Prisjakt
Annons

Klockor

32 894 produkter

Sortera efter:

Klockor

Produkter inom denna kategori kan också kallas Armbandsklocka, Armbandsklockor, Klockor, Klocka och Armbandsur.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om armbandsur

Ett armbandsur är en klocka som är utformad för att bäras runt handleden. Det består vanligtvis av en klocka som är monterad på ett band som fästs runt handleden med hjälp av en spänne eller en annan typ av fastsättning. Armbandsur finns i olika stilar och kan vara analoga eller digitala. De kan ha en mängd olika funktioner, inklusive visning av tiden, datum och andra funktioner som stoppur eller larm. Armbandsur är vanligtvis ett smycke och en praktisk accessoar som används för att hålla koll på tiden.

Det finns många saker du måste tänka på innan du väljer armbandsur. Precis som med smartklockor så finns en rad aspekter att ta med i beräkningarna då varje armbandsur har sin egen, personliga stil och känsla. Här är några saker du måste ha i åtanke inför valet.

- Stil och design som passar din personliga smak och användning

- Klockans storlek och form som passar din handled och bekvämlighet

- Typ av rörelse, kvarts eller mekanisk, som påverkar precision och drifttid

- Funktioner som passar dina behov, till exempel stoppur eller datumvisare

- Material och kvalitet på klockans band och glas

- Tillverkarens garanti och support

Här är de fem populäraste armbandsuren på Prisjakt:

1. Seiko 5 Sports GMT Automatic SSK003K1

2. Orient Sun & Moon SET0P003W0

3. Casio Classic F91W-1Y

4. Diesel Mr. Daddy 2.0 DZ7395

5. Victorinox FieldForce Sport Chrono 241926.1

Armbandsuren är de mest klickade modellerna mellan den 1 januari och 20 april 2023.

Mekaniska urverk drivs av fjäderkraft, medan automatiska urverk har automatisk lindning via rörelse och kvartsurverk drivs av elektroniska kvartskristaller. Mekaniska och automatiska urverk kräver inte batterier och är kända för hög precision och hög kvalitet. Kvartsurverk är mer pålitliga och billigare. Vilken mekanism man väljer beror på personliga preferenser och behov.

Ett urverk är den delen av en klocka eller ett ur som driver visarna. Det kan vara mekaniskt, automatiskt eller kvartsbaserat. Urverket består av flera delar, såsom fjädrar, hjul, axlar och pendel som samverkar för att driva visarna framåt. Urverket är kärnan i en klocka eller ett ur och avgör dess noggrannhet och tillförlitlighet.

Ett mekaniskt armbandsur kan i princip hålla hur länge som helst. Eftersom det sitter rörliga delar på insidan som kan slitas så behöver även armbandsur genomgå en service då och då, men det finns ingen avancerad mjukvara som måste uppdateras av tillverkaren och batteriet kan alltid ersättas vid behov. Därför är hållbarheten mycket bättre än moderna smartklockor. Det finns armbandsur med skärm och smartare funktioner, som kalendervisning och alarm. Dessa håller i regel inte lika länge som det analoga urverket.