Prisjakt

kaka

Medlem sen 2007-06-19
52
Bidrag
18
Hjälpsamröster
Philips Fidelio X1
Full Star 1
4.2
(12)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Har sedan tidigare ett par Sennheiser HD555 som jag varit mycket nöjd fram till idag. Sennheiser var riktigt bra lurar men lämpade sig bäst till musiklyssnande pga av avsaknaden av bas. Jag behövde ett par nya hörlurar för filmtittande framförallt. Efter en hel del sökande, test och rekommendationer föll valet på Fidelio X1 och jag är mycket nöjd. Jag är ingen överdriven bas människa men jag måste säga att Fidelio trots sin öppna design ger ifrån sig mycket bas. Mitt främsta mål var att använda hörlurarna vid filmtittande och där gör basen mycket för upplevelsen samtidigt som designen och kuddarna gör hörlurarna extremt bekväma även vid flera timmars användning.. Till sist även om den inte är lika viktigt som ljudet och komforten men Fidelio X1 ger ifrån sig ett mycket starkt kvalitets intryck. Det kanske är svårt att se på bilder men när man väl håller i dem känner man direkt materialens kvalité. Här är det inte plast som gäller. Dock kommer det en nackdel med det exklusiva materialet och det är att lurarna blir tyngre att ha på huvudet men inte alls jobbigt. Efter några månader har jag lyckats ha sönder mina trots att det är gedigna material val. Hörlurarna har två små plastpinnar som håller upp varje öronsnäcka och skulle du tappa lurarna är det stor risk att dessa går av och då blir de inte lika trevliga längre. Dessutom om man går runt med lurarna så ger de ifrån sig en hel del oljud men ingen går runt i såna här lurar. Men trots detta rekommenderar jag starkt hörlurarna för komforten och basljudet för sin öppna design. Dessutom är de extremt prisvärda nu runt 1800kr. Två stjärnor dras av pga av plasthållarna som håller upp snäckorna. EDIT: uppdaterat från 7 stjärnor till 8 pga av lägre pris.

Panasonic Viera TX-P55ST60Y
Full Star 1
4.6
(15)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Har haft TV:n nu i några veckor och kört in den lite mera. Har gjort några enklare bildkalibreringar och bilden är bra. Svärtan är ju grym och det var bland den största anledningen varför jag köpte just denna då jag ägt en 42" PX80 tidigare. Plasma ger en annan typ av bild som inte skriker färger som LCD istället gör. Dock skulle jag vilja kalibrera tv ordenligt med instrument men det kommer eventuellt senare. Just nu har bara få justeringar gjorts på True Cinema lägets kontrast och brightness. Det enda jag märkt är att svärtan tar över i bland och i mörka partier så vet jag inte om jag förlorar detaljer eller om filmen är menad att se ut som den gör. Använder TV till största delen HD-filmtittande och är nöjd än så länge men man får dra ned för fönsterna för att få den bästa bilden. Visst har tv lite surrande ljud från elektroniken men det märks bara när man tittar på vita bakgrunder och lyssnar i ett tyst rum. I vardagligt användning har jag aldrig märkt av det. SmartTV och 3D tv använder jag inte men det lilla jag pillat med SmartTV känns det segt. Men nu har jag inte gett många minuter eller sett många andra tv-apparater för att egentligen ge ett omdöme om det. Gillar man plasma kan jag rekommendera denna för priser under 12k.

LG G2 D802 32GB
Full Star 1
4.4
(114)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Bra och snabb mobil med bra batteritid. Men den är inte perfekt som alla påstår! Har haft telefonen nu i mer än 2 veckor. Negativt... * Kameran tar lång tid att fokusera och tar suddiga bilder i snabba rörelser * Vissa videoinspelningar hackar. * Knock-on inte perfekt utan kan starta skärmen utan knackningar (känt problem) * Högtalarens placering gör att man lätt i horisontalläge kan tysta ljudet med handen/fingret. * Baksidan på svarta modellen är en riktigt fingermagnet från första ögonblicket. * Baksidan är också extremt hal vilket gör att det är lätt att den glider i handen. * Volymknapparna sitter dåligt vid justering av volym vid filmklippstittande (annars bra placering för samtal). * Det saknas minneskortläsare så man är låst till 32GB minne.(tråkigt pga av 60fps videoinspelning som tar mycket minne). * Uppdateringar är inte LG starka sida (Kamera uppdatering sägs vara på gång men tar mer tid än de LG lovar) Har lite blandade känslor om batteriet. Enligt vissa verkar det vara stor variation på hur länge man klara sig på en laddning. Vissa klara otroliga tider med mycket funktioner igång medan andras batterier dräneras snabbare. Hur som helst klara batteriet en dag utan problem vilket är det viktigaste! Telefonen är grym om man surfar och kollar på filmklipp och behöver extra batteritid. Att telefonen packar en 5.2 tums skärm i en slimmad telefon med väldigt små kanter är telefonen grym för under 4000kr. Kameran är dock en besvikelse trots att den har bildstabilisator och 60fps. Har behövs mer arbete med kameramjukvaran! Hade kameran varit i toppklass hade telefonen fått 9 av 10.

Samsung Galaxy Note 8.0 GT-N5120 16GB
Full Star 1
4.3
(9)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 8 år sedan

Bra platta med pekpenna vilket ger plattan lite mer finess. Återkommer med utförligare svar

Google Nexus 7 16GB (2nd Generation)
Full Star 1
3.8
(19)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Min första surfplatta. Har nu använt surfplattan i ca 3 månader och den är snabb med grym skärm. Skärmen är riktigt bra med naturliga färger som inte alls är överdrivna. Enda nackdelen är svärtan inte leverar svart och att skärmen blöder lite i kanterna. Inget allvarligt men en nackdel. Kameran är inget att hänga i julgranen med. Den fungerar men tar inte bra bilder i jämförelse med highend mobiler. Batteriet är okej och med det menar jag att passningstiden är inte i närheten av Appel ipad. Däremot får du med en laddning upp till 6 timmars aktiv skärmtid och passningstid på 19 timmar. Totalt 25 timmar på en laddning som räcker för dagen. Storleken går att diskutera. Den är perfekt i den mening att det faktiskt går att ta med sig den överallt i en ficka vilket inte alla små surfplattor gör. Men det känns ändå som att det fattas en tum för att plattan skulle vara perfekt i storlek, men å andra sidan förlorar man då smidigheten av 7tum. Jag är kluven. Desigen är plastig bra. Den glider inte lätt ur handen med baksidans material. De stora tomma ytorna på framsidan ovan och under är faktiskt väldigt praktisk när man håller skärmen i landskapsläge. Till en början var jag negativ till dessa men gillar dem nu. Vill man vara petig går dessa så klart att trimma ned till kommande generationer. Kan rekommendera då plattan är väldigt snabb samt att stock Android är otroligt skön att använda. Priser gör den till en oslagbar platta än så länge, men satsa på 32gb versionen.

Yamaha EPH-100 In-ear
Full Star 1
4.2
(24)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Har precis kopplat in hörlurarna och lyssnat i drygt någon timme och det första intrycket jag får för lurarna är dominerande bas. Så för dem som inte vill ha för mycket bas är dessa lurar inget för. Ska lyssna in dem mer ordenligt efter jag haft dem ett tag men än så länge tycker jag själv att basen är för mycket och hade önskat mindre bas vilket drar ned betyget till en 6:a än så länge. Kuddarna verkar bra i den meningen att de sitter kvar i örat och rammlar inte ur i första taget. Väldigt imponerade över det än så länge. Och de sitter oerhört tajt vilket gör att de isolerar oerhört bra. Kvalitén känns väldigt bra och det följer med många kuddar för allas öron.

Samsung Galaxy S II GT-i9100 1GB RAM 16GB
Full Star 1
4.5
(412)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Bra telefon men något som jag saknar är en liten diod som talar om när batteriet laddas och är full-laddat eller som blinkar vid missade samtal eller nya meddelande. Hur kan man missa lägga till en sådan simpel funktion, som tur är har de lärt sig bättre till Galaxy S3. Stort plus är att den får Jelly Bean i höst

Sennheiser PC 360 G4ME Over-ear
Full Star 1
4.5
(60)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Väldig sköna öronkuddar som omsluter öronen i behagligt tyg. Lika sköna som HD 555. Det som drar ner betyget är klart priset men också "mute" funktionen på mikrofonen. Den aktiveras genom att dra armen rakt upp. Kanske smidigt men när man använder funktionen skapas ett långt elektroniskt ljud på ungefär 3-4 sekunder vid av och på aktiveringen. Hade hellre sett någon slags knappt för snabbt och ljudlöst avaktivera mikrofonen. Hade aldrig bytt ut dessa mot något annat trots sitt höga pris.

Ace of Sweden TX18
Full Star 1
2.8
(9)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 12 år sedan

Bara använd en dag men jag uppdaterar eftersom... Första handsvalet låg på Microsoft variant Notebook 5000. Men såg jag denna som var billigare och dessutom fick jag med en musmatta då det var kampanj. Gillar musen. Den är ju liten men det är också min notebook så dessa passar bra ihop och tar liten plats. Det är frihet att slippa USB-dongel. Gillar formen även om den är väldigt liten och scrollen och de andra knapparna är även dessa bra. Scrollen har bra hack vilket jag gillar. Drivs med 2st små AAA batterier. Ska återkomma när dessa är slut men det lär nog dröja då det sitter en avstängningsknapp under musen. Avståndet är också bra. Jag kan inte testa längre än 5meter och det klarade den galant. Lasern fungerar bra på tygmatta, träbord, textiler som soffa, kläder osv. Jag har faktiskt inte hitta något jag stör mig på eller inte gillar men det kommer väl eftersom. Tills dess får den 9 poäng. Rekommenderas för det låga priset 250kr