Prisjakt

parazyte

Medlem sen 2006-03-28
155
Bidrag
39
Hjälpsamröster
Gran Turismo 6 (PS3)
Full Star 1
4.3
(13)
p
parazyte
155 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Detta är väl inget spel för fartdårar utan snarare för söndagsseglande bilälskare som uppskattar sin bromspedal. Vill man ha mer fartkänsla och vill blåsa igenom kurvor utan att hamna i diket, eller drifta utan att få spinn så bör man fundera på Burnout eller Need for Speed istället, där behöver man ingen bromspedal vill jag lova :-) Har inte kommit så långt i spelet (40+ stjärnor) men det är ju riktigt snygg grafik och rätt bra kampanj som låser upp saker i lagom takt för att hålla intresset uppe hos spelaren. Det jag känt är dock att det är rätt slitigt att sitta o beta av race efter race för att skramla ihop credits (in game currency), och att load times är ganska långa. Ett 2h pass känns nästan som ett jobb men sen belönas man av att små skitbilar låses upp, men det gäller väl att kämpa på tills man låser upp de coola bilarna i 1 000 000+ credit klassen :-) Just nu är dock varje race värt max 10 000 credits så det är ju en 100 race innan man har råd med dem... Så då har vi ju in app purchases, 1000 000credits kostar väl 500kr... Jesus.

Samsung S27C750P
Full Star 1
4.8
(5)
p
parazyte
155 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Uppgraderade mig från en ca 5år gammal Samsung 24" som oxå var 1080p med lysrör. Vilken skillnad! Det enda jag saknar är möjligheten att höja och sänka skärmen. Ett tips jag kan ge till NVIDIA användare, är att ladda hem ett tredjeparts program som tvingar Nvidia kortet att skicka signal i full range (0-255bits). By default skickar de nämligen limited range (16-240bits) vilket ger en urtvättad grådaskig bild. Efter att ha gjort det så fick jag underbara färger och svärta med riktigt bra tryck. Bra spelskärm, fungerar iaf bra till League of Legends typen av spel som jag spelar. Märker ingen lag.

Surly Ogre 2013
Full Star 1
5
(1)
p
parazyte
155 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Toppen! Snygg, funktionell och väldigt utbyggningsbar. Perfekt om du vill ha en riktig arbetshäst med pakethållare både fram o bak. Mjuk gång då den är gjord av stål. Jag är 190cm och köpte en XL, den kändes lite stor så jag fick köpa en kort styrstam (50mm) och flytta fram sadeln en aning. Sen var det styre som följde med i kitet verkligen ergonomiskt för mig, det fick bytas mot ett mer rakt styre.

Sony PlayStation 3 (PS3) Slim (inkl. Gran Turismo 6 + The Last of Us) 2012 500GB
Full Star 1
5
(2)
p
parazyte
155 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Bra o prisvärd bundle med 2 kanonspel.

Nextbase Click 9 Lite Duo Deluxe Dual
Full Star 1
5
(1)
p
parazyte
155 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Kanon! Enkel och smidig installation, stor skärm, skarp bild. Enkelt att få skärmarna att visa samma DVD. Får garanterat tyst på ungarna, botade illamående 3 åring.

Catlike Whisper Cykelhjälm
Full Star 1
3
(1)
702 kr
p
parazyte
155 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Snygg som tusan. Men bräcklig konstruktion på spänningsanordningen kring bakhuvudet: Den är i gummi och ej helgjuten utan fäster med mikroskopiska gummiploppar.. Omöjligt att beskriva, let's just say its SHIT. Min gick sönder och kan ej repareras. Måste bytas ut. Reservdelar!? Finns ej i Sverige - stor nackdel. Tänk även på att det inte finns några såna här hjälmar att prova i Sverige, storleksguiden hjälper inte, min var nog aningen för liten trots att jag mätte noggrant som tusan. Inget slår gammal hederlig "try before you buy". Det dåliga betyget får den dock för den bräckliga konstruktionen av anordningen man spänner åt kring bakhuvudet på!

Koss Porta Pro On-ear
Full Star 1
4.1
(289)
358 kr
p
parazyte
155 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Klockren för det priset. Rejäl bas. Är troget fan, inne på mitt tredje par (hållbarheten är 1-2 år max om man är lite klumpig) Betyg: 9 EDIT: Ovan rekommendation är ca 4år gammal. 2013-02-28: Nu är jag lite trött på att dessa alltid går sönder och sänker från 9 till 8. Jag köper AKG 403 och Sennheiser PX100-II för att se om jag kan hitta ngn ersättare... Se mina recensioner där för att se hur det gick. Ljud: 10/10 - Referensljud i denna prisklass. Det är inte för att de är fula som de vart bestsellers sen 1986 Komfort: 9/10 - Håret fastnar ibland men de har en nice inställningsmöjlighet vid tinningarna ("Comfort Zone"). Känns knappt att de är på, går att ha på hela dagen. Kvalitet: 7/10 - Ett ord: Sladdbrott. Bara våga råka rycka lite i sladden eller klämma den i fickan och du går från stereo till mono (ljud i endast ena örat). En tröst är ju livstids garanti. Jag skulle absolut rekommendera dessa, iallafall om man är försiktig. Men att köpa nya hela tiden eller reklamera dem blir rätt tradigt.

Sennheiser PX 100-II On-ear
Full Star 1
4.6
(17)
p
parazyte
155 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Jag köpte dessa lurar för att testa hur de står sig mot Koss Porta Pro eftersom de är i samma prisklass (lite dyrare) och då jag är trött på att Koss går sönder hela tiden (köper nya Koss minst 1-2ggr om året). Testar även AKG 403 (lite billigare). Nu tänkte jag att det var dags att rapportera en jämförelse mellan dessa tre. Ljud: 10/10 - Exakt likvärdigt som Koss Porta Pro: Likvärdig bas, och likvärdig drivstyrka. Samma element? Komfort: 10/10 - Lika sköna på som Koss, trots en annan lösning. De är t o m bättre än Koss eftersom håret inte fastnar i metallbågarna och de dessutom slängt på kuddar. Kvalitet: ??/10 - Vet ej då jag inte haft dem så länge. Kan lika gärna vara likvärdig som de andra två, vill inte uttala mig om dem då jag inte haft dem så länge. (Kommer att uppdatera detta då jag vet att jag kommer använda dem mycket) Jag skulle absolut rekommendera dessa för den typ av musik jag gillar (death- och power metal, samt dubstep & DnB). Förhoppningsvis är även kvalitén bättre i längden, vilket ju var det jag var ute efter.

AKG K403
Full Star 1
4.2
(6)
p
parazyte
155 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Jag köpte dessa lurar för att testa hur de står sig mot Koss Porta Pro eftersom de är i samma prisklass (lite billigare) och då jag är trött på att Koss går sönder hela tiden (köper nya Koss minst 1-2ggr om året). Testar även Sennheiser PX100-II (lite dyrare). Nu tänkte jag att det var dags att rapportera en jämförelse mellan dessa tre. Ljud: 7/10 - Tyvärr, jag gillar bas. Dessa lurar har inte den basen man blivit bortskämd med hos Koss Porta Pro och även Sennheiser). Mellanregister är ju kalasbra och de är lättdrivna dock, så om du lyssnar på podcasts så kan du sänka volymen och ändå höra tydligt. Komfort: 7/10 - De klämmer åt en aning. Inte jättehårt, men man orkar inte ha de på sig lika länge som Koss/Sennheiser. Kanske går att böja lite för att motverka fjädringen i bågen. Kvalitet: ??/10 - Vet ej då jag inte haft dem så länge. Kan lika gärna vara likvärdig som de andra två, vill inte uttala mig om dem då jag inte haft dem så länge. Jag skulle inte rekommendera dessa över Koss/Sennheiser för den typ av musik jag gillar (death- och power metal, samt dubstep & DnB) men ändå helt OK för den slanten.

Summoner Wars: Master Set
Full Star 1
5
(1)
449 kr
p
parazyte
155 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 12 år sedan

Kul o balanserat spel, det har rätt hög inlärningströskel o inkörstid på varje Faction man spelar, men sen flyter det på.