Prisjakt

"Vi skapades med konsumenten i fokus"

Instabox – Årets fraktbolag 2023

Precis som i huvudtävlingen Årets butik är det konsumenterna som utser Årets fraktbolag. Prisjakts användare har fått betygsätta bolaget som levererade deras senaste e-handelsköp – och Instabox blev årets vinnare.

Hur känns det att kamma hem segern som årets fraktbolag?
– Helt underbart! Vi skapades med konsumenten i fokus, och att få ett sånt här betyg ger cred till vart vi är på väg. Det känns underbart, säger Sophus Broberg, Chief Commercial Officer på Instabox.

Vad har gjort att ni vunnit tror du?
– Jag tror att vi håller oss till fokus på konsument, ger en bra upplevelse och passar in i vardagen. Det gör att många uppskattar oss. Vi har även ett fokus kring miljö, det är ett område vi håller oss nära på alla dess punkter.

Vad har ni i sikte för 2024?
– Vi vill ju alltid 'raise the bar'. Så nästa steg är hur vi kan bli ännu bättre och fortsätta vara ledande i våra områden, såsom miljö. Och att konsumenterna ska fortsätta älska oss nästa år också! säger Sophus Broberg.

Frakten framför allt

– Instabox försvarar titeln från i fjol med den äran. Konsumenterna lovprisar deras snabba och smidiga leveranser, vardag som helg – helt enligt bolagets slogan "okrånglig frakt". Instabox visar ännu en gång var det röda skåpet ska stå och det är en glädje att få överlämna priset Årets fraktbolag 2023 till dem, säger Peter Greberg, vd på Prisjakt.

Tävlingskategorin Årets fraktbolag infördes i fjol för att uppmärksamma fraktens betydelse för kundupplevelsen. När Prisjakts användare skriver omdömen är leveransen väldigt ofta i fokus. Den ska gärna vara grön, helst fri och definitivt snabb.

– Fraktbolagen spelar en avgörande roll både i kundens köpresa och för e-handelns utveckling, det har vi sett under lång tid. Därför ville vi ge Prisjakts användare chansen att hylla även dessa viktiga aktörer, säger Peter Greberg.

Om Årets butik 2023

Under året som gått har svenska konsumenter skrivit mer än 46 000 butiksomdömen på Prisjakt, omdömen som också utgör röster i tävlingen Årets butik 2023 – Sveriges största butikstävling sett till konsumenternas engagemang. Vinnaren, som utses utifrån en kombination av både antal omdömen och snittbetyg, avslöjas den 14 december. Medan vinnarna av specialpriset Årets fraktbolag och jurypriset Årets medvetna butik avslöjas den 13 december.

  • Spel & Sånt blev Årets butik 2023. På bilden från vänster: Peter Kauffmann, Lisa Kauffmann, Johan Norberg och Michael Larsson. Foto: Mia Lewell
    "Kunderna fyller på våra batterier"Vinnarmotiveringen: Spel & Sånt har kastat sin spell över gaming-Sverige! Med enastående expertis och suverän service utan minsta glitch, lovordas butiken av kunderna: “Utbud, bemötande och kunnande har jag aldrig upplevt bättre någon annanstans.” Spelentusiasternas paradis ligger uppenbart i Norrtälje – Spel & Sånt, ni är verkligen 1337!Läs mer
  • Naturkompaniet är Årets medvetna butik 2023. Foto: Jenny Thörnberg
    Naturkompaniet är Årets medvetna butik 2023Årets medvetna butik är Prisjakts utmärkelse till en butik som jobbat medvetet för att minska sin miljöpåverkan. Årets vinnare är Naturkompaniet!Läs mer
  • Här är alla vinnare i tävlingen Årets butik 2023Ni skrev tiotusentals omdömen i vår stora tävling Årets butik 2023 och det här är vinnarna ni utsåg. Grattis till alla pristagare, och tack till alla som skrev omdömen – de både stöttar landets butiker och hjälper andra konsumenter fatta bättre köpbeslut.Läs mer

Publicerad: 13 december 2023