Dark Picture Anthology: House of Ashes

House of Ashes är ett interaktivt videospel med temat överlevnadsskräck. Ta snabba beslut och kämpa dig genom underjorden innan varelserna som bor där gör slut på din grupp. Hur många kan du rädda innan spelet når sitt slut?

Speltips!

(Uppdatering 2022-06-10)

Visste du att The Quarry är släppt? Spelet är utvecklat av samma spelstudio som gjorde House of Ashes och är en efterföljare till hyllade storspelet Until Dawn. The Quarry finns att spela på PC, Xbox Series X/S, Playstation 5, Xbox One och Playstation 4. Se länkar här under för att hitta spelet till just din spelkonsol.

Det fjärde spelet i The Dark Pictures Anthology-serien är här. Precis som i tidigare spel är House of Ashes en fristående titel med ett underliggande skräcktema och en filmisk känsla där du som spelaren måste ta de viktiga besluten.

Berättelsen är enkel. En amerikansk specialstyrka, ledd av CIA-agenten Rachel King, är på väg att undersöka en anläggning för kemiska vapen i Irak.

Innan de når fram blir de överfallna av lokal patrull ledd av Salim Othman. Medan striden mellan de två grupperna pågår öppnas ett hål i marken på grund av ett jordskalv. Alla dras med i fallet och när de kommer till sans finner de sig i ett grottsystem långt under ökensanden.

Och de är inte ensamma. Ondskefulla varelser rör sig i mörkret och de båda grupperna måste lägga sina fientliga känslor bakom sig för att samarbeta. Det är här som du kommer in i bilden och hjälper dem att ta bra (eller riktigt dåliga) beslut.

En liten varning till dig som aldrig spelat ett The Dark Pictures Anthology-spel

Styrningen i The Dark Pictures Anthology-serien kan upplevas som lite klumpig eller bångstyrig. Därför vill vi förvarna om att det kan ta lite tid att vänja sig vid hur karaktärerna rör sig. Men låt dig inte avskräckas om kontrollerna är oprecisa och kameran ovan – ge det lite tid så att du kommer in i spelen ordentligt. Det är värt det i slutändan.

The Dark Pictures Anthology: Triple Pack

De fyra spelen i serien är alla fristående, men delar spelstilen och upplägget där du växlar mellan karaktärerna och styr dem mot sina öden.

Eftersom de är fristående från varandra så kan du välja fritt vilket spel du vill börja med utan att förlora någon historia. Men eftersom varje nytt spel i serien har tekniska förbättringar så rekommenderar vi att du börjar med Until Dawn och spelar dig framåt i serien.

Until Dawn finns tyvärr bara till Playstation-konsolerna, men kan även strömmas till en PC om du använder Playstation Now.

Om du hellre börjar från det andra spelet som även finns till Xbox så kan du köpa det löst eller skaffa spelpaketet The Dark Pictures Anthology: Triple Pack som innehåller de tre senaste spelen i serien (tyvärr inte Until Dawn).

The Dark Pictures Anthology: Triple Pack finns till både Xbox och Playstation.

Text:
Daniel Haaf

Publicerad:
25 oktober 2021

Uppdaterad:
10 juni 2022

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.

Far Cry 6

Större, snyggare och våldsammare än något annat spel i Far Cry-serien. Nya Far Cry 6 finns att spela på PC, Xbox, Playstation och Stadia från den 7 oktober 2021.

Läs mer om Far Cry 6 här.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Superduon Ratchet och Clank är tillbaka i det nya, Playstation 5-exklusiva spelet Rift Apart. Med nya vapen, fler karaktärer än någonsin och förbättrad grafik kastar du dig genom olika dimensioner i jakten på ett ondskefullt hot från en annan verklighet. Hur spännande låter inte det?

Läs mer om Ratchet & Clank: Rift Apart här.