Prisjakt
Annons
HemMobil & GPSWearablesAktivitetsarmband

Aktivitetsarmband

157 produkter

Sortera efter:

Aktivitetsarmband

Produkter inom denna kategori kan också kallas Aktivitetsband, Aktivitetsmätare och Träningsarmband.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om aktivitetsarmband

Ett aktivitetsarmband är ett smart armband som mäter dina dagliga aktiviteter, rörelser och träningar. Armbandet parkopplas till en app i din mobiltelefon där du ser viktig hälsoinformation. Där ser du även hur många steg du har gått, beräknat antal kalorier som du bränt och hur ofta du rör dig. Aktivitetsarmband kan även visa inkommande samtal och meddelanden, mäta din sömnkvalitet och mycket mer. Tänk på att funktionerna är modellberoende.

Det finns många fördelar med att använda ett aktivitetsarmband. Du får koll på hur mycket du rör dig om dagarna, hur du sover om nätterna och hur dina träningar går. Du kan även se när någon försöker att kontakta dig på mobiltelefonen vilket gör att du aldrig missar ett viktigt samtal eller SMS.

Det finns speciella aktivitetsarmband som är extra tåliga och anpassade för barn. De är ofta lite billigare och har inte lika många funktioner som ett traditionellt aktivitetsarmband. I många fall är de dessutom mer integritetssäkra och samlar inte in lika mycket data om användaren. Aktivitetsarmband för barn är ofta mindre i storlek och fungerar bättre på smalare handleder.

Ett aktivitetsarmband visar sällan en perfekt representation av dina dagliga aktiviteter och din puls. När du mäter antalet steg, avstånd, brända kalorier, puls och andra hälsodetaljer så måste du räkna med att mätningarna inte är helt korrekta. Du får en ungefärlig uppskattning som visar trendförändringar på ett bra sätt, men för ett så korrekt resultat som möjligt behövs ett pulsband och en GPS som ger ett mer tillförlitlig resultat.

Det beror helt på vilket aktivitetsarmband du väljer. En del modeller har bara pulsmätare medan andra kan mäta blodtryck och syremättnaden i blodet. Det finns även aktivitetsarmband som kan beräkna ditt VO2 Max, alltså hur mycket syre din kropp kan nyttja under träning. Kolla noga vad som gäller för de aktivitetsarmband som du är intresserad av.

Ett aktivitetsarmband ska sitta lika hårt som ett vanligt armbandsur eller en smartklocka. Det ska finnas viss rörelsemån utan att armbandet halkar runt på handleden. Du ska aldrig spänna åt aktivitetsarmbandet så att det blir obekvämt. Ett tips är att flytta upp aktivitetsarmbandet lite högre upp på handleden när du tränar för att den ska sitta säkrare och inte vara i vägen när du gör dina aktiviteter.

Det finns ett litet antal modeller som har inbyggd GPS. De flesta aktivitetsarmbanden använder GPS:en som sitter i den parkopplade mobiltelefonen. Fördelen med GPS direkt i aktivitetsarmbandet är att du inte behöver ta med mobiltelefonen för en exakt mätning av antal steg och avstånd. Nackdelen är att batteritiden minskar drastiskt när du använder GPS:en då batteriet i aktivitetsarmband är mycket litet.

Vår statistik visar att Fitbit Charge 5, Fitbit Charge 4 och Fitbit Luxe var de mest populära aktivitetsarmbanden under 2022. Andra populära modeller är Fitbit Inspire 2, Xiaomi Mi Smart Band 6 och Mi Smart Band 7.

Det bästa alternativet för att mäta blodtrycket idag är att använda en separat blodtrycksmätare som enbart är till för den uppgiften. Det ger dig ett mer tillförlitligt resultat än ett aktivitetsarmband för några hundralappar.

Ja, det finns modeller som är anpassade för simning. Kolla noga hur vattentålig aktivitetsarmbandet (IP-klassningen) är innan du köper det och läsa på tillverkarens webbsajt om det finns funktioner specifikt för simning. Kanske är en simklocka ett bättre alternativ om du lever för att avverka längder i bassängen?