Årets mest spännande prylar från CES 2020

CES 2020 är platsen där många företag och tillverkare visar sina senaste och hetaste prylar för det kommande året. Här tipsar vi om några av de kanske mer intressanta produkterna som visats, bland annat två bilar och en smart assistent som följer dig i hemmet.

Text:
Daniel Haaf

Publicerad:
7 januari 2020

Uppdaterad:
10 januari 2020

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. 

Samsung Family Hub och LG InstaView ThinQ

Samsung och LG har presenterat nya, smarta kylskåp med inbyggd pekskärm, högtalare och artificiell intelligens. Båda modellerna har kameror som visar innehållet i kylskåpen på skärmen så att du inte behöver öppna kylskåpsdörren för att kolla vad som finns. Och ja, prislapparna är lika astronomiska som du kan tänka dig.

Samsung Family Hub och LG InstaView ThinQ är inte nya namn marknaden då äldre modeller har funnits ett tag nu. Det som är nytt är bland annat uppdaterade smartfunktioner och AI som kan varna när du börjar få slut på vissa saker i kylskåpet. Allt som saknas nu är att kylskåpen kan beställa mat helt själv också.

Läs mer om nya Samsung Family Hub här och LG InstaView ThinkQ här.

Samsung Odyssey G9

Det finns coola gamingskärmar, supercoola gamingskärmar och så finns Samsung Odyssey G9 i en klass för sig själv. En massiv 49-tums datorskärm för gamers med extrem kurvning, hög upplösning och HDR1000. Om du vill ha en så omslutande upplevelse som möjligt, men inte använda VR-glasögon, ja då är det här helt rätt modell för dig.

Den kurvade designen är så kraftig att det optimala avståndet mellan Samsung Odyssey G9 och användaren bara är en meter. Det finns ingen prislapp för Odyssey G9 än, men med tanke på vad modellen klarar så lär hålet i plånboken bli rejält stort. Lansering sker någon gång under 2020.

Läs mer om Samsung Odyssey G9 här.

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Du kanske har hört talas om vikbara mobiltelefoner som Samsung Galaxy Fold och Huawei Mate X. Men visste du att det nu finns en vikbar bärbar dator också? Lenovo ThinkPad X1 Fold är världens första vikbara laptop med en 13.3-tums OLED-skärm, tillhörande bluetooth-tangentbord och Windows 10 Pro.

I skrivande stund är Lenovo ThinkPad X1 Fold en prototyp som demonstrerar hur den vikbara skärmen fungerar. Det går alltså inte att köpa datorn riktigt än. När modellen släpps i butik är prislappen från runt 30 000 kronor, men får du också en av de kanske coolaste bärbara datorerna som finns idag.

Läs mer om Lenovo ThinkPad X1 Fold här.

GE Appliances Kitchen Hub

Vet du vad ditt kök saknar? En mikrovågsugn med 27-tums pekskärm som kan visa fler än 5 000 recept, har smarta hem-integration och appstöd via Play Store. Det är i alla fall vad GE Appliances menar att du behöver, och under CES 2020 presenterade tillverkaren en lösning i form av helt nya Kitchen Hub.

Med Kitchen Hub kan du bläddra bland tusentals recept, kolla på film och serier, ha videosamtal och strömma media från exempelvis din mobiltelefon. Den stora skärmen dölj en integrerad mikrovågsugn och ventilation för din spis. En extrem produkt för det smarta köket.

Läs mer om Kitchen Hub här.

Sony Vision-S

Det var nog ingen som förväntade sig att Sony skulle presentera en bil på CES 2020, men det var precis vad den japanska företagsjätten gjorde. Mer precist handlar det om en konceptbil som ska demonstrera en bredd och styrka i Sony som sträcker sig bortom de kategorier där företaget normalt benämns, som mobiltelefoner och systemkameror.

Sony Vision-S är en elektrisk bil med 33 sensorer på insidan och utsidan, en ultrabred skärm framme vid föraren och ett omslutande 360-graders bioljud från underhållningssystemet. Sony Vision-S har ingen prislapp och lämnar kanske aldrig konceptstadiet, men det är trots det en riktigt spännande uppvisningsprodukt som visar att Sony kan mer än bara småprylar.

Läs mer om Sony Vision-S här.

LG Signature R

LG har presenterat en upprullningsbar 65-tums TV som försvinner ner i en TV-bänk när den inte används. Modellen visades redan på CES 2019 för ett helt år sedan, men nu tar LG nya tag och demonstrerar sina superdyra modell ännu en gång. Och när vi säger superdyr så är det precis vad vi menar, för Signature R väntas kosta runt 700 000 kronor.

För den summan får du en stor OLED-TV som du kan dölja efter användning, stöd för röststyrning och en TV-bänk som även fungerar som ljudlimpa. Intresserad? Då rekommenderar vi att du gör en prisbevakning med Prisjakt för att se när priset går ner.

Läs mer om LG Signature R här.

Samsung Ballie

Den minst extrema prylen på vår lista från CES 2020 är en liten boll som följer efter dig överallt där du går. Produkten heter Ballie och är en smart assistent som helt automatiskt navigerar i hemmet med sina kameror.

Ballie är tillverkad av Samsung som byggt in AI-teknologi för att den lilla prylen ska kunna hjälpa användaren i hemmet på smartast möjliga vis. Exakt vad det innebär är lite oklart idag, men demonstrationsvideon här invid ger en liten inblick kring hur Samsung tänker. Samsung Ballie har ingen prislapp i skrivande stund.

Läs mer om Samsung Ballie här.

Mercedes-Benz Vision AVTR

Det finns vanliga bilar, extrema bilar och så har vi nya Mercedes-Benz Vision AVTR som är i en helt liga för sig själv. Bilen är designad med hjälp av regissören James Cameron och har filmen Avatar som främsta inspiration, även om vi tycker den passar bättre i filmen Tron från 2010.

Mercedes-Benz Vision AVTR har ingen traditionell ratt utan är helt autonom. Det finns inga dörrar, hela mittkonsolen är en enda stor skärm och batteriet ska hålla 70 mil och kunna laddas fullt på bara 15 minuter. Visuellt är Vision AVTR är sannerligen en unik konceptbil utan dess like.

Läs mer om Mercedes-Benz Vision AVTR här.

Samsung Sero TV

Har du någon gång undrat varför inte din TV kan vridas till porträttläge istället för bara visa i lanskapsläge? Den frågan måste Samsung ha ställt sig innan de presenterade Sero TV. En liten 43-tums vridbar TV som gör att du kan kolla på Instagram Stories, TikTok och Snapchats precis som apputecklarna tänkt sig.

Samsung Sero TV är en minst sagt udda skapelse som lär tilltala en väldigt nischad grupp köpare. Modellen kompletterar de två tidigare släppta TV-modellerna Serif och The Frame i företagets serie med livsstillsmodeller. Sero TV har ingen prislapp i skrivande stund.

Asus ROG Swift 360Hz

Med ROG Swift 360Hz introducerar Asus världens snabbaste gamingskärm. Vid en första anblick ser skärmen kanske inte ut att vara mycket för världen. Visst har skärmen stöd för Nvidia G-Sync, men upplösningen är låga 1080p och storleken är 24,5" diagonalt över skärmen, vilket knappast är uppseendeväckande på något vis.

Vad ROG Swift 360Hz däremot har är en extrem uppdateringsfrekvens på hela 360Hz. Det är långt mycket snabbare än 144Hz och 240Hz som är vanliga i gamingskärmar idag. För vanliga spelare är hoppet till 360Hz sannolikt inte värt pengarna, men för professionella gamers kan ROG Swift 360Hz säkert vara väldigt intressant.

Läs mer om Asus ROG Swift 360Hz här.

Oral-B iO

Det var bara en tidsfråga innan tillverkarna av tandbordstar började använda sig av artificiell intelligens. Och här är den första AI-tandborsten från Oral-B – Oral-B iO. Den interaktiva displayen visar meddelanden om din munhälsa och det finns upp till sju olika borstlägen att använda.

Oral-B har Bluetooth för mobilanslutning och använder både 3D-spårning och AI för att guida borstningen. Oral-B iO känns kanske inte lika futuristisk som Mercedes-Benz Vision AVTR, men inte heller långt ifrån.

Läs mer om Oral-B iO här.

MSI MEG Aegis Ti5

Om du letar efter en futuristiskt designad och superdyr gamingdator så behöver du inte leta längre än till MSI MEG Aegis Ti5. Den är världens första 5G-kompatibla gamingdator med nya generationens Intel Core i9-processor och Nvidia RTX 2080 Ti-grafikkort. En monsterdator till ett lika monstruöst pris.

MSI MEG Aegis Ti5 har en upphöjd design som vilar på ett hjul med RGB-belysning. Den vinklade konstruktionen gör att MEG Aegis Ti5 ska ha ett bättre luftflöde än traditionella datorchassin. Exakta specifikationer är inte klara, men prislappen väntas hamna runt 50 000 kronor.

Läs mer om MSI MEG Aegis Ti5 här.

Canon EOS-1DX Mark III

Canon EOS-1D X III

Det finns nog ingen mer extrem systemkamera än nya EOS-1D X Mark III. Kameran är byggd som en tank och är helt monstruöst stor med både ett rejält grepp och inbyggt batterigrepp på undersidan. Den här modellen är med pris runt 76 000 kronor ingen lättviktare, varken pris- eller viktmässigt.

Men så är EOS-1D X Mark III också tänkt att attrahera professionella fotografier som vill ha det nyaste, mest högteknologiska och tillförlitligaste från Canon. Modellen har inte högst upplösning men utmärker sig med konstruktionen, autofokusen och en extrem buffert på 1 000 högupplösta bilder i serie utan paus.

Läs mer om Canon EOS-1D X III här.

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]