Ghost of Tsushima Director's Cut släpps till PS4 och PS5

Director's Cut inkluderar grundspelet, en ny berättelse på ön Iki och optimeringar för Playstation 5

Succéspelet Ghost of Tsushima nysläpps i en ny version kallad Director's Cut. Den nya versionen har allt material från grundspelet och introducerar ett helt nytt området i form av ön Iki.

I Director's Cut får du en ny berättelse om samurajen Jin från originalspelet. Det går ett rykte om att mongolerna har invaderat ön Iki och ditt uppdrag är att resa till ön för att undersöka vad som pågår. Under resans gång måste Jin kämpa mot både fysiska fiender och traumatiska upplevelser från sitt förflutna.

Ghost of Tsushima Director's Cut introducerar många nya karaktärer under berättelsens gång och fler platser att utforska. Du kan även se fram emot ny utrustning till Jin och hans häst, nya minispel, fler typer av fiender och mycket mer.

Den nya ön Iki är tillgänglig efter att du nått andra akten i spelets berättelse.

Nya versionen är optimerad för Playstation 5

Spelstudion Sucker Punch har optimerat Director's Cut-versionen för snabbare laddningstider på Playstation 5 än med originalspelet. Ljudet har förbättrats med 3D-effekter och det finns nya inställningar för att spela i dynamisk 4K-upplösning. Du får även stöd för haptisk återkoppling via DualSense-kontrollen.

Precis som Ghost of Tsushima så försöker Director’s Cut-versionen hela tiden att köra med 60fps för en behaglig upplevelse.

Det här innehåller Ghost of Tsushima Director's Cut

 • Ghost of Tsushima
 • Iki Island-expansionen med en berättelse, nya minispel, fiendetyper och mer
 • Onlinesamarbetsläget Legends
 • Digital illustrationsbok
 • En teknikpoäng som låser upp egenskaper till din karaktär
 • Hachimans gunstamulett
 • Utseendepaketet Tsushimas hjälte: Guldmask, svärdsuppsättning, häst och sadel
 • Regissörens kommentar

Tänk på att du måste ha ett Playstation Plus-medlemskap om du vill spela med andra online. Vissa föremål och områden i spelet öppnas först när huvudberättelsen har nått en viss punkt.

Ghost of Tsushima Director's Cut är inte gratis

Det finns inget alternativ som är gratis om du vill spela Director's Cut-versionen av Ghost of Tsushima. Oavsett om du redan äger grundspelet eller inte så måste du betala för alla fördelarna i nya versionen. Här är dina valmöjligheter:

 • Om du redan äger Ghost of Tsushima för PS4 så kan du köpa PS5-versionen med alla optimeringar för Sonys senaste spelkonsol. Du får inte nya ön Iki eller den utökade berättelsen, men kan åtminstone nyttja alla fördelar som din PS5 erbjuder.
 • Alternativet är att köpa uppgraderingen från PS4-versionen till Director's Cut som innehåller både PS5-optimeringarna och den nya berättelsen.
 • Har du redan köpt Ghost of Tsushima Director's Cut för PS4 så kan du uppgradera till PS5-versionen i efterhand.

Hur mycket du måste betala beror på hur stor uppgraderingen är. Köper du hela spelet digitalt kostar det 739 kronor för PS4-versionen och 849 kronor för PS5-versionen via Playstation Store. Köper du istället på skiva kostar spelet ungefär 599 kronor respektive 699 kronor.

Ghost of Tsushima till PS4 och PS5

Månadens spel: Ghost of Tsushima

Vill du läsa mer om Ghost of Tsushima så har vi den perfekta artikeln för dig. I vår månadens spel-artikel om Ghost of Tsushima berättar vi om händelserna i spelet och tipsar om vad du ska tänka på under spelets gång. Tror du att Ghost of Tsushiba blir för enkelt att klara? Ingen fara – vi tipsar även om ett annat spel med samurajtema som vi lovar är en rejäl utmaning.

Läs vår artikel om Ghost of Tsushima här.

Text:
Daniel Haaf

Publicerad:
23 juli 2021

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.