Kategorier
Prisjakt

GreeeenfroG

Medlem sen 2002-10-01
123
Bidrag
307
Hjälpsamröster
Asus RT-AX58U
3.8
(11)
1 690 kr
23 dagar sedan*
Passade på nu när denna Wifi 6 router från ASUS kostade 1390 kr (inköpt 29/12-2020 från Kjell & Company). Härligt och vara lite framtidssäker med Wifi 6, våra mobiler och Playstation 5 stödjer ju det redan dessutom! Som alltid hoppas man ju på bättre täckning och snabbare wifi/ surf och denna router levererade verkligen på dessa punkter! Har 100/10 Mbit/s lina nu och får ut 95-100/15 Mbit/s (enligt Bredbandskollen) i hela lägenheten, även med flera mobiler/ plattor igång samtidigt (testade med fem mobiler och en platta och streamade film på alla samtidigt och får fortfarande maxfart enligt Bredbandskollen). Alltså maxfart jag betalar för oavsett enheter samtidigt! Svarstiden/ pingen är mellan 6-7ms (ska vara så låg som möjligt, har inget med routern att göra utan din internetleverantör). Lägenhet är på ca 80 m2 med många väggar och de flesta även i betong, innan varierad det från 100 Mbit/s närmast routern (några meter ifrån, samma rum) ner till som lägst 20 Mbit/s och sen allt däremellan beroende på var man befann sig i lägenheten. Nu fungerar wifin utmärkt i maxfart i hela lägenheten oavsett enheter som surfar samtidigt och även ute på balkongen surfas det utan problem, wifin når faktiskt en bra extrabit utanför lägenheten vilket inte de två routrarna innan jag haft klarade av (även de var från ASUS). +Wifi 6 -snabbt, många enheter samtidigt utan problem och framtidssäkert med nyare enheter. +Mycket bra täckning (80 m2 lägenhet med betongväggar). +Grannar och övrig elektronik stör ej längre Wifin (som det gjorde innan med de gamla routrarna jag haft som använt Wifi 5). +Som alltid med ASUS routrar, enkelt gränssnitt och lätt att installera och köra igång. -nyaste uppdateringen installerar du enkelt vid första starten.
*Redigerades 11 dagar sedan
Bosch SMU46KW04S (Vit)
3.3
(1)
4 månader sedan*
En hyfsat tyst diskmaskin som diskar rent fort, torkar bra och har gott med plats och inställningar i korgarna, mellankorgen kan ändras i tre höjdlägen. Det bästa är det övre stora bestickfacket som man inte klarar sig utan när man en gång haft det (**läs mer längre ner vad Bosch skriver om detta). Bestickfacket går även att ta bort om man önskar mer plats i mittenkorgen tillfälligt. Vanlig bestickkorg (den äldre varianten) följde även med till nederfacket men ser ingen användning för den då facket överst är så mycket smidigare att använda. Sätter 4/5 i betyg då maskinen känns lite plastig på insidan så frågan är hur hållbarheten är? +Diskar rent +Torkar bra (allt utom plast) +Tyst +Bestickfack överst - Hållbarheten med all plast på insidan?! (återkommer om ett år och uppdaterar omdömet) "Auto" diskprogrammet tar ca 100 minuter med full maskin, snabbaste programmet tar 60 minuter. Maskinen spara dessutom vatten (vattentank på sidan) då den anväder sista sköljvattnet från föregående disk vid första avspolningen, ca 10 liter används under "Auto" diskprogrammet. Pris 4500kr, 2020-9-11. **Den utdragbara VarioDrawer-toppkorgen ger en tredje lastningsnivå. Den är perfekt för bestick och mindre köksredskap, till exempel vispar och slevar. Till och med espressokoppar får plats. Lastningen är mer flexibel och det skapas mer utrymme invändigt eftersom toppkorgen ersätter bestickkorgen i underkorgen, och istället skapas plats för 14 kuvert i en 60 cm-diskmaskin. Som ett resultat kommer din diskmaskin att tillåta mer flexibel och bekväm lastning.
*Redigerades 16 dagar sedan
Seagate Game Drive for PS4 4TB
3.8
(1)
1 083 kr
20 dagar sedan
Fungerar perfekt, har ett hundratal spel på den och kör den nu på Min Ps4 PRO utan problem. Tanken är att flytta den till Ps5 sen då Ps4 spel inte behöver den enormt snabba HD:n som sitter i Ps5.
Xiaomi Mi 10 (8GB RAM) 256GB
4.3
(7)
6 180 kr
4 månader sedan*
Xiaomi (uttalas "shee-yow-mee") är det fjärde största mobilmärket men är ett okänt märke för många, det är även ett märke som i några år nu ofta får lovord och höga betyg av recensenter/ testare för att de tillverkar bra mobiler för en billigare peng (de tar helt enkelt mindre i vinst själva vilket håller ner kostnaden) än de mer kändare mobilmärkena. Xiaomi är också märket där du får "mer" mobil för pengarna om du jämför mot större och mer kända märken som Apple, Samsung, Sony mm! Mi 10 är en av Xiaomis toppmodeller och kostar också därefter, i skrivande stund från 8000kr (i seriös onlineshop). Comviq hade Mi 10 som månadens mobil (September 2020) för 100kr/ månad, alltså totalt 2400kr efter två år vilket är en minst sagt bra deal! Normalpriset är nu 340kr/ månad, totalt 8160kr efter två år! (jag som köpte två Mi 10 sparade alltså 5760kr x 2 = 11520kr) Du får även Comhem Play+ för 0 kr/mån (ordinarie pris 69 kr/mån) i 12 månader som Comviq kund. Ingen surf dras heller från abonnemanget när man streamar Comhem Play+. De viktigaste för mig när jag köper mobil är kameran och priset så när denna deal kom på en Xiaomi Mi 10 som har några av de bästa kamerorna just nu och som även är en av de snabbast mobilen på marknaden var valet enkelt! Mi 10 är dessutom en riktigt snygg mobil, jag har själv "korallgrön" medans sambon har "skymninsgrå". +Priset! (2400kr i September 2020) +Kamerorna (huvudkamera på 108 megapixel, vidvinkel mm.) +Snabb och laggfri (processor Qualcomm Snapdragon 865 och 8gb ramminne) +Mycket lagringsminne (256gb) +Riktigt bra display (Kurvad Amoled skärm med 90Hz) +Batteritiden är minst en dag (batterikapaciteten är hela 4780mAh) +Snabbladdning samt även trådlösladdning (0-100% tar ca en timme) +Ljudet/högtalaren är enormt bra +5G (framtidssäker) +Skydd följer med! Skalskydd följer som vanligt med Xiaomi (snyggt genomskinligt med bra grepp) och även skärmskydd sitter på Mi 10 från början! - Kamerorna sticker ut på baksidan (med medföljande skalskyddet på är det dock ett väldigt litet problem) Hade innan en Xiaomi Redmi Note 7 (mellanklassmobil, inköpt för ett år sen för 2290kr) så jag vet att Xiaomi gör mobiler av hög kvalité för ett mycket bra pris! Är fortfarande väldigt nöjd med Redmi Note 7 så den mobilen blir kvar som backup.
*Redigerades 3 månader sedan
OBH Nordica 5593 Attraxion Extreme
3.6
(23)
471 kr
ett år sedan*
Den bästa hårtrimmer jag använt och köpt! (Provat säkert ett tiotal olika märken/ hårtrimmers innan). Den används till mig och sonen med mycket bra resultat. Den klipper hår och sliter inte av det som många trimmers gör, resultatet blir väldigt jämnt och fint. Kortaste klipplängd är 0,5 vilket är något jag vill ha och inte 1,0 som väldigt många trimmer börjar på. Sju distanskammar i hård och hållbar plast följer med för diverse längder som är enkla att byta. Den har tre hastigheter vilket är bra för att få ner ljudet, jag kör hastighet två på huvudet och ett i skägget, har du väldigt tjockt/ mycket hår är det nog hastighet tre som är bäst. Batteritid är ca två timmar enligt displayen vid fulladdat (beror sen vilken hastighet du kör på). Den verkar hållbar och mindre plastig än många andra hårtrimmers, displayen med diverse information på är också ett litet plus. Sju distanskammar, en kam, olja, liten borste och en smidig väska att ha allt i följer med. Laddstation följer även med som man kan ha trimmern stående i under laddning vilket är väldigt smidigt (laddstation har jag aldrig jag fått med innan vid köp av andra märken/ hårtrimmers). Du kan även ladda utan laddstation om du vill det med enbart sladd. + Klipper av håret med bra resultat + Tre hastigheter att välja på + Bra pris 469:- (2019-10-10) + Laddstation samt förvaringsväska med tillbehör medföljer. - Lite högljudd kan tyckas (speciellt på hastighet tre)
*Redigerades 4 månader sedan
Whirlpool TDLR 60230 (Vit)
2.7
(7)
3 år sedan*
Uppdaterat omdöme efter över tre års användning! Skulle ej rekommendera köp nu när den kostar över 6000kr! Öppningsluckan börjar tyvärr rosta efter endast något års användning, färgen får först bubblor och sen släpper färgen helt och rost börjar synas vilket inte alls är snyggt! En hyfsat tyst toppmatad maskin som tvättar och centrifugerar mycket bra! Tvätt som är nästan halvtorr när den tas ut ur maskinen förkortar torktiden avsevärt (Enligt Råd & Rön). TDLR 60230 är ganska tystgående förutom när den centrifugerar på vissa av tvättprogrammen och ska tydligen skaka mindre med sin remfria Zen-motor (läs längst ner vad det innebär). Tvätten blir även torrare efter centrifugering vilket ger kortare torktid. Displayen är också ett väldigt stort plus, där kan man se all information om programmen, tvättid, grader mm. + Bra pris (3800 kr, 2017-11 -20) + Lätt att använda/ Lätt att lära sig + Suverän display där man ser all information om programmet som körs (tvättid som är kvar, grader mm.) + 6TH SENSE-sensorteknik som anpassar inställningarna till varje specifik tvättomgång, om maskinen ej är full känner den av detta och kortar ner tvättprogrammen avsevärt. + Hyfsat tystgående under tvättning (Zen-motor utan drivrem ska göra att det blir mindre vibrationer och lägre ljudnivåer) + Många olika bra program att välja på (Jeans , skjortor, färger, sport mm.) + Ren tvätt (Enligt Råd & Rön). Finns faktisk många tvättmaskiner som ej tvättar riktigt rent i tester! Maskinen har tvätteffekt: A + Mycket bra centrifugeringsförmåga (Enligt Råd & Rön). Maskinen har Centrifugeringseffekt: A + Vattenförbrukningen är relativt låg (Enligt Råd & Rön) - Öppningsluckan börjar rosta efter ca ett års användning, riktigt dåligt! Först blir det bubblor i färgen och något år senare rost när färgen släppt helt (vatten tar sig in vid gångjärnssidan) - Kan bli något högljudd/skakar en hel del när den centrifugerar på vissa av tvättprogrammen / Knapparna på tvättmaskinen kan verka plastiga/ lätta att ha sönder, detta har dock inte varit något problem har det visat sig efter flitig användning av tvättmaskinen i över tre års tid (inget minus längre!) Det finns några enklare varianter som heter TDLR 60210 och TDLR 60220 som kostar liknande (i skrivande stund 2017-11 -20). Skillnaden är att TDLR 60230 är tystare (med sin remfria Zen motor vilket de andra inte har), centrifugerar bättre och den har mer funktioner. Då de ligger i liknande prisklass ska du givetvis satsa på TDLR 60230. Råd & Rön har testat TDLR 60230 och skriver följande: Utvalda fördelar med Whirlpool TDLR60230: * Ger ett bra tvättresultat * Bra för syntetiska tyger * Effektiv centrifugering * Användarvänlig modell * Låg vattenförbrukning Info om maskinen nedan: (från http://www.whirlpool.se) Kapacitet: 6 Kg Buller, tvätt: 51 dB Buller, centrifugering: 72 dB Energieffektivitetsklass: A+++ Tvätteffekt: A Centrifugeringseffekt: A Vattenförbrukning per år: 8500 l Energiförbrukning per år: 137 kWh Vad är då en ZEN MOTOR? Whirlpools ZEN-motor ersätter den traditionella konstruktionen med en drivrem som roterar tvättrumman, istället drivs trumman direkt av en högpresterande induktionsmotor. Resultatet är förbättrad effektivitet med minskad restfuktighet redan vid lägre centrifugeringshastighet, mindre vibrationer och lägre ljudnivåer.
*Redigerades 4 månader sedan
The Last of Us: Part II (PS4)
3.7
(101)
356 kr
8 månader sedan*
The Last of Us 2 (precis som det första spelet) är ett spel som du måste spela för att förstå hur bra det är! Det är ett mästerverk grafiskt minst sagt och har ett fantastiskt gameplay som överglänser det mesta, allt är förfinat sen första spelet. Spelet är inte openworld (som tur är) men på sina ställen finns det en hel del extra att upptäcka som man lätt missar om man inte är uppmärksam och bara springer förbi. Storyn är ca 25 timmar och och jag lovar inget spel vänder som detta eller engagerar så mycket människor som detta spel gjort! Se alla recensioner av folk som bryter ihop bara för att spelet har en riktigt annorlunda story och inte går den väg alla spel innan gjort, här får du något nytt å banbrytande som vissa tydligen inte klarar av... Att såga spelet enbart på storyn för att allt inte är exakt som man själv vill som vissa personer gör är bara larvigt, visst man kan ogilla storyn men grafik och gameplay blir ju då inte 0 av 5 bara för det... Extra läsning för den intresserade! //Grafik: Det har massor av grafiskt ögongodis som få spel kan matcha (Red Dead Redemption 2, Days Gone och God of War är de enda jag kommer på som är i närheten detaljmässigt), spelet har tex riktigt bra snöeffekter, det blir spår efter dig när du går, den faller från träd du stöter i mm. Blodeffekterna är också något av de bästa jag sett, det skvätter trovärdig och det rinner sakta ut blod på backen av fiender du fällt mm. Gräs och grenar reagerar också naturligt mot spelaren, det finns massor av dessa små detaljer som de flesta andra spel saknar. //Gameplay: Styrningen och känslan i kontrollen är också på topp och det känns verkligen spännande när du smyger runt och plockar fiender i tysthet en efter med kniven eller varför inte pilbågen (eller pistolen om du gjort en ljuddämpare till den). Går du nära fiender bakifrån när du smyger tar du först tag i fienden och väljer sedan om du vill "lönnmörda" direkt eller forsätta hålla i och på så sätt få en mänsklig sköld medans du skjuter fler fiender (en liten detalj är att du kan välja om fiender kan ta sig ur ditt grepp eller inte, det finns en hel del olika inställningar att ändra på som denna hur smarta du vill ha fiender i olika avseenden). Vill du däremot inte vill smyga eller om du blir upptäckt ofrivilligt av någon fiende så får du istället förlita dig på dina skjutvapen som pistol, gevär, hagelbössa, bomber, pilbåge mm. (du kan ändra i inställningarna om du vill ha slowmotion när du siktar eller ej med skjutvapen, jag älskar verkligen slowmotion alternativet måste jag säga) //Spelat på Ps4 Pro/ 60 tum 4K HDR Tv Vad innebär HDR och varför är det så bra? Den enkla förklaringen är "bättre pixlar istället för fler pixlar" där HDR erbjuder ett utökat kontrastomfång med mycket bättre detaljrikedom i mörka/ljusa scener samt en förbättrad färghantering med mer nyanser och djup i bilden. Tanken är helt enkelt att göra bilden mer realistisk och återskapa hur vi människor ser i verkligheten där tex en bländade sol ska ge samma effekt som när vi tittar ut genom fönstret.
*Redigerades 7 månader sedan
The Last of Us: Part II - Collector's Edition (PS4)
3.8
(4)
1 989 kr
7 månader sedan
The Last of Us 2 (precis som det första spelet) är ett spel som du måste spela för att förstå hur bra det är! Det är ett mästerverk grafiskt minst sagt och har ett fantastiskt gameplay som överglänser det mesta, allt är förfinat sen första spelet. Spelet är inte openworld (som tur är) men på sina ställen finns det en hel del extra att upptäcka som man lätt missar om man inte är uppmärksam och bara springer förbi. Storyn är ca 25 timmar och och jag lovar inget spel vänder som detta eller engagerar så mycket människor som detta spel gjort! Se alla recensioner av folk som bryter ihop bara för att spelet har en riktigt annorlunda story och inte går den väg alla spel innan gjort, här får du något nytt å banbrytande som vissa tydligen inte klarar av... Att såga spelet enbart på storyn för att allt inte är exakt som man själv vill som vissa personer gör är bara larvigt, visst man kan ogilla storyn men grafik och gameplay blir ju då inte 0 av 5 bara för det... Extra läsning för den intresserade! //Grafik: Det har massor av grafiskt ögongodis som få spel kan matcha (Red Dead Redemption 2, Days Gone och God of War är de enda jag kommer på som är i närheten detaljmässigt), spelet har tex riktigt bra snöeffekter, det blir spår efter dig när du går, den faller från träd du stöter i mm. Blodeffekterna är också något av de bästa jag sett, det skvätter trovärdig och det rinner sakta ut blod på backen av fiender du fällt mm. Gräs och grenar reagerar också naturligt mot spelaren, det finns massor av dessa små detaljer som de flesta andra spel saknar. //Gameplay: Styrningen och känslan i kontrollen är också på topp och det känns verkligen spännande när du smyger runt och plockar fiender i tysthet en efter med kniven eller varför inte pilbågen (eller pistolen om du gjort en ljuddämpare till den). Går du nära fiender bakifrån när du smyger tar du först tag i fienden och väljer sedan om du vill "lönnmörda" direkt eller forsätta hålla i och på så sätt få en mänsklig sköld medans du skjuter fler fiender (en liten detalj är att du kan välja om fiender kan ta sig ur ditt grepp eller inte, det finns en hel del olika inställningar att ändra på som denna hur smarta du vill ha fiender i olika avseenden). Vill du däremot inte vill smyga eller om du blir upptäckt ofrivilligt av någon fiende så får du istället förlita dig på dina skjutvapen som pistol, gevär, hagelbössa, bomber, pilbåge mm. (du kan ändra i inställningarna om du vill ha slowmotion när du siktar eller ej med skjutvapen, jag älskar verkligen slowmotion alternativet måste jag säga) //Spelat på Ps4 Pro/ 60 tum 4K HDR Tv Vad innebär HDR och varför är det så bra? Den enkla förklaringen är "bättre pixlar istället för fler pixlar" där HDR erbjuder ett utökat kontrastomfång med mycket bättre detaljrikedom i mörka/ljusa scener samt en förbättrad färghantering med mer nyanser och djup i bilden. Tanken är helt enkelt att göra bilden mer realistisk och återskapa hur vi människor ser i verkligheten där tex en bländade sol ska ge samma effekt som när vi tittar ut genom fönstret.
The Last of Us: Part II - Special Edition (PS4)
3.5
(3)
597 kr
7 månader sedan
The Last of Us 2 (precis som det första spelet) är ett spel som du måste spela för att förstå hur bra det är! Det är ett mästerverk grafiskt minst sagt och har ett fantastiskt gameplay som överglänser det mesta, allt är förfinat sen första spelet. Spelet är inte openworld (som tur är) men på sina ställen finns det en hel del extra att upptäcka som man lätt missar om man inte är uppmärksam och bara springer förbi. Storyn är ca 25 timmar och och jag lovar inget spel vänder som detta eller engagerar så mycket människor som detta spel gjort! Se alla recensioner av folk som bryter ihop bara för att spelet har en riktigt annorlunda story och inte går den väg alla spel innan gjort, här får du något nytt å banbrytande som vissa tydligen inte klarar av... Att såga spelet enbart på storyn för att allt inte är exakt som man själv vill som vissa personer gör är bara larvigt, visst man kan ogilla storyn men grafik och gameplay blir ju då inte 0 av 5 bara för det... Extra läsning för den intresserade! //Grafik: Det har massor av grafiskt ögongodis som få spel kan matcha (Red Dead Redemption 2, Days Gone och God of War är de enda jag kommer på som är i närheten detaljmässigt), spelet har tex riktigt bra snöeffekter, det blir spår efter dig när du går, den faller från träd du stöter i mm. Blodeffekterna är också något av de bästa jag sett, det skvätter trovärdig och det rinner sakta ut blod på backen av fiender du fällt mm. Gräs och grenar reagerar också naturligt mot spelaren, det finns massor av dessa små detaljer som de flesta andra spel saknar. //Gameplay: Styrningen och känslan i kontrollen är också på topp och det känns verkligen spännande när du smyger runt och plockar fiender i tysthet en efter med kniven eller varför inte pilbågen (eller pistolen om du gjort en ljuddämpare till den). Går du nära fiender bakifrån när du smyger tar du först tag i fienden och väljer sedan om du vill "lönnmörda" direkt eller forsätta hålla i och på så sätt få en mänsklig sköld medans du skjuter fler fiender (en liten detalj är att du kan välja om fiender kan ta sig ur ditt grepp eller inte, det finns en hel del olika inställningar att ändra på som denna hur smarta du vill ha fiender i olika avseenden). Vill du däremot inte vill smyga eller om du blir upptäckt ofrivilligt av någon fiende så får du istället förlita dig på dina skjutvapen som pistol, gevär, hagelbössa, bomber, pilbåge mm. (du kan ändra i inställningarna om du vill ha slowmotion när du siktar eller ej med skjutvapen, jag älskar verkligen slowmotion alternativet måste jag säga) //Spelat på Ps4 Pro/ 60 tum 4K HDR Tv Vad innebär HDR och varför är det så bra? Den enkla förklaringen är "bättre pixlar istället för fler pixlar" där HDR erbjuder ett utökat kontrastomfång med mycket bättre detaljrikedom i mörka/ljusa scener samt en förbättrad färghantering med mer nyanser och djup i bilden. Tanken är helt enkelt att göra bilden mer realistisk och återskapa hur vi människor ser i verkligheten där tex en bländade sol ska ge samma effekt som när vi tittar ut genom fönstret.
The Last of Us: Part II - Digital Deluxe Edition (PS4)
3.8
(1)
7 månader sedan*
The Last of Us 2 (precis som det första spelet) är ett spel som du måste spela för att förstå hur bra det är! Det är ett mästerverk grafiskt minst sagt och har ett fantastiskt gameplay som överglänser det mesta, allt är förfinat sen första spelet. Spelet är inte openworld (som tur är) men på sina ställen finns det en hel del extra att upptäcka som man lätt missar om man inte är uppmärksam och bara springer förbi. Storyn är ca 25 timmar och och jag lovar inget spel vänder som detta eller engagerar så mycket människor som detta spel gjort! Se alla recensioner av folk som bryter ihop bara för att spelet har en riktigt annorlunda story och inte går den väg alla spel innan gjort, här får du något nytt å banbrytande som vissa tydligen inte klarar av... Att såga spelet enbart på storyn för att allt inte är exakt som man själv vill som vissa personer gör är bara larvigt, visst man kan ogilla storyn men grafik och gameplay blir ju då inte 0 av 5 bara för det... Extra läsning för den intresserade! //Grafik: Det har massor av grafiskt ögongodis som få spel kan matcha (Red Dead Redemption 2, Days Gone och God of War är de enda jag kommer på som är i närheten detaljmässigt), spelet har tex riktigt bra snöeffekter, det blir spår efter dig när du går, den faller från träd du stöter i mm. Blodeffekterna är också något av de bästa jag sett, det skvätter trovärdig och det rinner sakta ut blod på backen av fiender du fällt mm. Gräs och grenar reagerar också naturligt mot spelaren, det finns massor av dessa små detaljer som de flesta andra spel saknar. //Gameplay: Styrningen och känslan i kontrollen är också på topp och det känns verkligen spännande när du smyger runt och plockar fiender i tysthet en efter med kniven eller varför inte pilbågen (eller pistolen om du gjort en ljuddämpare till den). Går du nära fiender bakifrån när du smyger tar du först tag i fienden och väljer sedan om du vill "lönnmörda" direkt eller forsätta hålla i och på så sätt få en mänsklig sköld medans du skjuter fler fiender (en liten detalj är att du kan välja om fiender kan ta sig ur ditt grepp eller inte, det finns en hel del olika inställningar att ändra på som denna hur smarta du vill ha fiender i olika avseenden). Vill du däremot inte vill smyga eller om du blir upptäckt ofrivilligt av någon fiende så får du istället förlita dig på dina skjutvapen som pistol, gevär, hagelbössa, bomber, pilbåge mm. (du kan ändra i inställningarna om du vill ha slowmotion när du siktar eller ej med skjutvapen, jag älskar verkligen slowmotion alternativet måste jag säga) //Spelat på Ps4 Pro/ 60 tum 4K HDR Tv Vad innebär HDR och varför är det så bra? Den enkla förklaringen är "bättre pixlar istället för fler pixlar" där HDR erbjuder ett utökat kontrastomfång med mycket bättre detaljrikedom i mörka/ljusa scener samt en förbättrad färghantering med mer nyanser och djup i bilden. Tanken är helt enkelt att göra bilden mer realistisk och återskapa hur vi människor ser i verkligheten där tex en bländade sol ska ge samma effekt som när vi tittar ut genom fönstret.
*Redigerades 7 månader sedan
Sida 1