Prisjakt

Nicke165

Medlem sen 2014-12-02
6
Bidrag
10
Hjälpsamröster
Amazon Echo 2nd Generation WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
3.8
(4)
N
Nicke165
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Bara haft den sedan jul men måste säga att jag gillar Alexa. Hon fungerar bra och hör och förstår det mesta man vill. Hon tillåter dessvärre inte att man för en "dialog" med följdfrågor baserat på vad man innan pratat om. Detta är något som Google Home klarar. Bra integrationer mot hemautomationer även om hon inte har en inbyggd gateway. Även om ljudet inte är bra så duger den till att spela lite bakgrundsmusik i ett rum som inte är så stort. Utmaningen är att låta henne styra hemmet om man inte döpt saker på engelska och att be henne spela svenska låtar från svenska artister är något utmanade att få till. Återstår att se hur långsiktig hon blir i familjekonstellationen.

Google Home WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4
(37)
239 kr
N
Nicke165
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Bara haft den sedan jul men måste säga att jag gillar Google Home. Imponerande hur väl hon hör och förstår vad man vill. Hon tillåter att man för en "dialog" med följdfrågor baserat på vad man innan pratat om. Detta är något som Alexa inte alls är bra på. Klockren integration mot Chromecast, och Google Photo som funkar fläckfritt. Även om ljudet inte är bra så duger den till att spela lite bakgrundsmusik i ett rum som inte är så stort. Som andra nämner så är utmaningen att låta henne styra hemmet om man inte döpt saker på engelska och att be henne spela svenska låtar från svenska artister är något utmanade att få till. Återstår att se hur långsiktig hon blir i familjekonstellationen.

Google Chromecast (2nd Generation)
Full Star 1
4.2
(142)
N
Nicke165
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Lite oklart varför jag inte haft den tidigare. En mycket bra produkt. Brett stöd för många videotjänster. Mycket stabil. Lätt att använda. Ska man anmärka på något så är det väl kanske att det kan vara lite förvirrande att den fortsätter spela även om man släcker ned streaming-appen på sin telefon.

Samsung SmartThings Hub V2 (2015)
Full Star 1
4.6
(8)
N
Nicke165
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Fantastisk hubb för hemautomation! Riktigt stabil, har kört den ett gäng månader och den har aldrig legat nere. Communityt som hjälper till att skapa kompatibilitet för olika devices är mycket ambitiösa. Har en drös olika saker från olika tillverkare och det är bara en sak jag inte lyckats hitta en device handler. Appen är snygg, lättnavigerad och kan skapa komplexa automationer om man så vill. Det som drar ned en stjärna är att den inte har stöd för 433. Inte jätteviktigt men hade ju varit bra. Keep up the good work.

Glue Smart Lock 2nd Gen
Full Star 1
3.3
(20)
N
Nicke165
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Har testat låset rätt utförligt under ett par veckor. Fördelen med att inte behöva använda eller ha med sig nyckel och att kunna släppa in folk under vissa tillfällen och tider är ju självfallet uppenbar. Är dessvärre rätt besviken över låset som helhet. Låset fungerar i princip som det är tänkt. Har haft lite problem med att utdelade "nycklar" inte alltid lyckas att låsa upp, däremot tycks att låsa fungera bättre. Cloud-servern som möjliggör remote kontroll av låset har legat nere vid flera tillfällen. Fördelar: + De uppenbara fördelarna med ett smart lås + Lätt att installera med tydliga instruktioner + Bra kontakt via blåtand Nackdelar: - Inte helt stabil kommunikation med cloud-servern som möjliggör remote access - Tar lång tid att låsa och låsa upp - Appen ger inte feedback huruvida låset lyckades låsa eller låsa upp. Jag hade önskat mig en givare i karmen som bekräftar låsningen - Det är otydligt i appen om dörren är löst eller inte - Jag hade önskat mig mer funktioner i appen - De personer som ska låsa upp tillfälligt behöver ladda ner appen och skapa en användare, borde gå att lösa på ett smidigare sätt - Inget geofence vilket tar lite poängen av ett smart lås - Jag är inte säker på hur ett lås med denna funktionalitet skulle bli snyggt men jag kan konstatera att mitt ordinarie vred är betydligt mer estetiskt jämfört med detta läs - Inga möjligheter att få in låset i någon hemautomation (Ingen Kompatibilitet med Z-wave, Zigbee, Homekit, Home assistant eller SmartThings)