Sony Alpha A6000 + 16-50/3,5-5,6 OSS

Sony Alpha A6000 + 16-50/3,5-5,6 OSS

 • Sensorformat: APS-C
 • Typ av kamera: Spegellös
 • Sensorupplösning: 24.3 megapixlar
Rank 10 i Systemkameror
Jämför pris på alla Sony Systemkameror
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Sony Alpha A6000 + 16-50/3,5-5,6 OSS

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
 • Sensorformat: APS-C
 • Typ av kamera: Spegellös
 • Sensorupplösning: 24.3 megapixlar

4.6 av 5 stjärnor

Baserat på 20 omdömen

Sorterat efter datum
2018-01-02
Redigerades 2018-01-03
  A
  Adrian D(8 omdömen)
  En fyra år gammal kamera (släpptes 2014) som än idag är den bästa i sin prisklass. Har funktioner som vanligtvis brukar finnas hos dyrare kameror, exempelvis focus peaking, zebra med mera. A6000 är en mångsidig och trevlig kamera att använda. Vissa säger att menyerna är stökiga men tro inte på dem. Den är logisk och man lär sig snabbt. Rekommenderas starkt för både fotografer och videografer!
  2017-10-04
   B
   Bunkan(1 omdöme)
   Supernöjd med min Sony A6000. Köpte tidigare en Sony A5000 som nybörjarkamera men kände nu att jag ville byta upp mig till en kamera med fler funktioner. Stort plus är den manuella fokusen samt att det finns fler smarta knappar så man lätt kan byta inställningar. Upplevde A5000 som något krångligare då man ofta behövde gå långt in i menyer för att ändra vissa inställningar.
   2016-12-26
    J
    JTL85(39 omdömen)
    Köpte den på Black Friday för 4990. Inte så pjåkigt! Det var längesedan jag fotade med systemkamera så jag har inte hunnit bli bästa kompis med kameran riktigt än. Har framför allt svårt att få till bra bilder i dåliga ljusförhållanden utan blixt. Har testat en massa inställningar men bilderna blir mest suddiga och "korniga". (Siktar nog på att köpa till Sony E 35/1,8 OSS istället) Jag hade även problem med att föra över bilder till telefonen. Till slut kom jag fram till att "Platsangivning" måste vara påslagen på mobilen. Fattar inte varför... Upplever blixten som väldigt stark inomhus. Riktar man den uppåt så att blixten "studsar" så blir det dock bättre. Saknar ett fast läge där blixten är riktad uppåt konstant, så att man slapp att hålla fingret på den hela tiden. Ska nog kolla upp om det inte finns nån diffucer att införskaffa... Batteritiden är ganska kass så köp ett extrabatteri på ebay. Finns orginalbatterier för 180 spänn med frakten inräknad. Något jag är extremt nöjd med är däremot filmkvalitén! Kör med ratten inställd på filmläget och med manuell exponering. För riktigt bra film-inställningar, kolla youtube "Best Video Settings for the Sony A6300" med Maarten Heilbron. Blir riktigt bra resultat med hans inställningar och tips..! (jag vet - han går igenom inställningar för A6300 men dessa inställningar funkar även på A6000). Själva kameran har ingen bildstabilisering, så där faller tyvärr ett antal objektiv bort för min del, då jag filmar mycket. Hade till exempel gärna köpt kritikerrosade och prisvärda Sigma 30/2,8 DN Art men det objektivet saknar tyvärr bildstabilisering. Därför faller mitt val som sagt istället på Sony E 35/1,8 OSS. Dubbelt så dyrt men det får de vara värt ...Sony's egna RAW-format ARW är bajs... ...Som sagt, vi är inte riktigt kompisar ännu (förutom med filmläget). Jag får återkomma med en uppdatering framöver Nu ska jag kolla vidare på tuben och se om jag kan lära mig nåt vettigt =)
    2016-12-06
     j
     jaylang154(2 omdömen)
     Bilderna blir helt fantastiska. Autofokusen är riktigt bra, kombinerat med 11 bilder/sek gör att man kan ta väldigt coola actionbilder! +Autofokusen +många inställningar +11 bilder/sek! +wifi för trådlös bildöverföring och fjärrkontrollering +Sonys egna appar till kameran ( kan rekommendera "Smooth Reflection") + -utbudet på objektiv med e-fattning är inte jättestort -saknar 4k video TIPS: Kameran kommer med en inställning som heter "Long exposure noise reduction" påslagen. Det reducerar brus vid dåligt ljus, men vid bra ljusförhållanden gör det så bilder blir suddiga! Se till att stänga AV denna inställning så blir bilderna mycket bättre!
     2016-11-18
      K
      KKKAAA(28 omdömen)
      Helt underbar kamera, vika bilder vid dålight ljus.
      Sida 1