Här är framtiden för Playstation 5

Sony har presenterat framtiden för Playstation 5. Under ett stort evenemang visades några av de kommande storspelen som landar på spelkonsolen – här är våra favoriter.

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake

Sony inledde sitt stora Playstation-evenemang med en riktig tungviktare. Star Wars: Knights of the Old Republic från 2003 släpps i en nyversion med förbättrad grafik. Remake-versionen utvecklas av spelstudion Aspyr som redan varit involverade i flera andra Star Wars-spel. Knights of the Old Republic, eller bara KOTOR, är ett rollspel och utspelas flera tusen år före filmerna i Star Wars-serien.

Spider-Man 2

Peter Parker och Miles Morales är tillbaka, och den här gången samarbetar de mot ingen mindre än ärkeskurken Venom. Det saknas fortfarande en hel del information om Spider-Man 2, men vi vet åtminstone att spelet släpps under 2023. Och då bara till Playstation 5. Det är väl inte bara vi som hoppas att Venom blir en spelbar karaktär när Spider-Man 2 släpps? Man kan ju alltid hoppas.

Gran Turismo 7

Om du gillar rejält med fart och riktigt coola bilar så kommer du säkert att tycka om Gran Turismo 7. Spelet släpps under våren 2022 med snyggare grafik än tidigare, fler häftiga bilar och större möjlighet att styla dem precis som du vill. Gran Turismo 7 drar full nytta av din DualSense-kontroll till Playstation 5 och har ett avancerat fotoläge så att du kan ta riktigt snygga bilder.

God of War Ragnarök

Kratos är tillbaka och han verkar om möjligt ännu mer förbannad än någonsin. Efter de första dusterna med den nordiska mytologin i God of War så hettar det till ännu mer i efterföljaren Ragnarök. Domedagen står för dörren och de nordiska gudarna fortsätter att vara en nagel i ögat på både Kratos och hans son Atreus. Men vår favoritduo står inte helt ensamma i stormen. Gamla kompanjoner är tillbaka för att hjälpa dem på vägen och även nya vänner dyker upp längs vägen.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Som vi har längtat! Om det är en av nyheterna som gör oss (okej, undertecknad åtminstone) extra exalterad så är det Uncharted: Legacy of Thieves Collection. Här får vi de båda spelen Uncharted: A Thief’s End och Uncharted: The Lost Legacy i remake-versioner med snyggare grafik. Spelkollektionen släpps till både Playstation 5 och PC tidigt under 2022. Och spelsläppet firar vi med en tidig semester för några dagars intensivt sträckspelande, eller hur?

Tiny Tina’s Wonderlands

Om du tycker om Borderlands-serien så är Tiny Tina’s Wonderlands garanterat något för dig. Det här spelet är en spinoff från Borderlands-serien med karaktärsfavoriten Tiny Tina som huvudperson. Det betyder våldsammare explosioner, galnare vapen, knasigare fiender och mycket mer. Vad sägs om att jaga dina fiender med armborst, magi och närstridsvapen?

Alan Wake Remastered

Mörkret är tillbaka i Bright Falls. I Alan Wake Remastered måste vår favoritförfattare än en gång plocka upp ficklampan i jakten på den ondska som slagit klorna i den lilla staden. Samtidigt som mörkret drar allt närmare måste Alan Wake hitta sin fru som mystiskt försvann, utan att själv gå förlorad bland skuggorna.

Marvel's Wolverine

Tycker du att det är mesigt att bara springa runt med ett svärd i spel? Vad sägs om sex svärd samtidigt? I kommande Marvel's Wolverine får vi röja runt som Logan och i den korta trailern verkar han vara minst lika arg på omgivningen som vår favoritgud Kratos. Vi saknar fortfarande många detaljer om spelet, men bara vetskapen om att vi får spela som Wolverine är lockande.

Project Eve

Project Eve är ett spel som först presenterades 2019 och som bitvis påminner starkt om Bayonetta-serien. Det är ett action-äventyr som utspelar sig på jorden där spelaren tillsammans med sina vänner måste slåss mot minst sagt groteska varelser som är allt annat än vänliga. Project Eve är fortfarande något av ett mysterium och vi har inget lanseringsdatum riktigt än. Vi håller tummarna för att vi inte behöver vänta alltför länge.

Tchia

Tchia är det mysigaste och mest barnvänliga spelet i vår topplista. Ett äventyrsspel med öppet landskap som du kan undersöka fritt på dina upptäcksfärder. Gå till fots, res över vatten med din båt eller ta över något av de många djur som du möter längs vägen. Med Tchias unika förmågor kan du ta kontroll över djuren och nå områden som normalt inte är tillgängliga. Vi ser fram emot en riktigt unik spelupplevelse när spelet släpps nästa år.

Grand Theft Auto V och Grand Theft Auto Online

Varken Grand Theft Auto V eller Grand Theft Auto Online är nya på marknaden. Båda släpptes 2013 och gjorde sin debut på Playstation 3. Det som är nytt just nu är att båda får en stor uppdatering med optimeringar för Playstation 5. Det betyder snabbare laddningstider och snyggare grafik oavsett om du vill spela själv eller med andra. Om du inte redan har spelat igenom GTA V för sjuttonde gången redan så kan det vara läge att besöka Los Santos igen.

Text:
Daniel Haaf

Publicerad:
10 september 2021

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.

Fler speltips

7 stressfria spel för avkopplande gaming

Koppla av med våra sju tips på fantastiska spel som du kan avnjuta i din egen takt. Gör djupdykningar i de mörkaste havsdjupen, utforska antika ruiner och vandra över stekheta öknar. De här spelen fungerar lika bra några minuter åt gången som flera timmar i sträck.

Se våra speltips här

Månadens spel – se alla våra utvalda spel för 2020/2021 här

Här tipsar vi om några av de senaste och bästa spelen som finns till PC och spelkonsol idag. Varje månad belyser vi ett nytt och hett spel som nyligen släppts. I juli var det exempelvis omtalade Ghost of Tsushima till Playstation 4 och i januari skrev vi om hett efterlängtade Cyberpunk 2077.

Se alla våra månadens spel här