Månadens spel – Ratchet & Clank: Rift Apart

Att hoppa mellan dimensioner har aldrig varit så här roligt

Text:
Daniel Haaf

Publicerat:
24 juni 2021

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.

Ratchet och Clank är tillbaka! Superduon får vara med om ännu ett spännande äventyr som den här gången tar dem mellan olika dimensioner.

Dr Nefarious från de tidigare spelen är tillbaka, den här gången är han en ondskefull kejsare från en annan verklighet. Det är upp till dig, Ratchet och Clank att stoppa honom.

Till er hjälp har ni nya galna vapen, motståndskämpen Rivet och en hel mängd nya speltekniker som tar dig genom ett interdimensionellt äventyr.

Tre av de nya vapen som du kan lägga tassarna på är Burst Pistol, Topiary Sprinkler och Shatterbomb. Och motståndskämpen Rivet är en lombax, precis som Ratchet!

Viktigt att veta om Ratchet & Clank: Rift Apart

 • Speltyp: Action-äventyr
 • Speltid: 15-20 timmar
 • Nerladdningsstorlek: 33GB
 • System: Playstation 5
 • Spelvärld: Semi-öppen
 • Lanseringsdatum: 11 juni 2021

Ratchet & Clank: Rift Apart på Prisjakt

Alla spelen i originalserien om Ratchet & Clank

 1. Ratchet & Clank (2002) (Remake, 2016)
 2. Ratchet & Clank 2: Locked and Loaded (2003)
 3. Ratchet and Clank 3 (2004)
 4. Ratchet: Gladiator (2005)
 5. Ratchet & Clank: Size Matters (2007)
 6. Ratchet & Clank: Rift Apart (2021)

Ratchet & Clank: Rift Apart finns bara till Playstation 5

Om du vill hjälpa Ratchet och Clank att stå upp mot Nefarious så är det största hindret att spelet bara finns till Playstation 5.

Spelet är helt optimerat för Sonys senaste spelkonsol med supersnabba laddningstider och bättre grafik än alla de tidigare spelen i serien.

Ratchet & Clank: Rift Apart stöder både adaptiva avtryckare och haptisk feedback med DualSense-handkontrollen. Det gör att du får fysisk återkoppling i händerna när något exploderar eller du skjuter med något av spelets vapen.

Spelet har också stöd för 3D-ljud så att du som spelar med hörlurar får en omslutande upplevelse med 360-graders ljudbild.

Men som sagt, spelet släpps åtminstone initialt bara till Playstation 5. Har du en Playstation 4, Playstation 4 Pro eller Playstation Now på en PC så kan du inte köra Ratchet & Clank: Rift Apart.

Extra föremål med Digital Deluxe Edition

Ratchat & Clank: Rift Apart finns i två olika versioner. Standardversionen som endast innehåller spelet samt Digital Deluxe Edition, en dyrare specialversion med digitala extraföremål.

Digital Deluxe Edition innehåller, förutom huvudspelet, fem extra rustningar och 20 raritanium som används till att uppgradera föremål i spelet. Dessutom ingår nedladdning av musiken till spelet, en digital illustrationsbok och ett dekalpaket till spelets fotoläge.

Tänk att Digital Deluxe Edition bara kan köpas digitalt.

Förhandsbokade du Ratchet & Clank: Rift Apart? Då har du dessutom fått två extra föremål helt kostnadsfritt oavsett vilken version du beställde, nämligen Pixlar-vapnet och Carbonox-rustningen.

Ratchet & Clank till Playstation 4

Om du har en Playstation 4 eller Playstation 4 Pro så kan vi istället rekommendera Ratchet & Clank. Spelet släpptes 2016 och är en omarbetad version av originalet från 2002. Här får du för första gången bekanta dig med Lombaxen Ratchet och uppleva historien om hur han blev bästa vän med roboten Clank. Spelet är både snyggt och barnvänligt med svenska röster. Spelet fungerar även på Playstation 5.

Du hittar Ratchet & Clank på Prisjakt här.

Ratchet & Clank till Playstation 4