Kategorier
Prisjakt

WithFieryTruth

Medlem sen 2005-11-07
139
Bidrag
216
Hjälpsamröster
Sony PlayStation 5 (PS5)
4.1
(55)
10 504 kr
3 månader sedan*
Uppdatering: 2021-01-30: Det visade sig att man genom att pilla lite med konsolens inställningar faktiskt kunde aktivera Atmos för Bluray-film, men faktum kvarstår att det inte fungerar för spel samt att Dolby Vision-stöd helt saknas och därför anser jag fortfarande att PS5 inte förtjänar högre betyg än vad jag redan lämnat. Originalomdöme: Gediget byggd konsol som säkerligen kommer få många trevliga spel framöver, men det finns ett stort problem som sänker mitt helhetsintryck rejält; att PS5 inte har stöd för varken Dolby Atmos eller Dolby Vision. Den nya Xboxen stödjer båda, så jag ser inte varför inte PS5 också skulle kunna göra det. Att utesluta dessa båda tekniker innebär att PlayStation 5 helt plötsligt är väldigt ointressant som mediaspelare, eftersom man tvingas dras med dessa begränsningar både vid uppspelning av film på Blu-ray samt i streamingtjänster som Netflix. Dolby Vision kan rent teoretiskt läggas till i efterhand, eftersom det inte är hårdvarubaserat, men det känns dessvärre inte särskilt sannolikt att det kommer ske. Sony valde antagligen bort Dolby Atmos pga den s.k. "Tempest" 3D-ljudteknik som de själva utvecklat och lagt in i konsolen, men detta fungerar i nuläget bara med hörlurar, och ett ytterst begränsat antal sådana. Jag har själv flera olika modeller hemma, varav ett par var hyfsat dyra, men ingen av dessa går att parkoppla med PS5an, vilket i praktiken betyder att om jag vill kunna få 3D-ljud så måste jag köpa helt nya hörlurar som med all säkerhet håller betydligt lägre kvalitet än de jag redan har. PlayStation 4 hade exakt samma problem och Sony har uppenbarligen inte lärt sig någonting sedan dess, såvida detta inte är ett medvetet val enbart för att kunna kränga hörlurar till konsumenter som köpt konsolen.
*Redigerades en månad sedan
Tefal Travel Mug 0,36L
4.4
(18)
178 kr
7 månader sedan*
Uppdatering, 2021-01-30: Jag är dessvärre tvungen att revidera mitt tidigare höga betyg, av den enkla anledning att termosen plötsligt fått en ganska kraftig rostbeläggning på insidan, trots att jag uteslutande använt den hemma, endast till te och kaffe, samt att den har diskats mellan varje användning. Att en produkt ämnad för vätska kan börja rosta inom ett halvår är fullständigt oacceptabelt, och således ger jag nu lägsta möjliga betyg till denna termosmugg. Originalomdöme: God värmehållningsförmåga, stilren och greppvänlig. Spillsäker är den dock enbart när det gäller vätska som faktiskt är innanför låsmekanismen. Efter att man druckit brukar det alltid finnas kvar lite vätska utanför den, och denna vätska är inte spillsäkrad utan kan rinna ut längsmed termosens kanter. Det är med andra ord ingen bra idé att dricka från den och sen placera den liggandes, utan man bör alltid förvara den i stående position. Det är det enda negativa jag hittills har upptäckt, och i övrigt är detta den bästa termosmugg jag provat.
*Redigerades en månad sedan
Supra Headphones Nero-TX TWS
3.4
(37)
899 kr
en månad sedan
Ett av mina sämsta köp någonsin. Parkopplingsförmågan är under all kritik. Uppskattningsvis fungerar lurarna som de ska kanske 1 gång av 50 när man tar ur dem ur fodralet; de andra gångerna får man bara ljud från ena sidan. Eftersom jag inte vill behöva lägga en kvart vid varenda användning för att få dem att funka normalt så det har blivit att de bara ligger och samlar damm istället.
Supra Hdmi aoc v.2.1
1.3
(2)
2 650 kr
2 månader sedan
OBS! Om du planerar att, som jag, skaffa denna kabel och koppla från ett grafikkort från RTX 30-serien till en TV, gör det inte! Den har visserligen HDMI 2.1-stöd, men både denna och andra optiska HDMI-kablar har stora kompatibilitetsproblem tillsammans med just 30-serien. Det finns massor med folk på nätet som skrivit om det. För mig så tappar TV:n bildsignalen om jag försöker aktivera HDR eller 120 Hz, så jag är tvungen att köra utan HDR och med en bilduppdatering på max 60 Hz, vilket gör att hela poängen med denna dyra kabel går förlorad och det bara blir pengar i sjön. Om du vill utnyttja HDMI 2.1 fullt ut bör du överväga att skaffa en vanlig, kortare HDMI-kabel tills detta problem är åtgärdat.
Demon's Souls (PS5)
3.8
(2)
698 kr
3 månader sedan
Avsevärt bättre grafik, men i övrigt är Demon's Souls precis lika oförlåtande nu som då. Bluepoint Games, som står bakom denna remake, har hållt sig väldigt trogna originalet och knappt ändrat någonting alls, på gott och ont. Det positiva med det är att det tighta gameplayet hålls intakt, men samtidigt får vi fortsätta dras med många av irritationsmomenten från PS3-spelet, som att man ständigt måste ta hänsyn till World Tendency, Character Tendency och var olika NPCs befinner sig för att komma åt alla quests och all loot som spelet har att erbjuda. Det är en snårskog utan dess like, där du måste göra allt i exakt rätt ordningsföljd, för annars kommer du permanent missa massor av saker du sen bara kan komma åt genom att fortsätta in på New Game+, som är betydligt svårare än första varvet. Det är helt omöjligt att reda ut utan en guide, och även med en guide så är sannolikheten stor att du råkar missa något eller att hela spelrundan blir sabbad pga att någon NPC dör av en eller annan anledning. För egen del blev jag permanent utelåst från att kunna möta en av extrabossarna, som man måste besegra för att få den bästa armorn i spelet, enbart på grund av att jag tydligen missat att prata med en NPC på en specifik bana vid en specifik tidpunkt. På det stora hela är Demon's Souls väldigt välgjort, men frustrationsmomenten är många och ibland känns speldesignen lite väl oförlåtande eller rentav orättvis. Dark Souls-spelen kom med många välbehövliga förbättringar, så om du inte spelat något Souls-spel alls skulle jag rekommendera dig att börja med något av dem istället.
Melitta Calibra
3.8
(1)
1 290 kr
3 månader sedan
Köpte denna när priset var nedsatt till under tusenlappen, och det är den överlägset bästa kaffekvarn jag någonsin provat! Jag kommer från en Wilfa WSCG2, som normalt sett brukar hyllas som en av de absolut bästa kvarnarna på marknaden, men Calibra slår den på fingrarna med råge. Jämfört med Wilfa-kvarnen så låter den mindre, den har större behållare både för bönor och färdigmalt kaffe, behållarna blir inte statiska (vilket var en av sakerna jag störde mig på med WSCG2), och dessutom kan man ställa in exakt vikt med den digitala vågen så att man får precis rätt mängd kaffe för att uppnå den styrka man vill ha. Jag kan i ärlighetens namn inte komma på ett enda klagomål, förutom möjligen priset då, men med tanke på hur utomordentligt bra kvarnen fungerar så tycker jag att det är fullt acceptabelt. Är ni ute efter en estetiskt tilltalande, välfungerande kaffekvarn, tveka inte att köpa denna. Jag är själv jättenöjd!
Sony DualSense (PS5) (Original)
4.5
(7)
707 kr
3 månader sedan
En fullträff rent ergonomiskt och de nya funktionerna (triggers med motstånd, och rumble som varierar beroende på omständigheter) är helt klart coola. Dessvärre har dessa nymodigheter en kraftig påverkan på batteritiden, som är rent bedrövlig. I spel som utnyttjar funktionerna rikligt, som Astro’s Playroom, dräneras handkontrollen från 100-0% på bara några timmars spelande. Om du ens ska kunna fundera på att ta dig igenom en hel dags spelande på en laddning måste du stänga av högtalarna på handkontrollen, minska belysningen till lägsta nivån och sänka både rumblefunktionen och det adaptiva triggermotståndet till ”Svag” eller t.o.m. stänga av dem helt, vilket så klart gör att hela poängen med DualSense går förlorad. Vill du spela med allt maxat, som det är tänkt för att handkontrollen verkligen ska komma till sin rätt, får du räkna med att ladda den ofta eller ha laddkabeln inkopplad hela tiden. För egen del slutade det med att jag köpte en till DualSense bara för att kunna byta till den när den första laddar ur, men det känns egentligen som att jag bara spelar rakt i händerna på Sony genom att ha löst det så här.
Sony Media Remote (PS5)
2.8
(1)
347 kr
3 månader sedan
Gör det den ska, men 300+ kronor är kraftigt överpris om man ser till byggkvalitén. Allt, inklusive samtliga knappar, är i plast, vilket gör att fjärren känns väldigt billig och bräcklig. Hade för övrigt hellre sett programmerbara snabbknappar istället för de knappar för Disney+ m.m. som man blir påtvingad nu.
Microsoft Xbox Series X Wireless Controller - Carbon Black (Xbox Series X)
4.3
(5)
599 kr
3 månader sedan
Ergonomisk perfektion, men skiljer sig knappt nånting från de gamla Xbox One-handkontrollerna. Om din avsikt är att byta ut en sådan mot en sån här för PC-spelande så rekommenderar jag dig att låta bli, för de marginella skillnader som finns är inte värda över 600 spänn.
Samsung Book Cover for Samsung Galaxy Tab S5e 10.5
2
(4)
434 kr
8 månader sedan*
Låg kvalitet till premiumpris. Utöver den plastiga, sladdriga känslan som andra nämnt så är skalet halt och till råga på allt skyddar det inte kanterna och hörnen, vilket normalt sett är vad som krockar med marken när man tappar en telefon eller surfplatta. På grund av detta har min S5e fått en buckla på ena sidan efter att den gled ur händerna från en halvmeters höjd. Ett skal som inte kan skydda enheten är fullständigt värdelöst och förtjänar bottenbetyg.
*Redigerades 8 månader sedan
Sida 1