Prisjakt
Annons

Bilkameror

281 produkter

Sortera efter:

Bilkameror

Bilkameror för montering i bilen. Det finns modeller med inbyggd skärm för enklare styrning, GPS som taggar videoklippen med position och trådlöst nätverk för enklare överföring till en dator. Välj om bilkameran ska ha en eller två kameror och G-sensor som automatiskt sparar klipp vid händelse av en krock eller liknande. Du kan även välja batteridrift och inbyggda högtalare. Produkter inom denna kategori kan också kallas Dashcam och Bilkamera.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om bilkameror

Ja, det är tillåtet att använda så kallade "dash cams" eller bilkameror i Sverige. Vad du får och inte får göra med din bilkamera samt det inspelade materialet regleras bland annat av kamerabevakningslagen.

Den största fördelen är att du har videomaterial som bevis när din bil är med om exempelvis en trafikolycka. Med en kamera som filmar genom vindrutan och en som sitter vid bakrutan så har du video som kan hjälpa dig med exempelvis försäkringsärenden och när polisen behöver hjälp med att utreda en händelse.

Det finns många saker att tänka på. Bildkvaliteten är en av de viktigaste eftersom du måste kunna se registreringsskyltar tydligt både i skarpt solljus och när det är mörkt. Antalet kameror är också viktigt om du vill ha både en främre och en bakre kamera. Lagringsutrymmet bör vara väl tilltaget, att kunna ansluta med mobiltelefonen för att ladda ner videor är praktiskt och glöm inte att bilkameran bör vara enkel att använda.

Bildstabilisering hjälper dig att få en bra video när det skakar i bilen, parkeringsläge gör att bilkameran kan hålla koll om någon kör in i din bil när du inte är där och med WiFi så ansluter du mobiltelefonen för att ladda ner videor och bilder utan en dator. Praktiskt är även SOS-funktion så att du kan kontakta räddningstjänsten med ett knapptryck, GPS ger dig dina koordinater och röststyrning gör det enklare att styra bilkameran med händerna på ratten.

Generellt så är det inga konstigheter att installera en bilkamera. Det medföljer oftast alla delar du behöver för montering och den knepigaste biten är att få strömkabeln snyggt dragen. Om du är osäker kan du be någon bilkunnig eller en verkstad att trycka kabeln på plats under listorna. Det tar normalt bara några minuter när du väl är igång.

Helst bör du skaffa en bilkamera som klarar 4K-upplösning. Det ökar chansen att du fångar detaljerna som behövs för att visa exempelvis registreringsskyltar. Tänk på att bildkvaliteten skiljer sig stort mellan olika bilkameror. Kolla recensioner och se videor på inspelningar från olika modeller innan du beslutar vilken du vill ha.