Rykten om iPhone 11, iPhone 11R och iPhone 11 Max

Inom de kommande veckorna väntas Apple presentera sina nya, förbättrade iPhone-modeller för 2019/2020. Det finns många rykten och förhoppningar inför presentationen – här går vi igenom några av de största nyheterna som det pratas om.

Uppdaterad 2019-09-11: Apple har släppt sina nya mobiltelefoner och vi har en uppdaterad artikel med officiella uppgifter här. Precis som väntat handlar det om tre modeller med upp till tre bakre kameror och en hel mängd andra förbättringar.

Vad heter de nya iPhone-modellerna?

Apple är duktiga på att inte avslöja några detaljer kring kommande produkter och med nya iPhone-modellerna verkar det inte vara någon skillnad. Därför har vi inte heller något officiellt namn på telefonerna.

Tills vi har de officiella namnen kommer vi kalla de tre telefonerna för iPhone 11, iPhone 11R och iPhone 11 Max. Det är i linje med vad många andra tror och vi ändrar både i artikeln och på produktsidorna när Apple släpper de officiella namnen senare i september.

När lanseras nya iPhone 11, iPhone 11R och iPhone 11 Max?

Det årliga evenemanget där nya iPhone-modeller och nästa version av iOS presenteras kommer att hållas den 10 september 2019. Normalt dröjer det bara några dagar innan du kan förhandsboka den modell du är intresserad av, både hos Apple och i svenska butiker.

Tips: Du kan bevaka pris och lagerstatus redan idag. Gå till den modell som intresserar dig via länkarna här under och klicka på "Bevaka"-knappen.

Du behöver inte göra en ny bevakning när produkterna är släppta.

Om du går och hoppas på att Apple samtidigt ska presentera nya Mac- och iPad-modeller så kommer du sannolikt få vänta lite längre än den 10 september. Apple brukar nämligen ha olika evenemang för dessa produktserier.

Hur mycket kostar iPhone 11-modellerna när de släpps?

Det går bara att spekulera kring den svenska prissättningen, men räkna med en prislapp från cirka 9 500 kronor och uppåt beroende på modell.

Här under är de svenska instegspriserna på Prisjakt för fjolårets iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max. De kan ge en liten indikation på vilka priser som vi kan förvänta oss med de nya modellerna:

Vill du ha skärmskydd och skal till din nya iPhone kan du räkna med ytterligare några hundralappar. Det är en tämligen billig investering om du vill undvika repor på skärmen och att din mobiltelefon ska hålla längre.

Vilka nyheter kommer att släppas med iPhone 11-modellerna?

Bättre prestanda: Det är mer regel än undantag att prestandan ökar med nya iPhone-telefoner. De Befintliga iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max använder alla tre processorn A12 Bionic. Med iPhone 11, iPhone 11R och iPhone 11 Max väntar vi oss att processorn uppgraderas med nya Apple A13 Bionic. Det betyder sannolikt högre prestanda, bättre energieffektivitet och nya, smarta AI-funktioner.

Tre kameror: Mycket pekar på att de två större iPhone-modellerna får tre kameror på baksidan medan den mindre endast har två kameror. Den extra kameran ska tillföra ett vidvinkelläge som kompletterar den vanliga kameran och porträttoptiken på dagens telefoner.

Trådlös laddning: Nyare iPhone-modeller kan redan laddas trådlöst. Vad som kan vara nytt med 2019 års modeller är att telefonerna själva ska kunna ladda andra produkter, exempelvis smartklockor ur Apple Watch-serien. Tekniken finns på marknaden sedan länge och används i telefoner från både Huawei och Samsung. Blir Apple nästa tillverkare att haka på trenden?

Större batterier: Senare uppgifter pekar på att de nya iPhone-modellerna får större batterikapacitet. Det ska handla om en storleksförändring upp till 20 procent beroende på modell. Om det stämmer kan den högre kapaciteten hjälpa med att öka batteritiden eller kompensera för nya, batterihungriga funktioner så att batteritiden är i linje med fjolårets modeller.

Ingen iPhone-modell med 5G

Väntar du på att Apple ska släppa en iPhone med 5G-stöd? Då behöver du troligtvis vänta till nästa års modeller. Det finns nämligen inget som pekar på att Apple tänker lansera en iPhone 5G-variant under 2019.

Du hittar alla mobiltelefoner på Prisjakt i vår mobilkategori här.