Fotbollsskor med strumpa

300 produkter

Sortera efter:

Fotbollsskor

Produkter inom denna kategori kan också kallas Football boots.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om fotbollsskor

Fotbollsskor är uppbyggda av fem större huvuddelar: ovandelen, sulplattan, yttersula och dobbar, innersulan och snörningssystemet. Alla fem delarna kan skilja stort mellan olika modeller beroende på storlek, vilket underlag som skorna är anpassade för och mycket mer.

Det är viktigt att du väljer en fotbollssko som passar underlaget du spelar på. Det är stor skillnad på riktiga gräsplaner och de som använder konstgräs. Framför allt så sliter konstgräset mer på undersidan vilket gör att vanliga fotbollsskor för riktigt gräs slits mycket snabbare på det materialet. Det finns även modeller för flera andra typer av underlag, du hittar en fullständig lista här.

Det är vida diskussioner om huruvida högt skaft på fotbollsskor har någon praktisk nytta. Många som har testet dessa modeller säger att högt skaft ger bättre stöttning och att skorna sitter säkrare på fötterna. Andra säger att de inte upplever någon skillnad alls. Exakt vad du upplever får du testa dig fram – kanske högt skaft i dina nya fotbollsskor är nästa stora grej för dina fötter?

Det finns många saker att ha i åtanke när du köper dina nästa fotbollsskor. Förutom viktiga saker som passform och pris, vilket många tittar först på, så är det viktigt att du har rätt yttersula och dobbar för underlaget, ankelstöd är passande för den som behöver extra stöttning och materialet skiljer sig stort i känslan mellan läder, syntet och stickat. Kolla vilken budget du har, fundera på vilket underlag du spelar mest på och utgå från det.