Prisjakt

DrGonzo94

Medlem sen 2007-10-20
91
Bidrag
39
Hjälpsamröster
Sony MDR-EX650AP In-ear
Full Star 1
3.5
(67)
399 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Glömde hörlurar på en resa och köpte ett par såna här på Heathrow efter en snabb googling. Kort sagt så är de himla bra. Passar bra i mina öron och ger himla bra ljud.

OnePlus 3 Dual SIM 6GB RAM 64GB
Full Star 1
4.3
(25)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Sammanfattningsvis en bra och prisvärd mobil. Hade en Galaxy Note 3 innan, var extremt nöjd med den, och det här är en värdig efterträdare. Några tankepunkter; * Recensenter har ställt frågetecken för skärmens färgåtergivning, absolut inget jag har tänkt på. Helt bra färger och mer än 1080p behöver ingen till en mobil. * Kameran är bra för mina behov, verkar vara en bit bättre än den som satt i Note 3. * Gedigen byggkvalite, men telefonen känns lite hal, och jag har också tappat den ett par gånger (vilket jag nästan aldrig gjorde med Noten). Kanske blir ett skin framöver. * Batteritid är centralt för mig, och den tar sig igenom en hel dag även när jag har suttit på tåget och pulat med telefonen fram och tillbaka till Västerås. * Klockrent vanilla-likt Android UI som OnePlus också uppdaterar ofta (även efter att 3T har släppts). Jag kör med betaversionslinjen, funkar perfekt för mig. * 3T släpptes precis när jag fick min levererad, och jag oroade mig lite för batteritiden, de andra uppgraderingarna verkar rätt menlösa. Har landat i att det här batteriet räcker bra. * Dash charging fungerar som utlovat och har gjort att jag inte laddar telefonen på nätterna längre, utan snarare en liten stund på kvällen. * Tänk på att du köper telefonen från ett icke-svenskt företag. OnePlus verkar ju ärliga nog, men svensk konsumenträtt gäller ju inte om det skulle bli garantiärenden eller dylikt. Väg in när du tittar på det låga priset.

Corsair Gaming K70 Cherry MX Red (Nordisk)
Full Star 1
4.3
(5)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Himla bra tangentbord. Ska man vara kritisk så är bakrundsbelysningen lite ojämn och ljuset ligger rätt högt bakom tangenterna. De som har gjort den nordiska varianten har satt specialtecknen på siffertangenterna ungefär där, och det ser lite konstigt ut (parentestecken och dylikt ljust, siffror mörka). Tangenbordet har ibland tappat kontakt när man väcker datorn ur sleep mode, och man måste starta om för att det ska aktiveras igen. Förutom detta allt klockrent. Mitt första cherry-tangentbord sen back in the days, och känslan är bra både tekniskt och nostalgiskt. edit: Ändrade BIOS-inställningen på tangentbordet, och det löste problemet med tappad kontakt i sleep-mode.

Razer DeathAdder Chroma
Full Star 1
3.7
(43)
1 463 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Jag är en gammal man vid det här laget, och lysande möss kanske inte kändes sådär superangeläget när jag letade efter ny mus. Lite kul är det nu när jag har den, får jag ändå erkänna. Förutom ljuset en gedigen mus som var lätt att vänja sig vid. Köpte en till min andra dator också. Har egentligen inget alls att klaga på.

Samsung Galaxy Tab S2 9.7 SM-T810 32GB
Full Star 1
4
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 år sedan

Min första surfplatta. Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd. Väntade egentligen på en 10-tumsplatta med 16:9 (som Nexus 10), och även om det finns såna så har ju 4:3-formatet blivit populärare. Jag slog till på en sån här när de kom och saknar inte alls widescreen. Hade tänkt att mest titta på film på tåget när jag pendlar, men som det har blivit så använder jag den mest till att läsa och surfa. Även om det inte är optimalt skärmutnyttjande så fungerar det himla bra att kolla på film också. Skriver också längre texter på den ibland, men det var den ju aldrig gjord för. + Bra batteritid (kanske alla plattor har, men jag blev förvånad) + Silkeslent UI + Bra skärm med klara färger och mörkt svart - Lite kantig utan cover. Ger ett kvalitativt intryck, men i praktiken använder jag book cover 100% av tiden då det känns som att plattan kommer att gå sönder annars. - Känns lite trist att bidra till ett sydkoreanskt konglomerat, men när de gör så himla bra grejor så får man väl krypa till korset

Monster Turbine
Full Star 1
3.9
(13)
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Har en iPhone och hade Apples in-ear tidigare. Gillade dem, men ljudet är klart bättre i dessa. Saknar kontrollen på sladden, men ngt sånt kanske man kan köpa till? Ingen stor sak. Man får jucka lite med dem innan de sitter riktigt bra i öronen, men när de väl gör det så är det inget problem. Antar att de är äkta, köpte dem från Pixmania. Var på vippen att ta guldvarianten, men sen insåg jag att jag inte riktigt är någon audiofil. edit: Inget ljud i vänstra hörluren efter 14 månader. Returförfarandet på Pixmania verkar knappt vara värt att ge sig in i, och förstås klart underkänd livslängd.

Samsung EcoGreen F4 HD204UI 32MB 2TB
Full Star 1
4
(52)
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Himla bra och prisvärd (som alla hårddiskar nu för tiden) "grön" disk som sitter i min server. Använder den faktiskt som systemdisk där, oklar om det är optimalt. Servern (Atom D525-cpu) gör i alla fall allt jag vill och mina filer känns trygga på denna disk. edit: visar sig att många av dessa hårddiskar är drabbade av ett fel i firmware som orsakar datakorruption (beskrivet här nedan), min disk ska inte vara drabbad (den är från feb 2011), men jag har ändå problem med förstörda data och krashande program nu efter mer än två års användning. Har haft mkt nytta av disken, och hårddiskar håller inte för alltid, men måste ändå sätta inte godkänt betyg. Stor cred däremot till Dustin som ersatte disken med en ny (fick bli en WD denna gång).

Corsair Carbide 200R (Svart)
Full Star 1
3.9
(13)
859 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Försökte slänga ihop en desktop till min mamma med gamla och begagnade delar. Andrahandsmarknaden för chassin var inte riktigt till köparens fördel, så jag köpte ett sånt här chassi nytt. Fin byggkvalité och det är tyst och fint. Har man inte behov av ett jättechassi för en massa grafikkort i SLI eller om man vill ha ett stort och lyxigt av entusiastskäl så räcker detta mycket bra till säkert vilket datorbygge som helst. Köpte mitt för 500 kr på Dustin Home.

Samsung 830 Series MZ-7PC256 256GB
Full Star 1
4.5
(24)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Köpte en för 1300 från Inwarehouse på någon sorts kampanj i oktober 2012. Hade en Intel 120gb tidigare, och den fungerade alldeles utmärkt, men 120gb blev för lite för att kännas riktigt bekvämt. Nu har jag flyttat musikbiblioteket till NASen och har samtliga operativsystem och program på denna. Har inte haft ett enda problem utan allt har fungerat perfekt. Gjorde ett hastighetstest precis när jag installerat den, minns inte resultaten exakt, men de motsvarade andra resultat jag hittade på nätet. Datorn känns under alla omständigheter SSD-snabb.

LensWay
Bra
(76)
Dålig
Redigerades 9 år sedan

Fungerar helt ok, man får linserna man beställer. Jag har beställt ett par halvårsförpackningar från Lensway senaste åren. Nyligen så gick en lins sönder precis när jag skulle sätta i den för första gången. Jag tog kontakt med Lensway då jag tyckte att det var fabrikationsfel. Detta accepterade man från deras sida, men de kunde inte skicka mig en ersättningslins (de gör tydligen inte det för toriska linser) och vägrade ersätta mig på något annat sätt än att ge mig en rabatt på kommande ordrar. Då jag inte ville binda mig för en ny halvårskonsumtion av linser bara för att få ersättning för en defekt produkt så bad jag att få ersättning i annan form. Detta vägrade Lensway, lite till min förvåning. I mitt tyckte inte värt den lilla ekonomiska vinst man får, kontra att inte få ersättning för defekta produkter, riktiga synundersökningar etc.