Prisjakt
Annons

Jeans

4 402 produkter

Sortera efter:

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om jeans

Testa många olika modeller och varianter av jeansbyxor. Även om du hittar ett par som sitter perfekt så är det bra att leta vidare och testa några modeller till. Tänk på att det inte bara är längden på benen som spelar roll, även måttet vid midjan och höjden är viktig. Notera de små detaljerna som gör skillnad. Hur ser sömmen ovanför bakfickorna ut exempelvis?

Det är vanligt att man köper jeans som är trendiga istället för att välja byxor som faktiskt sitter bra på kroppen. Det är också vanligt att man köper fel storlek. Ta hjälp av butikspersonal om du har svårt för att hitta en modell som sitter rätt.

Byxorna får gärna sitta rejält tight. En regel är att du ska få plats med två fingrar mellan midjan och jeansen, då sitter de generellt bäst.

Det svagaste området på byxorna är i grenen och det är oftast där som byxorna tillslut går sönder. Om materialet brister på insidan av låren så har byxorna sannolikt suttit för tight mot benen. För att minska risken kan du välja ett par byxor som är lite större än vanligt och undvika att tvätta dem så ofta.

Om du köper jeans som är tvättade så ökar risken att de går sönder snabbt. Ett tips är att välja otvättade jeans av högre kvalitet om du vill att byxorna ska hålla länge.

Vänd alltid byxorna ut och in när du tvättar dem i tvättmaskin. Tumla inte jeans och använd inte ett torkskåp. Låt alltid jeansbyxor torka hängandes.

Jeans ska inte tvättas för ofta. Bäst är att hänga dem på vädring och bara tvätta dem när det är absolut nödvändigt.

Undvik att använda sköljmedel när du tvättar jeans. Om du har stretchjeans så förstör det stretchen med tiden.

Lägg dem i riktigt kallt vatten i ungefär 60 minuter. Då kryper de ihop och återfår sin gamla storlek. Tänk på att aldrig tvätta för stora jeans i varmt vatten och de får absolut inte torktumlas. Då förstörs streatchfibrerna och byxoran fortsätter att vara för stora.

Om du har jeans som sitter väldigt tight så kan du prova att spraya dem lätt med vatten när du använder byxorna. Bär dem sedan tills de har torkat. Då töjer de ut sig lättare och sitter bättre efteråt.

Byxorna kan minskar mest på längden när de tvättas. Se till att välja jeansbyxor som är något längre än du tror dig behöva.