var lite besviken på på 1st edition:**

  * Lite för lång starttid på filmklipp, speciellt via youtube och svtplay.
  - Fanns ett microlagg som alltid artade sig i början av varje klipp, där klippet startade och sedan hackade till för att sedan börja igen. Sjukt irriterande och påtagligt när tex reklamklipp startades i youtube.

  * Ingen 5gigHZ(802.11AC) support
  - Gick endast att köras på det vanliga 2,4gigHz bandet. Mycket störningar från microvågsugn samt grannars wifi.

  * Laggig bild vid skärmspegling
  - Körde man någon lokalt filmklipp på sin telefon hackade både ljud och bild. Körde man klipp via dropbox konto där wifi användes var användarupplevelsen obefintlig.

  * Spotify support
  - Gick att köra det via skärmspegling, men ack så ofta ljudet hackade till. I stort sett oanvändbart

  * Host appen, "chromecast" appen på google play.
  - Lämnade mycket åt ödet. Saknar sökfunktion, samt appar som stödjer chromcast på din mobil etc...

  ***Då är frågan om dessa saker är lösta i 2nd editon av chromecast.***

  + Starttiden har förbättrats avseevärt. Svårt att sätta en exakt förbättrings procent, men känslan är att det går betydligt fortare att starta nya klipp. Märks framförallt i svtplay och youtube. Skulle uppskatta att det som sämst åtminstone är dubbel så snabbt nu.
  Microlagget vid uppstart av filmklipp på SVTplay samt youtube vid start är helt borta! Underbart!
  Provade både netflix och viaplay, och ingen av dem har implementerat den nya funktionen fastplay än. Det skall innebära att klipp förbuffras innan du start dem vilket leder till att klippen startas nästan på direkten.
  Det kommer dröja lite innan alla app utvecklare bygger in funktionalitet, men när den väl kommer, kommer långsamma starttider vara ett minne blott! Längtar.

  + Kopplade upp min chromecast mot min värsting router på 5Gighz bandet med 802.11AC support. Det fungerar kungligt och nu verkar inte microvågsugnen störa strömningen heller som det gjorde tidigare. Förr kunde bildkvalitet på tex viaplay försämras just under användandet av mikrovågsugnen.

  +- Laggig bild vid skärmdelning
  - Har nu kört lite skärmdelning med lokalt hemladdad film med 720p upplösning, och jag har faktiskt upplevt några stunder av lagg. Det händer inte ofta men en gång var 15e minut kanske. Har en z4a Tablet med vlc som uppspelningsprogram. Funkar faktiskt riktigt bra nu.

  + Spotify funkar nu som en klocka. Du startar din spotifyapp och start en musikström. I fältet där "tillgängliga enheter" finns kommer du nu att hitta din chromecast modul. Klicka på den, och efter några sekunder ser du det kommande låtarna som skivfodral på din tv. Bara att tuta och köra. Hastigheten är reptilsnabb. Ungefär lika fort att starta låtarna på mobilen som på tvn. Äntligen säger jag bara.
  Hittade en lite bugg där "repeat hela playlisten" inte verkar fungera. Så står du på första låten i spellistan, så kan du inte gå till sista låten i samma spellista, vilket du borde kunna.

  + Funkar klockrent att casta filmer från min nya NAS server - Synology DS216Play.
  Sålde min dvd spelare hemma. Rippade in alla barnDVDer såsom pippi långstrump på rymmen etc (sådant man inte hittar på viaplay/Netflix). Lade dem på min NAS. Laddade hem appen DS Video som är byggd för synology NASar. Sedan kan jag casta över alla filmer direkt från servern till tvn. DVD spelaren är numera ett minne blott. Får även säga att det även funkar bra på en chromecast 1 att göra detta.

  *Host Appen, Chromecast visar nu vilka appar som du installerat som stödjer chromecast. Du kommer även i appen i framtiden kunna söka på utbudet i alla appar du har installerade i din mobil. Så tex, har du HBONordic och Netflix installerat, och söker på "true detective" kommer slutresultatet visa att den finns på HBONordic och att du kan klicka in på dem för att starta filmvisning. Klockrent!

  ****Summerar****
  Chromecast 2nd edition är en produkt där google gjort det mesta rätt. Man har förbättrat det som var dåligt med 1st edition och gjort det bättre. Den är snabbare, det har smartare lösning i host appen. Jobbiga lagg vid start av filmklipp har försvunnit och man har gjort skärmspegling till att vara skräp till att nu vara användbar.
  Man har även fått med spotify på tåget, vilket gör produkten än mer användbar för många.
  Det som gör att jag inte kan ge produkten en tia, är fortfarande starttiden av klipp. Det kan fortfarande gå snabbare, och funktionen FASTPLAY verkar vara det som löser det. När väl den funktionen utvecklas full ut av apputvecklarna, kommer denna produkt att vara en klar 10 av 10.
  För 390 kr får du en produkt som dödar din vanliga tv.
  Och slutligen till det bästa av allt.
  Dem flesta av det populära apparna som tex (Youtube,viaplay,netflix,SVTplay, Spotify) stöds av IOS (apples system).
  Dvs har du personer hemma som inte har en android enhet, kan de även "casta klipp/musik" från sin IPAD eller iphone till din chromecast.
  2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Köpte första generationen chromecast för ett tag sedan och slutade använda den ganska omgående. Den var otroligt seg vid uppstart av tex. Youtube-klipp, inte alls någon bra upplevelse, som jag själv upplevde som mycket irriterande.

  Köpte idag chromecast 2, helt perfekt uppgradering från första generationen.

  Youtube-klipp som tog 14 sekunder på första gen, inklusive diverse lagg, tar med den nya 3 sekunder och man är igång. (kör på 5 gigahertz från routern nu)

  Spotify fungerar perfekt !.

  Själv så använder jag strömadaptern som medföljer direkt i vägguttaget, så chromecast alltid är online och redo att användas. Det går att använda usb-anslutning från till exempel teven om sådan finns, men i min så stängs strömmen till usb-uttaget när teven slås av och man får vänta på uppstart av chromecast så fort teven slås på.

  Om någon undrar om det är värt att uppgradera från första generationen, så tveklöst ska man köpa den nya.

  2015-10-11 måste uppdatera mitt omdöme. Jag har provat att köra på 2,4 gigahertz från router (som många fortfarande har som enda lösning) och märker ingen skillnad alls från 5 gigahertz, så det är en fin uppgradering från Google. Måste säga att det är den smidigaste lösningen på streaming som finns att tillgå, och billigt dessutom. Genialt att streaming går direkt från webben och inte från telefonen eller plattan. Batteriet påverkas inte på de enheter man använder, och man har mobil eller surfplatta som fjärrkontroll.

  Helt perfekt !.

  Måste uppdatera mitt omdöme idag 2016-11-18

  En del har problem med att köra via routers som presterar illa ( finns många sådana) BYT ROUTER !. Vidare så ska alla ha klart för sig att själva chromecastenheten inte kan klandras för de appar den har stöd för. Ett exempel är TV4-play som i skrivande stund 2016-11-18 i senaste uppdateringen fungerar extremt illa, men detta kommer att åtgärdas mycket snart, för att senare någon gång fungera illa till det åtgärdas från app-utvecklaren. Chromecast är en enhet som Google tillverkat som sedan vissa appar är standardiserade för. Om tv4 gör en dålig uppdatering för sin app, så kan man inte klaga på själva chromecast-enheten, som jag själv tycker är helt perfekt och den mest prisvärda prylen jag köpt.
  2 år sedan ( Uppdaterat: 8 mån sedan )
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Jag är extremt nöjd med den gamla versionen dock är den nya klart snabbare att ladda både apparna och starta streama än den äldre versionen.

  +Bättre på att streama musik.
  +Dualband wifi, den kommer stjälv välja det som funkar bäst vid streaming tillfället. Normalt borde det dock mena 5GHz wifit normalt.(allt enligt google)
  +Snabbare uppstart av appar och streaming
  +Nya chromecast appen klart bättre.
  +Ett tips är ju att ha en bra router, finns ju många som klagar på streamingen och sitter på en kalle anka router med 150mbit/s överföring.

  Kvar att testa:
  -Casta skärmen till TVn. var lite mycket lag med gamla modellen. funkade dock.
  -Fast play funktionen, Om du t.ex kollar på en serie på Netflix så ska chromecasten kunna förladda nästa avsnitt såfort du startar netflix för att den "tror" att du kommer fortsätta, detta är en av de nya funktionerna i CC2.
  ----------------------------------------------------------------
  Casta skärmen, inget för spel men att streama filmer och biler från telefonen funkar alldeles utmärkt.
  Fast play, man blir lite förvånad ibland att såfort TVn går i gång så har chromecasten dragit igång någon serie från netflix, så funkar gör det.
  2 år sedan
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  Har inget att klaga på, fungerar precis som jag tänkt mig.
  4 dagar sedan
 • Acceptabel
  Helt ok, snabbare wifi anslutning än föregångaren.
  Har provat att köra denna via MHL anslutning för att slippa USB Power, men upplever då sämre mottagning.

  Uppdatering. Efter en firmware uppdatering så har tyvärr denna börjat att krångla...tappar oftare nätverksuppkopplingen
  1 år sedan ( Uppdaterat: 2 mån sedan )
 • Usel
  Riktigt kass produkt, förlorar allt för ofta castsymbolen i apparna för att sedan dyka upp igen efter 1h helt utan några ändringar. Ingen pålitlig produkt och krånglar allt för ofta.
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Det bästa som hänt mänskligheten sedan sourcream-chipsen!
  Antagligen det mest prisvärda jag köpt. Används dagligen till att skicka medier av alla slag till TV:n samtidigt som man kontrollerar allt smidigt med mobilen. Efter lite inledande krångel som verkade bero på routern funkar nu allt klockrent i alla lägen. Gränssnittet är felfritt och att byta mellan appar går kvickt och känns otroligt responsivt.

  + Total integrering mellan internet, appar och TV
  + Krånglar aldrig
  + Smidigt gränssnitt
  + Billig!
  + Kompakt och diskret design
  1 år sedan ( Uppdaterat: 2 mån sedan )
 • Dålig
  Har hela tiden problem med denna att ansluta till tv'n! Funkar felfritt ibland men sen går den inte använda.
  Blir lätt överhettad.
  Och den är inte ens en vecka gammal.
  Inte värt pengarna.
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Smart & stabil produkt. Enkel att installera. Bra köp!
  3 mån sedan
 • Utmärkt
  Använder främst till SVT-play och Via-play. Mycket nöjd både med uppkoppling och laggfri bild.
  3 mån sedan
 • Utmärkt
  Nästan perfekt! I princip alla video-appar har stöd för Chromecast.

  Det enda som skulle krävs för 10 stjärnor är om den stödde något fler codecs vilket skulle vara användbart när man strömmar från filserver lokalt.
  3 mån sedan
 • Mycket bra
  Väldigt bra, mycket bättre WiFi än 1st gen och blir inte alls lika varm som den förra. Detta var stora problem på den förra. Glad att dom löste det.
  9 mån sedan ( Uppdaterat: 4 mån sedan )
 • Mycket bra
  Den hänger sig ibland så därför får den 2 stjärnor från toppbetyg - vilket händer ganska sällan.
  5 mån sedan
 • Ganska bra
  Extremt smidig med plex och Netflix.
  Laggar dock apa på vissa youtube kanaler vilket är jävligt konstigt när youtube ägs av Google, inkompetenta idioter är nog rätt beskrivning.
  5 mån sedan
 • Perfekt
  Använder Chromecasten i princip varje dag för att streama Spotify som funkar perfekt, även filmer från Netflix, HBO och Viaplay fungerar problemfritt. Den är liten och får enkelt plats bakom en upphängd tv.
  Jag har än bara funnit fördelar under det halvår jag använt Chromecasten, men det enda som är lite jobbigt är att den måste använda en extra strömkälla och det blir extra kablar vid tv:n.

  + Liten och snabb
  + Många appar som kan spela upp på Chromecasten

  - Behöver extern strömkälla (USB)
  6 mån sedan
 • Perfekt
  Jag har två chromecast 2nd generation, en i övervåning och andra i våningen under.
  Gäller såklart ha en stabil router, kan säga att Asus RT-AC68U och R7800 båda fungerat bra. Men R7800 har hanterat ha båda igång samtidigt medans med AC68U har det varit att den ena chromecasten bara stängt av streamen.

  Men för priset får man en hel del om man inte har lust lägga ut flera hundra lappar.
  Plus att chromecast är väldigt smidigt med din smartphone som fjärrkontroll.
  6 mån sedan
 • Perfekt
  För 390kr är det ett kap, gillar möjligheterna som öppnas upp med enbart telefon och TV.
  6 mån sedan
 • Perfekt
  Bästa pryl ever! Har redan 4st, behöver 2 till,..fungerar perfekt med IOS! Och 6st för Samma pris av en appletv? det kan man bara ge full pott! 10 skärnor!
  1 år sedan ( Uppdaterat: 6 mån sedan )
 • Mycket bra
  Med tanke på priset får man mycket värde för pengarna. Ett tips är att ta med dessa på resa, då man kan sätta in dem i de flesta tv-apparater och streama som om man var hemma.
  7 mån sedan
 • Acceptabel
  Köpte den för Plex till min mamma och spelar upp utan problem över nätverket men den förlorar kontakt väldigt ofta med Andriod telefonen/Ipaden så man kan inte alltid stoppa vad man kollar på och att synka om fungerar inte alltid vilket är väldigt irriterande.

  Så om dom kan fixa det problemet så skulle den få högsta betyget.
  1 år sedan ( Uppdaterat: 7 mån sedan )
 • Utmärkt
  Love it
  Den lilla makapären är en rolig liten sak. Enkelt att koppla upp mot mobilen, surfplattan. Kan kolla i mobilen samtidigt som jag är uppkopplad mot chromecast. Fantastisk liten sak
  7 mån sedan
 • Utmärkt
  Vilken lattjo liten pryl!
  Enkel att installera och fungerar alldeles utmärkt, den kan tom casta filmer öppnade i Google Chrome på datorn!
  8 mån sedan
 • Utmärkt
  Funkar mycket bra att strema film med.
  9 mån sedan
 • Knappt godkänd
  Laggar rätt rejält när man stremar från datorn, har inte bästa wi-fi:t men fungerar klart sämre än apple-tvn...
  9 mån sedan
 • Utmärkt
  Otroligt bra produkt. Använder den för att streama allt möjligt från datorn till TVn.

  Enda negativa var att det var lite krångligt att streama filmer på datorn (AVI, MKV, osv) till TVn. Jag var tvungen att installera ett google chrome addon (Videostream for Google Chromecast) för att göra det, vilket såklart inte är optimalt. Fungerar väldigt bra när man har lagt in addonet dock.
  9 mån sedan
 • Utmärkt
  Snabb som sjutton. Enkel att förstå, snabb intallation. Definitvt mer prisvärd än Apple TV!
  9 mån sedan
 • Utmärkt
  Köpte först en för att göra en gammal TV till en "smart-TV". När jag sedan köpte en ny (och större) s k "smart-TV" från LG insåg jag snabbt att Chromecasten kunde göra nytta även där.
  Det är ju mycket enklare att använda Chromecasten och plattan än att försöka navigera i dom inbyggda apparna med fjärrkontrollen. Och egentligen ser jag ingen vits med inbyggda appar i TV'n (handlar bara om att kunna ta mer betalt), Man kunde lika gärna köpt en skärm (i princip) och kopplat in en Chromecast.
  Apparna har man ju ändå i plattan eller mobilen. Apparna i TVn lär ju inte gå att uppdatera om ett par år iallafall.
  Chromecasten gör sitt jobb ypperligt. Händer dock att det tappar kontakten och man koppla upp sig igen (därför minus en stjärna).
  Dessutom stödjer den "bara" HD-kvalitet (om det nu är ett problem - vilket det kanske inte är om TVn är mindre än 65").
  Men för knappt 400:- är detta ett givet köp.
  9 mån sedan
 • Usel
  Suddig bild när man castar desktop. Youtube fungerar utmärkt. Deras support hävdar att man ska använda 2.4ghz istället för 5ghz och då tappar jag hälften av hastigheten.
  Inte alls en Plug n Play
  10 mån sedan
 • Perfekt
  Mycket bättre än Gen1. Snabbare och kör på 5ghz.

  Finns inte mycket att säga, har man använt Gen1 så vet man att Gen2/Ultra är en självklar uppgradering.
  10 mån sedan
 • Utmärkt
  Funkar perf.

  Skulle vara att kvalitén inte alltid är den bästa på t.ex. twitch tror jag kör 100/10 mbit. Kanske har med appen att göra då iof...
  10 mån sedan
 • Perfekt
  Blev snabbt det vanligaste sättet vi tittar på TV.
  10 mån sedan
 • Perfekt
  Googles Chromecast har varit en revolution för hur vi tittar på tv hemma hos oss. Istället för en box där man behöver installera appar så har man alla apparna i sin telefon. Dessa skickar sedan instruktion till Chromecast om vad som ska spelas upp, helt utan appinstallation på chromecasten. Ingen jobbig fjärr att försöka styra med, och man slipper gamla appar i "smart-tvn" som snabbt överges utan nya uppdateringar.
  10 mån sedan
 • Bra
  Funkar bra över mitt trådlösa! Streamar 1080p från Plex, med telefonen som fjärrkontroll. Över förväntan, men det finns tre negativa saker som jag tycker är lite synd:

  Negativt:
  Google har inte öppnat sin API för PC, eller något liknande, så man måste använda Chrome för att casta från nätet på din PC.

  Spotify på din dator kan inte heller casta direkt, utan detta måste ske med din mobil som mellanhand.

  Inställningarna för vilka bakgrundsbilder som ska visas fungerar dåligt. Massa standardbilder visas trots att allt är avstängt utom den bild jag vill visa.
  10 mån sedan
 • Utmärkt
  Inget att gnälla över, den är snabb och billig vilket uppskattas. Jag har vanlig 2-kanal anläggning så hdmi funkar inte med. ljud ut genom stereo.
  Snabbare än Apple 3, men bara hdmi,..Apple 3 bättre på anslutningar.
  11 mån sedan ( Uppdaterat: 10 mån sedan )
 • Bra
  Kanon för streaming men skulle stödja lite fler filformat.
  11 mån sedan
 • Utmärkt
  bästa köpet! Så smidigt! Ibland har den buggat lite men det beror mer på apparna som man streamar igenom. Kan inte tänka mig ett liv utan denna produkt efter att man köpt en. Bakgrundsbilderna som visas när man inte streamar är rätt trevligt också.
  11 mån sedan
 • Perfekt
  Så bra, så lätt att använda, så billig.
  Mycket lätt att installera, tog inte många sekunder, sedan var det smidigt att streama tex youtube från telefonen till TV. Priset är mycket bra.
  12 mån sedan
 • Dålig
  Krånglig att installera.
  12 mån sedan
 • Perfekt
  Maaagisk. Dessutom mycket billigare än Äpplet!
  12 mån sedan
 • Mycket bra
  Gör vad den ska utan strul. Var skeptisk till om det skulle funka i mitt svajiga wifi, men har inte märkt nåt problem än.
  Använder Google photos bildspel och hade önskat lite inställningsmöjligheter, men det är väl det ända negativa hittills.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Helt underbar lite manik!
  1 år sedan
 • Utmärkt
  En grym liten pryl! Synd att jag inte skaffat den tidigare.

  +Väldigt liten, mindre än jag trodde
  +Enkel installation, tog bara någon minut
  +Massa appar som har en Cast-knapp som gör det mýcket enkelt att casta
  +Videon startar nästan direkt
  +Mycket bra ljud och bild
  +En kul grej är att om jag vill casta tex Spotify så startar min Samsung hemmabiosystem upp automatiskt och rätt ingång väljs. Himla smidigt!

  -Kan inte komma på något än. Kanske att Google Home-appen är lite grötig och rörig...
  1 år sedan
 • Usel
  Prövat 3 olika routers av olika åldrar och med olika band 2 resp 5 GHz, men den klarar inte att ansluta. Ingen info på supportsidan som hjälper. Inga som helst problem med att ansluta till dessa routers med någon telefon eller mediaspelare typ AppleTV i övrigt på något av banden. Detta är en dålig produkt!
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Fungerar väldigt bra
  Bra pris och enkel att använda, dock måste man se till att man får en bra uppkoppling till sin router för att slippa lagg osv
  1 år sedan
 • Mycket bra
  Att streama Netflix, SvtPlay, Spotify mm fungerar utmärkt och det är mycket smidigt att kunna använda valfri telefon eller surfplatta som fjärrkontroll. Att spegla en mobilskärmen till Chromecasten fungerar också bra - även om det inte är det huvudsakliga användningsområdet för Chromecast.
  Streaming av filmer från en dator görs lämpligen genom att intallera en Plex media server på datorn och sedan köra Plex appen på mobilen som fjärrkontroll.

  Jämfört med den första generationens chromecast så är denna andra generation märkbart snabbare på att starta filmer och har betydligt bättre wifi mottagning.

  Enda nackdelen är att den behöver ha åtkomst till internet, även för att streama filer från mobilen eller lokal dator. Anledningen är att den laddar ner mini-appar som körs i Chromecasten för Netflix etc.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Köpte en till igår för min största TV, dags att lämna Samsung Smart Hubs sega Viaplay och Cmore app bakom sig och casta istället vilket är mycket smidigare.
  Snabbare än 1st gen och glöm inte ställa in 50Hz i Google Cast så blir sporten inte så darrig upplevelse :-)
  1 år sedan
 • Perfekt
  Väldigt smart grej! Gör din tv till en Smart-tv.
  Du behöver:
  - En bra tv med HDMI-port.
  - Ett bra wifi.
  - En bra smartphone.

  Sen gör Chromecast resten och det fungerar utmärkt! Allt på mobilskärmen kan visas på tvn.

  Väldigt prisvärt för 390 kr.

  De personer som klagar på att den är dålig har troligtvis för dålig tv, wifi eller smartphone. Chromecast kan inte lösa det problemet.
  1 år sedan
 • Knappt godkänd
  Precis lika buggig som föregångaren. Gick att spela upp tre Youtube-filmer sedan hängde den sig och nu spelar den inte upp fler trots omstart av både telefon och Chromecast samt är på samma WiFi. Står klar att casta på både Chromecasten och Youtube men står sedan bara och laddar. Suck...
  1 år sedan
 • Knappt godkänd
  Windows platta (vanliga Windows 10) till Google Chromecast. Med nya uppdateringen till Google Chrome (sedan igår) gör det inte längre möjligt att "casta" till Chromecastern på tillfredsställande sätt. Svensk support kunde ej hjälpa -> skickad vidare till Indien (?) -> får förklarat att det ska vara så med nya uppdateringen. En lösning kan vara att återställa till tidigare version...

  Det verkar ha backat uppdateringen... Så nu fungerar det (på kvällen dagen efter problemet uppkom)
  1 år sedan
 • Mycket bra
  Gör det den ska. Laggar och buggar ej till det jag använt den till (Netflix, ViaPlay och Youtube). Däremot är det ofta iPad eller iPhone inte hittar CC:n.
  1 år sedan
 • Mycket bra
  Efter 50 års väntan har äntligen min önskan blivit sann.. JAG KAN KOLLA PÅ PINGDING PÅ TV!

  Det negativa däremot: Flera streams på twitch funkar ej och det var buggigt att koppla upp den (hittades inte förrän jag installerade med dator)
  1 år sedan
 • Perfekt
  Otroligt smidigt, snabb, bra bild, billig! Dessutom hög kvalitetskänsla. Verkligen en fullträff och en demonstration vad som går att göra på ett snyggt sätt med enkla medel.

  Hade ingen Gen1 så jag kan inte jämföra. Men av vad jag läst så är Gen2 en rejäl förbättring på många områden, inte minst med AC-nätverk.

  Streamar mest Youtube, gör spellistor från min Samsung tablet, som en fjärrkontroll.
  Kollar även en del på HBO Nordic. Och SVT Play ibland.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Den är ett riktigt lyft jämfört med gen 1. Framförallt är den stabilare, och för mig som hängt upp TV på väggen så är den nya HDMI-inkopplingen mycket bättre om du som jag har HDMI-uttagen rakt ut bakåt ur TV:n.

  Använder den till att streama Viaplay från plattan, och det funkar riktigt bra. Men igår lärde jag mig en till sak, att via Chrome (i min iMac) öppna upp Plex och skicka lokala filmer (bl.a. MKV) till CC! Funkade riktigt riktigt bra!

  Rekommenderar köp alla dagar i veckan! Slår ATV2/3 alla dagar i veckan då även Apples produkter funkar med CC. Går inte att jämföra med ATV4 då jag tycker den är i en helt annan prisklass och även till viss del är en annan typ av produkt (mer likställt med dator) som erbjuder fler möjligheter i form av tex appar.
  1 år sedan