Prisjakt

Dava

Medlem sen 2005-08-18
30
Bidrag
11
Hjälpsamröster
Samsung Galaxy Spica GT-i5700 128MB RAM
Full Star 1
4.1
(63)
D
Dava
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Mycket bra budgetlur. Hittills har jag nog aldrig varit så nöjd med någon telefon tidigare. Köpte den med 2.1 förinstallerat. Man får tänka på att den kräver att du själv skaffar de program du vill ha, inkl. svenskt tangentbord med ordbok. Detta är dock gratis och bara några klick bort på market. Batteriet är väl tilltaget jämfört med andra smart-phones, men eftersom den är svår att lägga ifrån sig så tar det ändå slut hemskt fort. Jag upplever sällan att den är seg. För 2000 kr finns det nog inte något bättre alternativ. Edit: Efter att haft den i ett år måste jag uppdatera mitt omdöme, den blir seg efter ett tag och kräver då fabriksåterställning. Med 2.2 FroYo installerat blir (det medföljande) tagentbordet en fröjd, men ord som knappt finns i Word (som mitt efternamn tex.) Om man stänger av datafunktionen via GSM/3G så räcker batteriet 3-4 dagar vid normal användning, vilket jag tycker är suveränt för en smartphone.

Kingston USB DataTraveler Mini Slim 8GB
Full Star 1
1
(3)
D
Dava
30 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 15 år sedan

Fungerade inte i alla datorer. Mycket litet, men det är lätt att råka stoppa det på fel sida i kontakten. Mitt lade av efter ca. 3 veckor. Usel kvalitet.

Mio Technology Moov 510 (Europa)
Full Star 1
3.5
(2)
D
Dava
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 15 år sedan

Köpte den för 1099 inkl frakt, då mycket prisvärd. Stor skärm med trevligt gränssnitt, lite lite inställningsmöjligheter för min smak. Många funktioner i övrigt, bildfunktionen är dock oändligt långsam! Kartan är ett par år gammal (10/07), Mio lovar en gratis uppdatering av kartan vilket nu plötsligt har dykt upp. Positivt och negativt: + Snygg + Stor skärm + Bra gränssnitt + Loggfunktion, lagar data om dina turer! + Bildfunktion, fungerar nästan som digital fotoram. + Möjligheten att använda kartorna för framtida planering av rutter. + USB-laddning, snart mobilstandard! USB-porten sitter dessutom i fästet så det är inget krånglande med sladdar alls! - Har lite svårt att hitta satelliter om den inte sitter i vindrutan. - Visar ibland fel position med en 100 meter, vilket resulterar i att den vill att man ska köra tillbaka till vägen eller visar att man kör på en annan väg i stan. - Oändligt långsam i vissa lägen, ex vid bild- och POI-visning. - Batteritiden är under all kritik, den är alltså inget för cyklisten. - Går inte att använda när den är kopplad till datorn - Reset-läge på on/off knapp, jag har ännu inte kommit åt den, men den tar bort allt i minnet och återställer GPS till standardinställningarna. - Gamla kartor - Nya kartor erbjuds gratis, men då får inte alla länder plats! Jag fick välja bort; Storbritannien, Irland, Finland och Portugal för att kunna lägga in de nya kartorna.

HGST Deskstar P7K500 HDP725032GLAT80 8MB 320GB
Full Star 1
2
(1)
D
Dava
30 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 15 år sedan

Har använt disken i 1,5 år. Den är INTE tyst, inte speciellt snabb, blir hemskt varm och har en gång misslyckats att montera sig.. Annars har den ju hållt för daglig användning. Är tyvärr det som låter mest i min dator, och då har jag inte ansträngt mig för att göra den tyst mer än passiv kylning på grafikkortet och temperaturreglerade fläktar på CPU och nätagg.

Apacer Compact Flash 4GB
Full Star 1
2
(1)
403 kr
D
Dava
30 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 15 år sedan

Väldigt snabbt tills man fyllt ungefär hälften då blir det segt som sirap, och får problem att skrivas/läsas. Kan bero på att jag har gammal utrustning, men jag låter nog bli Apacer nästa gång!

NEC e616
Full Star 1
2.4
(13)
D
Dava
30 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 19 år sedan

Den är stor och klumpig. Har man tur räcker "högprestandard"-batteriet en hel dag. Tre säljaren sa att det inte tillverkas dåliga telefoner längre, för de oseriösa tillverkarna har gått i konkurs. hehe. Jag håller med "uncle buck" att detta är "Tidernas sämsta mobiltelefon". Skärmen är rätt okej, inget att skriva sms med men man kan titta på sin bakgrundsbild som man redigerat till rätt upplösning i datorn och förtöver med minneskortet (sladden man fick med funka kanske, men hur använder man prog?) Finns säkert något bra med telefonen.. men jag har inte hittat det

Den Nakna Kocken: I New York (DVD)
Full Star 1
3.2
(5)
D
Dava
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 19 år sedan
Die Another Day - Special Edition (DVD)
Full Star 1
3.8
(221)
D
Dava
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 19 år sedan
Sju År I Tibet (DVD)
Full Star 1
3.9
(61)
148 kr
D
Dava
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 19 år sedan