Prisjakt

Hetaste och mest udda prylarna från CES 2021

CES 2021 är en digital mässa där många företag och tillverkare presenterar den senaste tekniken för det kommande året. Här tipsar vi om några av de mest spännande produkterna och konceptprylarna som visades under CES-mässan.

Text:
Daniel Haaf
Publicerad:
12 januari 2021

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.

Foto: LG

En transparent OLED-tv som LG vill att du ska ha vid fotändan till sängen

LG fortsätter demonstrera superdyra tv-apparater på teknikmässor. Under CES 2020 visade LG en upprullningsbar 65-tums tv för extrema 700 000 kronor. I år är huvudnumret en transparent 55-tums oled-tv.

Oled-tvn fungerar helt utan bakbelysning, har 40 procents transparens och skjuts upp ur en skyddande ram när den inte används. LG föreställer sig att deras teknik kan användas i exemplvis bilar och tåg i framtiden.

Foto: Skärmdump från video, ArcX

Vattentåliga bluetooth-ringen ArcX gör det lättare att styra mobilen – utan mobilen

Vi har lite blandade känslor om bluetooth-ringen ArcX. Det här är en lite udda produkt som verkar fylla ett tomrum vi inte visste fanns. En produkt för att styra din mobil när du inte kan hålla i den, exempelvis när du har handskar på dig.

ArcX träs på ett finger och den lilla joysticken kan programmeras till att byta låtar när du lyssnar på musik, svara på samtal, registrera varvtider i simbassängen och snabbring SOS vid ett nödläge. Priset? Runt tusenlappen.

Foto: LG

Den självtömmande dammsugaren CordZeroThinQ A9 Kompressor Plus

CordZeroThinQ A9 Kompressor Plus är en sladdlös handdammsugare som rengörs automatiskt när du är klar med städningen. Bara sätt den i sin laddningsstation så töms skräpbehållaren samtidigt som batteriet laddas.

Visst måste du fortfarande tömma laddningsstationen när den är full med skräp, men det här är en riktigt cool konceptprodukt tycker vi. Det finns ingen prislapp än, men vi kan bara föreställa oss hur dyr den kommer att vara i handeln.

Årets mest spännande prylar från CES 2020

Missa inte vår artikel om fjolårets mest spännande prylar från CES 2020. Från den futuristiskt designade och fullt autonoma bilen Mercedes-Benz Vision AVTR till den söta AI-assistenten Samsung Ballie som rullar efter dig på golvet. Det har kanske gått ett år sedan CES 2020 – men de här prylarna är värda att se igen.

Se de hetaste prylarna från fjolårets CES-mässa här.

Foto: Sony

Första högtalarna för Sony 360 Reality Audio

Surroundljud är inget ovanligt när man pratar om film och serier, men 360-ljud i musik? Nej, det hör inte till vanligheterna. Och det är något som Sony vill ändra på med högtalaren SRS-RA5000 och ljudformatet 360 Reality Audio.

Sony SRS-RA5000 med uppåtriktade högtalare, sidohögtalare och en subwoofer får du en unik separation av sång och instrument med musik som är anpassad för 360 Reality Audio. Högtalaren är självkalibrerande och kostar sköna 6 000 kronor.

Foto: TP-Link

Första wifi-routrarna med wifi 6e

TP-Link, Netgear och Linksys har alla visat sina första trådlösa routrar för wifi 6e. Det är ett tiotal modeller som består av både fristående routrar och mesh-produkter för konsumentanvändning.

En router som verkligen står ut med sin röd-svarta design är TP-Link Archer AX206. Ett monster till router som lär dra blickarna till sig på hallbordet. Även prestandan utmärker sig med en topphastighet på 10Gbps i det trådlösa nätet.

Har du precis köpt en ny router? Ingen fara, det finns inga prylar i skrivande stund som stöder wifi 6e mer än ett fåtal routrar. Först senare under senare delen på året väntas tillverkarna komma igång med den nyare wifi-standarden i sina produkter.

Foto: Lenovo

Allt i ett dator med vridbar skärm – Yoga AIO 7

Förbannar du dig över alla sladdar som hänger till din dator och hade önskat att skärmen kunde vridas till högkant med ett knapptryck? Då kanske nya Yoga AIO 7 från Lenovo kan vara rätt dator för dig.

Det är en så kallat allt-i-ett-dator där alla komponenter sitter snyggt undanstoppade i ställningen till den stora 27-tums 4K-skärmen. Yoga AIO 7 använder de senaste processorerna från AMD, grafikkort från Nvidia och kostar från cirka 17 000 kronor.

Den kanske mest intressanta funktionen? Du kan styra Yoga AIO 7 över USB-C om du ansluter din befintliga bärbara dator till den.

Smarta glasögon för dig som behöver mycket skärmutrymme men har liten plats på skrivbordet

Behöver du stort skärmutrymme men tycker att skrivbordet är för litet för alla dina skärmar? Då kanske smartglasögonen Lenovo ThinkReality A3 är något för dig. Anslut dem till din bärbara dator och få upp till fem skärmytor projicerade framför ögonen.

Smartglasögonen har en upplösning på 1080p och ansluts till datorn via USB-C-kabel. Det finns även inbyggda kameror som kan strömma vad du ser till exempelvis en kollega på kontoret. Smart? Absolut! Praktiskt? Det återstår att se.

Samsung demonsterar robotar som hjälper i hem och på kontor

Okej, Samsung har officiellt fångat vårt intresse med sina nya Bot Handy-robotar. Det är smarta AI-hjälpredor som kan bistå i vardagsstädningen så väl som med kontorsuppgifter. Åtminstone på konceptnivå, de här robotorna är inte redo för handeln än.

En pryl som är extra intressant är robotdammsugaren JetBot 90 AI+. Den använder artificiell teknologi för att städa smartare och de inbyggda kamerorna kan strömma video till din mobil när du inte är hemma. Se hela hela Samsungs presentation i videon här intill, eller bara delen om robotarna här.

Foto: Mercedes-Benz

MBUX Hyperscreen tar bilskärmar till en helt ny (och superdyr) nivå

Det är inte ovanligt med stora skärmar i nyare bilmodeller, men Mercedes tar verkligen det hela till en helt ny nivå med MBUX Hyperscreen. Det är en enorm skärm som består av flera välvda skärmar som är ihopsatta på ett till synes sömlöst vis.

MBUX Hyperscreen använder artificiell teknologi som anpassar vad som visas på skärmen. Det gör att föraren aldrig behöver navigera i undermenyer eller ens använda röststyrning. Allt finns direkt på skärmen när det behövs. Åtminstone om vi ska tro Mercedes-Benz.

Första bilen att använda MBUX Hyperscreen är flaggskeppsbilen EQC 400 4MATIC. Mer information om skärmen hittar du på Mercedes-Benz pressida här.

Foto: JBL

Fäst högtalare på dina glasögon

Har du tröttnat på att ha hörlurar direkt på eller till och med inuti öronen? Hade du önskat att det fanns en smidigare, bättre lösning med hörlurar som kan fästas direkt på dina glasögon?

Då har du tur – Jlabs har presenterat en lösning just för dig. Jbuds Frames är äkta trådlösa högtalare som du fäster på bågarna till dina glasögon.

Jbuds Frames väger 12 gram per sida och har åtta timmars battertid. Med silikonhållare i olika storlekar ska högtalarna passa de flesta normalstora bågarna. Högtalarna är vattentåliga och fungerar med såväl Android som iOS.

Priset? Strax över femhundralappen.

Razer presenterar gamingstol med inbyggd 60-tumsskärm

Tillverkaren Razer har presenterat den helt galna gamingstolen Project Brooklyn. En konceptpryl som kombinerar gamingstol, skärm och bord i en komplett lösning.

Den inbyggda skärmen är en 60-tums kurvad OLED-variant som fälls in bakom stolen när den inte används. Inbyggt i gamingstolen sitter vibrationsmoduler som ger spelaren haptisk återkoppling, exempelvis vid explosioner.

Längs basen på stolen och sidorna sitter RGB-belysning som går att programmera precis som man själv vill ha det. Givetvis kan belysningen matcha andra RGB-bestyckade prylar från Razer, som tangentbord och gamingmöss.

Vi är officiellt imponerade av konceptet, men frågan är nu om och när den här prylen bli verklighet. Och vad den kan kosta.

Är det här världens smartaste ansiktsmask?

I sin CES-presentation visade Razer sin nya, smarta ansiktsmask med tillhörande laddningsetui. En konceptmask med inbyggd RGB-belysning och UV-steriliseras varje gång den läggs på laddning.

Med transparent material kan den man pratar med alltid se munnen och den inbyggda belysningen hjälper att tydliggöra ansiktet i när omgivningens ljus inte är tillräckligt. Ansiktsmasken har även ljudförstärkande teknologi som gör talet tydligare.

Alla filter i ansiktsmasken är bytbara och batteriet ska åtminstone hålla för en hel dags användning. Vatten- och reptålig design samt återvinningsbara material är andra detaljer som Razer lyfter fram.

Något pris finns inte än, men vi gissar att det inte blir någon billig ansiktsmask precis.

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]