Prisjakt

Wicked261

Medlem sen 2006-07-13
122
Bidrag
143
Hjälpsamröster
Fractal Design Meshify 2 Black Solid (Svart)
Full Star 1
4
(2)
1 832 kr
W
Wicked261
122 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 dagar sedan

Jag skulle vilja ge detta chassi bättre betyg men om man införskaffar det för att trycka in en massa 3.5 diskar i så bör man nog tänka om. Infästningen för HDD-vaggorna(Type-B) är inte tillräckligt stabila för snabbare diskar, blir lätt vibrationer som sprider sig och skapar oljud. Dock är det otroligt lätta att utvidga kapaciteten för 3.5 diskar och smidigt att flytta runt dom. Deras universal multibracket(Type A) betydligt bättre i detta avseende men med denna modell kan du inte montera lika många diskar på lika mång ställen. Tyvärr är sidopanelerna tillverkade i för tunn plåt samt att ljuddämpande material saknas, viket medför att vibrationerna tyvärr kan sprida sig ut i sidorna vilket känna jä*ligt billigt. #vafan Medföljande fläktar är inte PWM vilket borde vara standard för att chassi i denna prisklass. I övrigt är detta en trevlig låda som är lättbyggd, extremt modulärt och ser bra ut. Chassi för lagring? Nja, de e förvisso svårt att tygla en hel hög med 7200 rpm diskar men här kunde det nog fungerat bättre. I Be quiet! Dark Base Pro 901 är lagringsburarna mycket mer stabila men tyvärr rymmer detta chassi bara 7 st 3.5" diskar. Speldator med noll mekaniska diskar och krav på riktigt bra luft flöde? Absolut. Har genom åren gått igenom att antal Fractal chassi, Node 304, Node 605, POP och ett antal olika Define chassi men detta är nog tyvärr det första jag inte är nöjd med från start. Får nog ta till 3d-skrivaren och printa lite delar för att försöka dämpa vaggornas vibrationer. Funkar inte detta, åker lådan på tippen. ---- Uppdatering 24-04-15. Har nu bytat alla enkla sata-kabalar till "server" sata-kabel, kastat in 4 st 140 pwm fläktar och installerat ljuddämpning i topp/sidorna. Efter dessa åtgärder låter det nästan inget mer än diskarnas dämpade ljud. Ändrar mitt omdöme till 3 stjärnor då det tyvärr tar lite för mycket arbete att få lådan att fungera som jag önskar.

Thermalright Phantom Spirit 120 EVO
Full Star 1
5
(1)
695 kr
W
Wicked261
122 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
22 dagar sedan

Tänkte köra på Noctua/Be Quiet! som vanligt till ett bygge med en Intel i5 14500 men var lite wild n crazy testade Thermalright denna gång, då det inte är någon monster CPU. Om man börjar med prislappen på 546 kr via Amazon är bara det tramsigt billigt. Att den sen presterar på samma nivå som en Noctua kylare för 3 x pengarna är helt sjukt. Denna lilla i5 14 gen ligger den på 27 c / 860 rpm i idel och full load efter 15 min stress test på 44 c / 950-980 rpm. Och till detta är den helt ljudlös i ett luftigt Fractal Design Meshify 2 chassi. Använder Thermal Grizzly Kryonaut som alltid så jag kan inte säga någont om den medföljande kylpastan. RGB lamporna är säker super jätte fina men jag är vuxen och har inte lust med nått jä*la disco i lådan. Vi för väll se hur fläktarna åldras från denna tillverkare och händer något uppdateras betyget.

Asus Radeon RX 7800 XT TUF Gaming OC HDMI 3xDP 16GB
Full Star 1
5
(2)
6 690 kr
W
Wicked261
122 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
7 månader sedan

Grymt nöjd än så länge =P Har aldrig ägt en TUF produkt innan, har bara kört Strix från Asus men detta kort känns lika välbyggt. Ligger på väldigt låga temps trots hård belastning och låter inget alls ur min lilla låda. Medföljer ett litet GPU stöd vilket lär behövas till denna massiva kylare Asus har daskat på. Är det värt 8 tkr? nope.. men bättre än nått annat som går att köpa för tillfället.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic LTE 47mm
Full Star 1
4.5
(2)
3 869 kr
W
Wicked261
122 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 månader sedan

Kommer från 4:an till denna och trodde inte att ökningen till 1.5" display skulle göra sån stor skillnad. Utöver att displayen är "gigantisk" mycket större så känns inte själva klockan större. Har tidigare alltid kört på max ljusstyrka men detta går knapt då man blir bländad. Klockan är även märkbart snabbare och de är bättre flyt i och mellan apparna. Som tidigre person skrev att batteriet är dåligt stämmer inte. De första två dagarana under den sk. inlärningsperioden är batteriet skit, därefter funkar klockan som det ska. Jag får ut ca. två dagar med överdrivet mycket pillande och hög ljusstyrka. Dock laddar jag klockn varje natt så jag ser inget problem här. De ända jag vill gnälla på är att laddare inte medföljer som allt annat nuförtiden. Har du en Android telefon? Köp! Har du en iPhone? Sälj den å köp nå annat ;-)

Samsung Galaxy Buds 2 Pro SM-R510N Wireless In-ear
Full Star 1
3.4
(9)
1 586 kr
W
Wicked261
122 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Grymt bra lurar! Du får vad du betalar för.. enastående ljud för tws hörlurar och oöverträffad komfort och trots detta åker dom inte ut ur öronen. Passar lika bra till rap som dödsmetall eller trallvänlig contry =)

Samsung Galaxy S23 Ultra 5G SM-S918B Dual SIM 12GB RAM 512GB
Full Star 1
4.8
(13)
12 902 kr
W
Wicked261
122 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Har länge sneglat på Note och Ultra modellerna men alltid hållt mig till Plus modellen. Men efter att fått jämföra årets modeller mot varandra så kändes det som att Ultran låg mycket bättre i handen och S23 Plus kändes mer "iPhone kantig". Att Ultran sen har den tjusigaste skärmen som ögan kan glo på gör inte saken sämre och skillnaden 6.6" vs. 6.8" är faktiskt större än vad jag trodde =) Det som tidigare avskräckt mig mest med Ultran är dom skrapa hörnen som jämfört med Plusens avrundade kanter kännts idiotiska. Detta har dock inte upplevt som en nackdel efter ett par dagars användning. Den är trots mitt pb i bänkpress märkbart tyngre än tidigare telefoner jag ägt men ska man prega in ett batteri på 5000 mAh så blir de tyngre =) Att vi nu även fått Snapdragon istället för Exynos i Sverige gör ju inte saken sämre. Hur som.. köp!

Netgear Nighthawk AX8 RAX70
Full Star 1
5
(1)
2 300 kr
W
Wicked261
122 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Stabil router med bra täckning! Runt 50 enheter anslutna på wifi och lagt två switchar på kabel. Var till en början skeptisk till Netgears starwars-look på denna serien men eftersom jag har denna dolt monterad så spelar de ingen roll =)

Buyersclub
Bra
(103)
W
Wicked261
122 omdömen
Uselett år sedan

Vilket skämt.. medlemskap för att handla och som sen är svårare att ta sig ur än ett heroinberoende.. gissar att alla 5 poäng här kommer från butiken själv. Om man inte kan driva näringsverksamhet utan att lura på kunderna ett "medlemskap", bör man nog syssla med något annat.

Amazon.se
OK
(500+)
W
Wicked261
122 omdömen
UtmärktRedigerades 2 år sedan

Har beställt otaliga gånger och hitintills aldrig stött på några problem. Har förståelse för dom som upplever att de är oklar vem som levererar.. En annan sak som är synd är att utbudet skilljer sig i vissa delar kraftigt från EU Amazon sidor.

Logitech Circle 2 Wired
Full Star 1
4.2
(10)
W
Wicked261
122 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Bra kamera som gör vad den ska. Sammanfattningen på aktiviteter de senaste dygnet är klockrent! Sen är det ju som de flesta andra kameror att du måste köpa en tjänst för att få fler inställningar. Push notiser helt ok, inget att klaga på. Tycker också att man får en bra överblick i appen om man har flera kameror också.