Kategorier
Prisjakt

Severin Chill RB7025

Severin Chill RB7025

  • Typ: Dammsugare
  • Funktioner: Trappsensor, Display, Dubbla sidoborstar
  • Ljudnivå: 65 dB
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Severin Chill RB7025

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
d
danternas

13 omdömen

ett år sedan*
Billig robotdamsugare som tyvärr är smärtsamt utdaterad i dagens läge. Severin Chill är en robotdamsugare utan någon särskild intelligens. Den följer rummets kanter genom att försiktigt och konstant stöta emot väggen. Detta gör att den sällan dammsuger mitt på golvet och allt för ofta håller sig till en hörna som den dammsuger om och om igen. I alla fall om rummet är något irreguljärt. Den är dessutom värdelös på mattor och trösklar då även tunna sådana ger problem. Mattor särskilt då den ofta fastnar på dessa. Detta kan så klart åtgärdas genom att ordentligt tömma på golven och se till att inga mattor eller möbler kan orsaka problem. Men inte ens då är det garanterat att den gör ett bra jobb och själva syftet med en autonom dammsugare försvinner. De ytorna som den rengör lyckas den dock rengöra från enklare damm och hår även om liten behållare och brist på sugkraft gör att den snabbt behöver tömmas om du har pälsdjur hemma. De små vipporna på sidorna samlar effektivt in dammet mot mitten där det kan sugas upp. Dessa egenskaper gör att den egentligen endast kan rekommenderas till de med exceptionellt enkla rum eller de som tycker att det inte är ett problem att plocka undan alla saker men ändå inte vill använda en vanlig dammsugare. Den är billig och därför kanske en bra instegsmodell jämfört med de 3-5 gånger dyrare moderna maskinerna.
*Redigerades ett år sedan
S
SaraAmanda

2 omdömen

ett år sedan*
Bra på ytor utan mattor. Även lägre mattor kör den fast på. Tar damm men inte kattsand. Dammbehållaren blir full dagligen, "packar " inte som en vanlig dammaugarpåse utan är full när det är lösa dammråttor i. Går inte att lämna och komma hem till ett rent hem. Fastnar alltid nånstans. Ganska irriterande ljud. Reklamerad efter 3 v pga fastnade, något svart kom ut på golv och matta efter kort stund efter den kört tvärfast . Fläck på golv som inte går bort. Slutade sedan suga helt.
*Redigerades ett år sedan
johanneshenrysson
johanneshenrysson

271 omdömen

2 år sedan
En billig robotdammsugare för de som inte vill lägga så mycket pengar på dito och som kanske inte är helt säkra på att det verkligen är en robotdammsugare de vill ha. Kort sammanfattat så är det en duglig robot som tuffar på och håller skapligt rent. Den utgår från ett antal olika mönster som teoretiskt innebär en ganska bra täckning av ett rum eller en våning. Det fungerar faktiskt rätt bra även om den spenderat onödigt mycket tid på rena fläckar. Den fastnar lätt på trösklar, sladdar, mattor etc (beroende på vilket mönster som körs just då), men är o andra sidan väldigt liten vilket gör att den kommer fram under de flesta hinder. Nackdel med storleken är så klart att man måste tömma den 1-2 ggr per laddning. En annan frustrerande nackdel är att sensorerna för trappor även reagerar på måttligt mörka mattor samt vid höstsol som blänker i golvet. Har man otur så kan det dessutom ledda till full fart bakåt in i något ömtåligt alternativt något som den fastnar på. Avslutningsvis. Den är värd pengarna. Men givetvis är det ljusår mellan denna och en dyr robotdammsugare. Det märks framförallt för att du måste göra mer för att den ska kunna vara effektiv.