Safaex

Medlem sen 2006-05-02
131
Bidrag
38
Hjälpsamröster
Sony Bravia KD-65A1
Full Star 1
4.2
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Bästa OLED 2017? Toppkandidat, men enligt trovärdiga recensenter ska det vara smaksak jämfört med betydligt billigare LG OLED65B7V bildmässigt. Vad som då kan vara avgörande är: Fördelar - Bästa platt-TV ljudet - Otrolig bild såklart, möjligen något vassare pga bättre gradient bildprocessering - Android med stöd för Kodi (4K!), och emulatorer (it's a me!) - Stilren, minimalistisk design - Chromecast, smidigare än någonsin Nackdelar - Android, rätt buggigt och laggigt emellanåt, inte särskilt imponerad, förhoppningsvis förbättras detta med uppdateringar - Ljudet, känns rätt meningslöst med påkostad integrerad lösning om man ändå har dedikerad hemmabiolösning. Personligen hade jag hellre haft helt ljudlöst och sparat någon tusenlapp - Stödjer endast passthrough för AC3 (Dolby Digital etc). Ej DTS, Atmos eller liknande. Detta är påväg men Sony är tydligen ökända för långsamma uppdateringar till sina TV-apparater. Som tur är kan Kodi transcoda allt till AC3 men då försvinner tyvärr en hel del bitrate. Överlag, fördelarna väger upp nackdelarna utan problem. Att se filmer som Gravity och Interstellar via Kodi som verkligen tar nytta av OLED tekniken är lika med extas.

Lifx Color LED Generation 3 1100lm 9000K E27 11W (Dimbar)
Full Star 1
3.6
(8)
736 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Toppenprodukt. Producerar klara och tydliga färger oavsett val. Lätt att länka ihop med tex IFTTT. Klart bättre än HUE när det gäller färgåtergivning och styrka. Appen är smart och överskådlig, få buggar eller oönskade beteenden. Jag har fyra LIFX lampor som fungerar med endast något enstaka undantag utan avbrott eller oönskade beteenden. En "stor" (haha) nackdel kan dock vara dess ringa storlek, går knappast in i alla lampor så kolla upp detta i förväg. Gissar på att storleken är som den är då varje lampa har sin egen minidator inbyggd för att slippa ha en bridgeliknande modul som Philips. Detta är både bra och dåligt då du har färre manicker men samtidigt får din mobil agera bridge vilket ökar belastningen och batterfiörbrukningen på denna vid tunga ljusprogram (ex konstant färgskiftning).

Samsung SyncMaster S27B970D QHD
Full Star 1
3.6
(4)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Är du vanlig PC entusiast tror jag följande synpunkter är mest avgörande: + Ypperlig färgåtergivelse, snygg som fan, hög kvalitet på konstruktion, överraskande bra bild, lagom storlek med bra upplösning relaterat till tum, helt ok interna högtalare (kräver display port för att bibehålla högsta upplösning och ljud samtidigt). - Speglar mycket i ljusa miljöer, var beredd att dra ner persiennen även på molniga dagar om du är kräsen, svärtan är ej anpassad för spelande, du kommer uppleva att scener med totalt mörker snarare är en aning mörkgråa. Ångrar inte mitt köp en sekund, gör mitt dagliga pc-användande två gånger mer intrycksfullt.

Nintendo Wii U Premium 2012 32GB
Full Star 1
4.2
(68)
13 320 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Gedigen kvalitet, väl utvecklad interface, den nya kontrollen ger en känsla av genomtänk och nyskapande. Det är lite som att spela NES när man är fem. Är du ute efter grafik som kommer få dig att tappa hakan så har du hittat fel. Är du ute efter en unik spelupplevelse som avviker från det förväntade så är du i himlen. Har lekt ett par dagar med denna och Nintendo Land, en underbar spelupplevelse, speciellt i sällskap som bäddar för fantasi om möjligheterna för framtiden. Vill du återuppleva nytänket och känslan av din första tv-spelsupplevelse tror jag du kommit helt rätt! Nackdelar? Dyra accessories, Gamepadens batteritid är något bristande (3,5-5,5 timmar beroende på ljusstyrka) och kunde haft längre räckvid. Dessutom får man en känsla av att lite mer kraft hos CPU:n kunde gjort stor skillnad. Men för oss som är trogna Nintendo-fans vet vi att det inte är ren prestanda som räknas utan genuint nytänkande och -skapande. Me gusta!

KRK VXT8
Full Star 1
3.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 12 år sedan

Ja vad ska man säga, de är rätt mycket större än man tror =). Men ljudet är fantastiskt. Extrem detaljrikedom i det högre frekvensområdet. Man kan verkligen separera ljudeffekter som olika källor och placera dem med säkerhet i ett stereoskopiskt spektrum. Samtidigt är basen öronbedövande men ändå så exakt... och helt [email protected] underbar! Det är så här jag vill uppleva musik!

Xtreamer Media Player & Streamer
Full Star 1
4
(56)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 12 år sedan

Tycker den fungerar riktigt bra. Spelat allt jag kastat på den änsålänge, och är helt tyst om man köper ett par sidewinders. Enda negativa, vilket jag tycker är en stor hake, är att wifin inte orkar streama filer större än en 4 GB trådlöst. Större filer hackar med jämna mellanrum. Tydligen är maskinen limiterad till 10mbit/s medan antennen egentligen klarar upp till 300 mbit. Fruktansvärt irriterande...

Harman Kardon AVR 355
Full Star 1
4.4
(33)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 12 år sedan

.

Samsung UE55B7070
Full Star 1
4
(13)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 12 år sedan

Helt fantastisk TV. Bilden är makalös och möjligheten att använda sig av motion plus även via HDMI ger en helt ny upplevelse vid filmtittning. Assnygg design och otroligt enkelt att fästa på väggen med super slim väggfäste. Den får en stjärnas avdrag pågrund av bleeding, vilken enligt mig är denna maskins enda problem. Efter ett par timmar kan man märka lite blödande ljus i hörnen men det syns enbart om man tittar specifikt i hörnen när det är helt svart, och hur ofta gör man det?

Fyndbörsen
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
Redigerades 12 år sedan

Fyndbörsen är helt enkelt bäst just nu. Hade problem med en surrande Plasme och fick den bytad till en LED istället. Anders på Fyndbörsen såg till att hela processen gick så smidig som bara möjligt. Man känner sig väldigt trygg med deras kundsupport. Det ger en känslan av att de själva engagerar sig i just mitt fall, vilket är mycket ovanligt bland liknande företag. Jag kommer handla flera gånger i framtiden hos er!

Samsung PS50B855
Full Star 1
3.3
(14)
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Visst den har bästa bilden jag någonsin sett, och funktionaliteten är kalas men vill dock ändra mitt betyg. Är du petig kommer surret tära på dig långsamt tills du kommer till en punkt där du helt fokuserar på missljudet och filmupplevelsen uteblir. Jag rekommenderar endast den här TVn om du har ett avstånd från soffan på minst 8 m eller om du är pensionär och din hörsel inte hör de högre frekvenserna. Surret är väldigt lägesberoende så om du inte har soffan rakt framför TVn utan på sidorna låter det betydligt mindre. Köp en Samsung LED istället. Fick returnera min plasma till Samsung.