Neato Robotics BotVac D85

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Neato Robotics Robotdammsugare (8)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.95)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  Gjorde en egen större analys innan köp av robotdammsugare. Många föll bort direkt då jag ville ha en intelligent maskin som vet vad den gör och inte bara yrar. Köpet föll på D85. Analysens djup gjorde att förväntningarna på roboten var höga, och dessa skulle nu D85 leva upp till. Premiärturen var ett slag under bältet, den gick allt utom bra. Visade sig att mitt hem inte var riktigt "robot vänligt" med för höga mattor, möbler som var precis över laserns avsökningsområde men under neatos "torn" samt för höga trösklar. Alla problem ovan visste jag om då jag tagit höjd för dem i min analys. Men att alla tre skulle hända på premiärturen var ju otur. Satte D85 i ett annat "vänligare" rum och då fick den chansen att visa vad jag betalat för. Dammsuger mycket smart och genom tänkt, låter förvånansvärt lite och städar mkt bra även i hörn. Spot rengöringen är bra och användbar men jag har hittills inte blivit klok på hur den tänker. Varje gång jag startat spot, känns det som att den valt olika sätt att fördela ytan.
  Har haft D85 i ca två veckor nu och kan inte säga annat än att jag är riktigt nöjd. Visst, mitt hem har visat sig att inte vara det ideala hemmet för en robotdammsugare men de problem roboten ställs inför löser den. Detta är med all sannolikhet på grund av att den är av den smart. Det följer med ett magnetband som är virtuell vägg, detta fungerar. Jag får sätta detta under min matta så roboten inte vill gå upp på den, byråerna är uppjusterade till 105mm. Men de konade (vid foten) barstolarna måste lyftas bort vid dammsugning, där fastnar roboten direkt efter att försökt förstå vad det är för möbel.

  Listar lite pros and cons...

  + städar fantastiskt bra! Var hittar den allt?
  + tyst
  + smart och systematisk
  + hamnar den i trubbel så tar den sig oftast ur det själv
  + städar sektionsvis, tar ett rum i 3x3 meters sektioner.
  + spot rengöring. Väldigt användbar.
  + lätt att tömma smutsbehållaren
  + säger ifrån när den är färdig eller att behållaren behöver tömmas.
  + 7-dagars programmering.
  + enkel start, två knappar, "städa hus" eller "spotstädning".
  + maskinen stannar där den startade, ex i de fall då du behöver lyfta iväg roboten.
  + robust, känns väldigt välgjord.
  + bra borstar

  - dyr
  - Har problem med viss inredning. Exempelvis höga fluffiga mattor(Ikea), hatar kabel, konade barstolar ger stopp direkt.
  - löphjulen (ej drivande) låter riktigt mkt. Fattar faktiskt inte varför man valt dessa. Låter emellanåt mer än självaste fläkten. Val av dessa hjul känns inte genomtänkt.
  - rengöring av filter varenda gång då detta sitter i smutsbehållaren. Alla som rengjort ett filter vet vad jag pratar om, det kan bli dammigt.
  - klarar inte mina trösklar. Gammalt hus med höga trösklar (25mm), det var ingen överraskning.
  - för hög, hela 100mm. Det tycker jag är aningen i högsta laget.
  - svårt att rengöra cylinderborsten
  - sidoborsten sitter med magnet. Hoppar av ganska enkelt. Har svårt att bedöma om detta borde stå på plus sidan då det är bättre att den hoppar av än går sönder. Men helhetsuppfattningen är nog ändå art det är lite störigt.
  - ingen fjärrkontroll (störigt för den prylgalne)

  Summerat är detta en bra robot som ändå är värd sin pengar. Du får vad du betalar för. Mitt hem har inte varit det mest optimala stället att utvärdera på, fördelen är dock att roboten ställts på prov då det uppstått en drös med komplikationer längs dammsugarresan. Jag tror nämligen inte att mitt hem är värst ovanligt. Det är inrett med vanliga Ikea möbeln med fluffiga moderna mattor. Är du sugen på en bra robot är detta den rätta enligt min studie.
  1 år sedan
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  Har bara haft denna två dagar. Men har redan två reflektioner/buggar som är störiga:

  1. Vi har barstolar hemma, där foten ser ut som en trumpet, eller svampliknande. Två ggr redan har den dammsugit upp där och stannat/stängt av sig. "Hinder måste flyttas". Det ironiska är att båda hjulen är i och den borde rimligen kunna backa, men den anser att den sitter fast.

  2. Vi har ett rum med nivåskillnad vid dörren som är högre än 2 centimeter. Alltså för att ta sig in i det rummet måste man ta sig ner för en list/kant som är högre än 2cm. Den struntar i det och kör in rummet var på den inte kan komma ut sen.

  Har inte erfarenhet av andra robotdammsugare så jag vet inte om andra klarat det bättre. Men mitt val stod mellan denna eller iRobot Roomba 880. Valet föll på denna för att den arbetar systematiskt och var 1300kr billigare. Men detta är ändå Neatos värsting, så detta var sjukt störigt att dessa två buggar existerar.

  Så länge den är igång och inte stänger in sig själv i fel rum, eller "fastnar" på barstolarna där hemma, så gör den ett perfekt jobb än så länge och den arbetar sig systematiskt framåt, man märker att den håller bra koll på rummen. Men dessa två saker gör tyvärr att betyget sjunker rejält från min sida.
  1 år sedan
 • Bra

  Gillat omdöme
  Köpte den till mig och sambon som en slags gemensam julklapp. Först lite på plus-sidan:
  + Städar riktigt grundligt
  + Städar hyfsat effektivt
  + Låter mindre än våran vanliga dammsugare
  + Enkel schemaläggning

  Men några minuspunkter:
  - Vi har en ryamatta som den konstant vill städa. Där fastnar den hela tiden - utan att egentligen sitta fast, utan det står bara "Please clear my path" och den står mitt på matten. Ställer man bort den därifrån åker den tillbaka några minuter senare och fastnar igen. Finns ingen intelligens gällande detta tyvärr.
  - Vår tv-bänk var perfekt höjd för dammsugaren att åka under och fastna. När den åker in någonstans borde den kunna ta sig ut men icke. Var tvungen att sätta dit en aluminiumlist där för att förhindra detta.

  Så det är värt att tänka på att man måste göra vissa anpassningar i lägenheten/huset för att få dammsugaren att fungera bra, man upptäcker lite småsaker som hindrar den men så fort man kommit förbi det stadiet är det underbart :)
  1 år sedan
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  Läste på lite inför köp och såg att denna fick bäst i test 2016 så jag slog till. Och jag har inte ångrat mitt köp en enda sekund. Den är värd varenda krona. Krånglar i princip aldrig. Det enda jag har sett att den fått problem med emellanåt är våra barstolar med "trumpetliknande" bas. Men med två hundar och två barn i hushållet håller den mycket renare än vad vi mäktade med själva med en manuell dammsugare.
  1 mån sedan
 • Usel
  *min originalrecension var på engelska, därför har jag översatt texten och ber om ursäkt för eventuella grammatiska fel*

  Roomba 880 ersatte min Neato BotVac D85 eftersom Neatons batteri började läcka syra. 880 är dyrare, men kvaliteten är mycket bättre. Första intrycket är produktens kvalitet och "out of box experience" är långt högre kvalitet än den billigare Neato. Negativa var den mindre dambehållaren. Det krävs knappt någon underhållning alls och den tar sig lätt loss från sladdar, trassel och hinder.

  880 dammsuger utan minsta problem mitt hus på 150 kvadratmeter.

  Batteritiden på Roomba 880 är fyra gånger längre än på BotVac D85.

  Köp Roomba, inte Neato!
  2 mån sedan
 • Acceptabel
  Vi hade först en 85, men den gick sönder. Hår fastnade så att kullagren tryckte ut plasten i sidobumpern. Efter en smidig kontakt med tillverkaren fick vi en ny Neato, en D85. Detta problem är nu åtgärdat.

  Den nya fungerade bra någon dag. Det första som hände var att dammbehållaren inte låser när man trycker ned den, så det kommer upp ett felmeddelande "sätt tillbaka dammbehållaren". Nu får jag fullaga den med vikta pappersbitar varje dag för att den ska låsa.

  Att den ska vara anpassad för husdjur vet jag inte riktigt om det stämmer. Borsten som följer med är av två olika material, en del med gummi och en del som är "borste". Delen som är "borste" gör ju att hundhår fastnar väldigt lätt och gör att det blir stopp.

  Lite besviken att det blir fel på två av två Neato. Det blir nog ytterligare ett garantiärende för mig.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Efter att ha haft ett uppehåll från robotdammsugare i några år var det dags igen. Förra gången körde vi Neato signature pro men blev besvikna på att dammbehållaren lossnade varje gång den gick över en tröskel vilket gjorde att maskinen stannade. Vi testade 2 sen gav vi upp. Nu kör vi D85:an och utveckligen har bevisligen gått framåt. Den tar sig fram överallt och det är en fröjd att se hundhåren försvinna. Ett stort plus för att dammbehållaren är dubbelt så stor som på signature pro. Ska man ha en robot ska man ha en Neato. Tittade på connected men har inget behov att styra den med mobilen man är tillräckligt uppkopplad som man är :)
  3 mån sedan
 • Bra
  Sidoborsten och det bredare insuget gör den bättre än min föregående XV-15, men kvaliteten måste ifrågasättas. På den första jag fick gick dammbehållaren inte att stänga helt. Så for roboten körde på något, tex en matta åkte behållaren upp och den stannade.
  Jag fick en ny på garanti, och den lyckas hålla fast sin behållare. Dessvärre låter gnisslar den fruktansvärt när den kör.

  Tyvärr är det fortfarande Neatos robotar som "hittar" bäst, dvs navigationen är överlägsen iRobot. Med tanke på priset hade det varit kul om dom satsade på bättre kvalitet.
  4 mån sedan
 • Usel
  Köpte denna eftersom jag efterforskat och hört bra omdömen. Men tyvärr har den varit ett stort misslyckande. Vet inte om jag har haft extrem otur eller inte men såhär ligger det till:

  Robot 1:
  Men den jag fick fungerade en körning sen dog den, det blev något fel på lasern för den stod bara och skannade sin omgivning och körde aldrig igång någon städning mer. Jag köpte den via en webbshop och de hänvisade då till Neatos support. Företaget finns i USA och man kan chatta med deras supportavdelning. Finns även en svensk mailadress man kan maila som svarar inom ett par dagar. Hur som helst skulle jag få en ersättningsrobot. Det jobbiga är att för att få denna ersättningsrobot så måste man posta sin robot till Tyskland och sedan vänta på den nya. Detta tar några veckor.

  Robot 2:
  Den nya roboten funkade en månad sen slutade den att ladda. Supporten kom fram till att jag skulle få ytterligare en ersättningsrobot. Samma sak igen... skicka till Tyskland och vänta ett antal veckor på den nya.

  Robot 3:
  Denna nya roboten funkade ytterligare en månad sen gick det inte att stänga luckan till dammbehållaren. Den snäppte inte fast helt enkelt. Detta fel har jag sett att flera haft innan mig. Detta gör att roboten stannar i körningen eftersom den tror att man tagit bort dammbehållaren. Kontaktade supporten igen och nu får jag skicka till Tyskland igen. Men jag kommer få pengarna tillbaka och det är ju i alla fall EN positiv sak. Dock skulle det dröja 6-8 veckor innan jag kunde få mina pengar tillbaka (efter de hade mottagit roboten).

  Jag frågade då lite försynt (absolut inte med någon hård ton) om jag kunde få någon slags kompensation eller en rabatt på någon annan Neatomodell men fick svaret att detta inte var deras policy.

  Som sagt vet inte om jag haft extrem otur, men har alltså testat tre olika robotar alla med OLIKA fel. Har aldrig varit med om liknande. Dessutom väldigt frustrerande med att skicka till Tyskland varje gång. Varför finns inget lager i Sverige?

  Neato kunde ju ha vunnit mig över på deras sida om de givit mig någon slags kompensation eller rabatt. Men nu tänker jag aldrig mer köpa något från dem tyvärr.
  8 mån sedan
 • Utmärkt
  En systematisk smart liten hjälpreda.

  Köpte denna för att den till skillnad mot många andra dammsugare åker på ett effektivt sätt fram och tillbaka över golvet. Många andra dammsugare studsar runt slumpvis. Dessutom är det en ”mogen” modell som har utvecklats och förbättrats under flera år.

  Roboten scannar av rummet med laser, delar sedan in rummet i ca 3*3 meters rutor som systematiskt dammsugs. Tack vare laser behöver den inte krocka in i väggen för att vända – den stannar precis framför väggen. Möbler med smala ben och andra mindre föremål (till exempel låga skor som kommer under lasern) krockar den mot innan den svänger. Även avkänning av stolsben fungerar mycket bra - den kör i en tät cirkel runt dessa. Ett tips är att ställa ihop stolar så att de står med benen mot varandra – då städar roboten mycket snabbare eftersom den inte behöver leta sig fram lika mycket.

  Jag är nöjd med resultatet - den plockar upp allt synligt skrot. Tack vare sidoborsten så kommer den åt ända in mot väggarna, och in i hörnen. Dammsugningen motsvarar ungefär en noggrann borstning av golvet. Ljudnivån är som en modern tyst dammsugare på mellaneffekt - inget som man vill lyssna på när man ser på TV direkt, men tanken är ju att köra roboten när man inte är hemma. Enklast är att starta den innan man går hemifrån.

  Roboten har hittills fungerat utmärkt. Vid ett tillfälle har den blivit förvirrad av ett fönster som går ända ner till golvet. Jag misstänker att lasern inte fungerar på fönster helt enkelt. Den redde ut situation själv och hade jag inte tittat på den just då (det är ju riktigt kul att se på!) så hade jag inte ens märkt att den behövde ta några extra svängar. Den har även fått kämpat med att ta sig över en lös sladd som ligger på golvet, det blir lätt att den drar med sig sladden och tappar riktningen.
  1 år sedan ( Uppdaterat: 8 mån sedan )
 • Knappt godkänd
  Jag har inte köpt den, men vi har den på jobbet i utrymme där städpersonal inte får åtkomst, och nu när ordinarie personal har semester så jag och ett par andra fått servat den(2 veckors tid).

  - När den misslyckas med något är den glad att berätta det, ljudligt. Som ett litet barn på toaletten som skriker färdig. Du kan ignorera den, men får egentligen inte någon ro.

  - Den "fastnar" på ställen där den inte borde fastna. Jag kan förstå att saker kan vara i vägen, men varför den stannar och inte backar eller kör runt förstår jag inte.

  - Filtret är fullt och behöver rensas är något som dykt upp ett par gånger, kanske för att golvet här är mer grusigt än dammigt. Den stannar då och klagar. Sedan klagar den på att du har tagit ut filtret.

  + När den inte klagar så verkar den göra sitt jobb med en acceptabel ljudnivå. Betydligt lägre än vanliga dammsugare.

  Slutsats: Precis som man behöver säkra sitt hem från vassa kanter och saker man kan klämma sig i med småbarn så behöver man robotsäkra sitt hem genom att ta bort konstiga möbler. Jag var lite sugen innan på att skaffa en robot, men känner nu att jag inte är där än.
  8 mån sedan
 • Ganska bra
  Har haft den i sex månader. De första fem fungerade väldigt bra och jag var supernöjd. Därefter fastnade "hemknappen" intryckt och jag behövde få den utbytt.

  Då NetOnNet inte hade någon inne just då blev jag hänvisad till Neato supporten då det skulle gå snabbare. Det tog fyra veckor från ärendet skapades till att jag fick den, varav en vecka gick åt att hitta en lämplig låda att skicka den i. Tycker det hade kunnat sköts lite snabbare.

  Neato nr 2, var jag inte lika nöjd med. Den hade mycket mer oljud för sig och det lät som gummiborsten skrapade i golvet väldigt ofta. Efter några veckor gick även denna sönder, det var luckan som vägrades stängas ordentligt och poppade upp under körning. Detta förvärrades undertiden och tillslut gick den inte att stänga alls.

  Neato nr 3, höll i 20 minuter. Därefter krånglade lasern och jag fick ett felmeddelande 3000. Provade alla råd som fanns på nätet men det var bara att lämna in den och få en ny.

  Neato 4 fungerar bra. Än så länge inga konstigheter.

  Trots kvalitébristerna är jag väldigt nöjd med den när den fungerar. Mitt tips är att gå på återförsäljaren direkt istället för Neato supporten då jag tyckte det blev drygt. Återförsäljaren NetOnNet böt ut den direkt utan problem de gånger de hade den på lager.
  11 mån sedan
 • Bra
  Min första robotdammsugare. Inte lika smidigt som jag trodde då det krävs en del förberedelser innan man kan starta maskinen. Jag hade tänkt att schemalägga daglig rengöring, men så blir det inte. Innan man startar maskinen måste vi (för att få ett bra resultat) lyfta bort våra barstolar, lyfta upp köksstolar på bordet, lyfta upp soffbordet på soffan, lyfta upp hundens fårfäll. Då har vi ändå en öppen planlösning som jag trodde var optimal för dessa robotar. En funktion som borde finnas är minne för annat rum (i vårt fall övervåningen). Nu får vi fortfarande dammsuga manuellt där uppe. Sedan låter dammsugaren mycket. Inte bara sugmotorn, utan även något gnällande oljud som säkert kommer från något hjul. Man kan därmed inte köra roboten under natten även om vi sover på andra våningen i vårt hus, så som jag tänkt mig från början.

  En hel del negativt i mitt omdöme alltså. Det positiva är dock att när allt är förberett så dammsuger den bra! Vi tar väldigt sällan fram vanliga dammsugaren för att städa nedervåningen längre, vilket vi gjorde i princip dagligen förr. Skönt att slå på dammsugaren innan man åker och handlar. Bekvämligheten med detta väger upp MYCKET på betyget till 7/10.

  + Dammsuger bra när allt är förberett!
  + Bra att den dammsuger med strategi så inte någon yta dammsugs flera gånger.

  - Kräver mycket förberedelser hemma hos oss.
  - Låter högt.
  - Om den fastnar så piper den regelbundet alldeles för lång tid. Om man sover på övervåningen måste man gå ner och hjälpa den för att få slut på pipandet.
  - Lite jobbigt att tömma dammbehållaren då ett filter ska rengöras.
  - Den borde ha ett läge för att dammsuga övervåningen.

  Jag ger denna dammsugare 8/10 för att jag
  1 år sedan
 • Mycket bra
  Så, nu har vi haft denna Neato i två veckor, och vi är positivt överraskade över denna nya familjemedlem.

  Man får "robotdamsug" säkra hemmet, som att få lite ordning på kabelhärvor se till att gardinerna inte släpar i golvet.

  Fick även komplettera med en liten kvarsstavslist vid en trösel som var högre än 20 mm, det tog 15 minuter, så inget hinder tycker jag.

  Sedan får man underhålla den, ta hand om hår som fastnar i borsten.

  Men det gör inget, vi är nöjda med den "so far", köpte den på Clas Olsson, där jag frågade om den inte klarar av trösklar om man kunde lämna tillbaka den då, inga problem sa dom muntligt, så köp där så kan du se om den är något för dig, jag kommer att behålla denna lilla krabat.

  Drömmen vore om Neato hade en billigare web kopplad Botvac, då hade det blivit en fullpottare.

  Känns lite som Jetsons, en egen liten robot hemma! :)
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Bästa köpet någonsin!

  Med ett litet barn hemma som drar med sig grus och sand och smutsiga kläder så har denna damsugare gjort mitt liv sååå otroligt mycket lättare. Bor på ca 100 kvm.
  Har den inställd på att köra mån-fre kl 10 å så länge jag kommer ihåg att plocka kan upp strumporna å annat som kan fastna så behöver jag stöddamsuga med min manuella damsugare typ en gång varannan vecka å då är det typ hörn som den inte riktigt kommer åt men detta är ett litet pris att betala för att ha ett damm och smutsfritt golv.

  Man inser också hur otroligt smutsigt det verkligen är hemma då man tömmer behållaren och ser allt damm och annat skit den har hittat.

  +arbetar sig igenom hela lägenheten utan problem
  +tar mattor och dörrlister utan problem
  + förenklar livet
  +man blir bättre på att plocka upp eftersom det annars fastnar och blir stående tills det är ordnat

  - känner inte av hur höga saker är så den kan åka in under sonens säng som har 10 cm ben och fastna, dock följer det med en remsa som man kan sätta framför sängen som gör att den inte dammsuger där.

  - behållaren för smutsen är inte särskilt smidig när man ska tömma och leder till att man spiller ut om man inte är försiktig

  - har inte internet uppkoppling (mest för att det skulle va roligt att ha)
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Kors, jag dammsuger inte länge!
  1 år sedan
 • Acceptabel
  Var bra i 3 veckor sen slutade den att ta laddning, mätte laddaren och den genererade 18,2 volt. Supporten nordisk och inget vidare. Skall nu vänta 2-5 dagar på att de mailar en följesedel för retur. Sedan skall det ta 2,5 vecor innan ja får en ny. Dåligt!, borde kunna få åka in och byta någonstans. När den gick var den dock bra. Inte idealisk i en stor villa med höga trösklar och mycket mattor dock. Lägenhet med låga trösklar borde vara perfekt för denna då den faktiskt är smart och går nära väggar och hörn. Kanske får fler stjärnor om och när den nya kommer snabbt.
  1 år sedan
 • Detta omdöme är under utredning
  1 år sedan
 • Utmärkt
  + Betydligt tystare än tidigare generationer Neato (tror det var en XV vi lånade)
  + Betydligt smartare än t.ex Roomba 581
  + Suger upp ordentligt

  - Krångligare att tömma än Roomba 581, man måste kamma ut damm ur det veckade pappfiltret med den medföljande rengöringskammen.
  - Har vid ett tillfälle tryckt in främre bumpern som inte fjädrade tillbaka helt, så den trodde att den hela tiden körde in i nått och backade i vild panik (verkligen, den svängde fram och tillbaka 2-3 ggr/s samtidigt som den försökte backa uppför väggen iom att den lyfte på hjulen samtidigt). Har ej hänt igen.
  - 90-gradershörn fram har inte bara fördelar, vi har en byrå som den (eftersom den är systematisk) kör in och fastnar bakom varje gång pga fram-hörnen.
  - Gnäller onödigt mkt när man plockat ut dammuppsamlaren
  1 år sedan
 • Perfekt
  Neato D85 arbetar helt klart över förväntningarna och känns välbyggd. Den har inga problem att ta sin genom trösklarna mellan rum eller ta upp på mattor. Startas med en knapptryckning eller så kan man programmera att den städar endast vid viss tidpunkter - tex. när man inte är hemma. När den är klar åker den tillbaka till base camp (dockningstation) och laddar sig själv.. (Det finns även en annan knapp för spot-cleaning, läs: "åk inte runt utan städa 1.2 x 1.8 meter framför dig ").

  Det nog mest imponerande är att den metodiskt går fram och tillbaka över golv och mattor och har full koll på omgivningen. Bordsben förväxlas inte med väggar utan ritar ut en väg för att noga åka runt bordsbenet i 360+ grader. Den känns smart helt enkelt - förmodligen tack vara en bra radar som ständigt scannar i kombination med bra programmering.

  Kommer inte göra mig av med min "vanliga" dammsugare, då den har sitt syfte ibland, men 99% av tiden överlåter jag städ ansvaret till Neato D85.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Köpte d85 14/7 2015!

  D85 har jag väntat på länge! Riktigt snygg robotdammsugare.
  Har suttit å kollat när den städar å den missar ingenting! Tar rum för rum sedan går den tillbaka å laddar sig igen! Helt otroligt hur mycket skit den suger upp!
  Vi har städhjälp hemma så då testade jag om dom hade gjort ett bra jobb!
  Tröck igång d85 å en hel del skit hittade den fast det redan var städat av en städtant! Hehe he

  På plus sidan så!
  + städar riktigt rent
  + snygg
  + känns robust och välbyggd
  + missar inte en fläck
  + städar snabbt

  På minus hittar vi!
  -lite väl hög(10cm)! Nästa gång så gör ni den mindre!
  -låter lite högt!
  1 år sedan