Prisjakt

ukusic

Medlem sen 2012-01-06
59
Bidrag
61
Hjälpsamröster
Oral-B Pro 3 3800 Pure Clean
Full Star 1
4
(1)
699 kr
u
ukusic
59 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 månader sedan

Dom flesta eltandborstar har massa onödiga funktioner som nästan alla tröttnar på efter en månad. Dom är helt meningslösa dessutom och finns bara för att kunna sälja dyrare tandborstar. Bytte från en Oral B Pro 1000 som har många år på nacken. Denna är piggare annars har inte mycket hänt. Gör precis det den ska. Jämförde med deras IO modeller, de verkar tystare men dock verkade flera ha ett högfrekvent jobbigt ljud istället, nej tack. Dessutom är borstarna en annan typ och inte den vanliga... som givetvis kostar sjukt mycket mer. Pulserar 45000 och vibrerar 9000 ggr per min. Denna har inte snabbladdning och det behöver man inte heller, står i skåpet och puttrar på. Batteriet slits inte heller lika mycket och håller längre. 2 veckor ska den räcka enligt specs. Den varnar med ett burr när det är dags att byta sida var 30 sec och lyser till om man trycker för hårt. Stänger man av den och startar inom 30 sec så fortsätter den på samma program. Den har 3 lägen, jag kör bara första och sen håller man in 1 sec så stänger den av sig. Skippa dom dyra för flera tusen, denna har dom funktioner som är viktiga enligt experter. Tillbehör som display och olika borstprogram är bara trams och helt bortkastade pengar. Folk har klagat på att den är hal, jag tycker den har utmärkt grepp, bara man inte dräglar på den eller stoppar handtaget i munnen eller vad dom nu gör. Oral B Pro 3 finns i massa olika varianter... 3000,3300,3500,3800 osv. Enda som skiljer är tillbehör och antal. Exakt samma modell. I detta paket ingick en tandkräm och två borsthuvuden. Köpt NetOnNet för 499:-

Dell G2724D 27" QHD IPS 165Hz
Full Star 1
4
(1)
3 971 kr
u
ukusic
59 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 månader sedan

Köpt direkt från Dell för 3k. Lång leveranstid pga att den skulle tillverkas först. Clean, slimmad design, inga högtalare eller onödiga uttag. Bra fot ingår men kör en arm istället. Ingen backlight bleed, läst att dom har bra quality control. Bra bild och färg, valt 8bit. Ställt ner ljusstyrkan rejält och kör night light konstant aktivt i Windows. Inge huvudvärk efter långa sessioner. Både arbete och gaming.

Asus RT-AX86U Pro
Full Star 1
4
(5)
2 495 kr
u
ukusic
59 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 månader sedan

2499:- på Kjell Aug 2023 Fick ej full speed med stock firmware och den betedde sig småkonstigt, drog in Merlin och alla problem försvann. Storlek och designmässigt lik Asus ac68u som jag hade innan. Väldigt liten skillnad mellan de två täckningsmässigt osv. Stängt av lamporna i gui:t då de lyste för starkt. CPU mycket svalare än på ac68u. Kör ca 20 enheter. DFS kan vara bra om du bor i lägenhet där det är mycket konkurrens för att få fin fart på 5ghz men läs på vad det innebär först. Man nyttjar radar frekvenser och kan få disconnects om routern känner av radar(krav att den ska kontrollera hela tiden), ex om du bor nära en flygplats. https://www.asus.com/se/support/FAQ/1045936/ Unboxing: https://youtu.be/QzDqLH7-d1M

Google Pixel 5 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
4.4
(12)
u
ukusic
59 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 månader sedan

Enda negativa med denna telefon är de försökt sig på att ha en högtalare bakom skärmen som sen ska göra skärmen till högtalaren... Det låter burkigt i örat när man pratar med någon. Man får hålla den med örat längre ner på skärmen för att få rimligt ljud. Jag har läst samt inbillar mig att om man slår på "adaptive sound" så blir det helt ok ljud. + storleken + fingerprint på baksidan! + kameran + trådlös laddning 2800:- refurbed.se den var som ny förutom ett hack på ovansidan.

TP-Link RE305
Full Star 1
3.8
(11)
328 kr
u
ukusic
59 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 månader sedan

Köpte för 349:- medlemspris 2022-06. Gör sig bäst med en router som har "TP Onemesh". Superenkel installation, läs instruktionen, anslut mot webgui, peta in lösenord för 2,4ghz och 5ghz, klart. Vid Onemesh så switchar sen över automatiskt, du ser ingen skillnad, dvs det skapas inga fler IDn du behöver ansluta mot. Funkat utmärkt för ändamålet. Går att ställa in automatiskt reboot och när lamporna ska vara släkta under dygnet. Minus: - Den blir lite väl varm - Kan möjligtvis blockera andra uttaget men i mitt fall gjorde den ej det, satte den nederst. 2023 update: lämnade tillbaka den, blev på tok för varm för jag skulle känna mig bekväm att ha den igång 24/7

TP-Link RE505X
Full Star 1
3.6
(8)
656 kr
u
ukusic
59 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 månader sedan

Används i tp onemesh med en tp-link c80 router. Inga problem efter några månader. Enkel installation, läs instruktionen.... Håller sig ganska sval pga sin lite större storlek. Täcker inte båda eluttagen. Stängt av lamporna på natten.

Corsair RM850X V2 850W
Full Star 1
4.8
(5)
u
ukusic
59 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Valet stod mellan Seasonic FOCUS GX 850W och denna. Det lägre priset och att Seasonic bara är 140mm på djupet gjorde den attraktiv. Dock efter otaliga timmars research och teardownfilmer så föll valet på Corsair RM850X V2 850W. Seasonic har snålat på vissa komponenter för att komma ner i pris, en av de tydligaste är fläkten, som om den drar igång pga hög last verkar vara värsta lotteriet i ljudbild och rassel. Corsair har en del komponenter av högre kvalité, ex fläkten. RM850X V2 eller 2018 som den heter är en uppgradering av tidigare RM850X. Denna är 160mm istället för 180mm och dom har fixat till de problem som fanns med den tidigare modellen. Är priset ingen faktor så tycker jag valet är enkelt om man ställer dessa två mot varandra. Jag är ingen corsair fanboi, ville bara ha minimalt med potentiella felkällor och ljudlös. Om man velar mellan 750W och 850W så kan vara värt att nämnas att den ena drar igång fläkten vid 300W och den andra vid 340W. Min har inte gått igång ännu eller så har jag inte hört den. Enda minuset är att kablarna är lite styva. 1790:- på Webhallen.

Jabra Elite 75t Wireless In-ear
Full Star 1
4.2
(97)
u
ukusic
59 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Äntligen börjar BT-lurar bli något som går att använda på riktigt, till ett rimligt pris och med rätt funktioner. Kommer från sladdlurar med ANC. Ville använda dessa primärt för pendling och musik på gymmet. ANC ett måste i kollektivtrafiken för att få lugn och ro samt "hear through" vid behov. Dessa lurar har båda. + USB-C i fodralet (detta borde vara defult på allt även apple prylar) + Batteritid 7h plus enligt spec + ladd-fodralet utöver det (28h tot) + Rimligt pris (1490:-) + ANC som fungerar helt ok + "hear through" för att höra omgivningen under samtal eller musik + Kunna ställa in hur mycket du hör din egen röst under samtal + Sitter som en smäck med default kuddarna + Premium känsla och diskreta (svarta varianten) + Var orolig för storleken men de sticker inte ut alls + Magnet håller locket på plats samt när du stoppar i lurarna så sugs dom fast av magneter, otroligt smidigt och säkert + Man trycker på respektive lur för att göra olika saker, otroligt enkelt, guide finns i appen + Ljudet? ja som man kan förvänta sig, bra. + Appen är helt ok, massa vettiga inställningar + Registrera namn + mail i appen för utökad garanti - Högra verkar vara en slags master av de två, dock ej något problem - När du sätter i lurarna och sätter på musik kan du ej höja direkt med höger lur, men sänker man med vänster först så börjar volymkontrollen för höger fungera (vänster sänker, höger höjer) - OBS! Höll på att spränga trumhinnorna pga en BT volymbugg där den helt magiskt utan att man rörde nåt drog upp volymen till max på random, svinhögt. Har du en Pixel eller Android 11, aktivera 'Developer Settings' och slå av 'Disable absolute volume'. Unpaira lurarna och starta om mobilen och anslut de igen. Det har något att göra med att man försökt vara fiffig och infört så man har samma volymkontroll för telefon och BT enhet. Detta kan bugga rejält på alla typer av enheter, bara googla, Apple, Bose whatever. När det är avstängt så styrs volymslidern via telefonen och man höjer och sänker ljudet i lurarna på det viset MEN man kan också höja och sänka separat med lurarna men då händer inget med sliderna i telefonen så att säga. Om ovan fix ej fungerar för dig så gör en buggrapport till Google och Jabra!

Samsung Galaxy Tab A 10.1 SM-T510 32GB
Full Star 1
3.8
(19)
u
ukusic
59 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

2190:- på netonnet. (1490:- BF 2020) Android 10, usb-c och inte så mycket bloatware, mesta går att avinstallera. Batteriet håller länge. Helt ok mid-range platta för surf och diverse appar. Saknar fingerprint och sensor för när man stänger locket om man har ett sådant fodral. Slå INTE på flera profiler, den blir seg av det och kan ej hantera det pga den begränsade minnesmängden. (2G) För barn som spelar enklare spel, kollar film osv är denna perfekt.

Roborock S6
Full Star 1
4.4
(56)
5 334 kr
u
ukusic
59 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

4390:- på Inet. De första robotdammsugarna som kom var värdelösa och kostade alldeles för mycket. Nu börjar det dock hända grejer, rimligt pris och mycket smartare och snabbare. Har man inga problem med att det är 'Xiaomi' så finns det inget mer prisvärt just nu. Packa upp, sätt den på laddning, ladda ner appen och koppla ihop, uppdatera firmware... GO! Låt den göra en full städning för att få fram kartan. I appen får du sedan en detaljerad karta. Du kan dela in alla rum, döpa dom och ex skicka ut den på uppdrag att städa köket 3ggr eller enbart alla sovrum osv. + Rimligt pris + Designen, clean + Enkelheten, barnen kan pausa och tömma när den åker förbi + 4st lägen (dock inge större skillnad, alla låter en del...) + Hittar damm som jag ej trodde fanns + Fysiska knappar, så övriga i familjen kan pausa eller skicka hem den till dockan. + Kommer in under väldigt låga saker < 10cm + Enkelt att rengöra alla komponenter och sen bara nollställa i appen - Kan inte tvätta eller fylla diskmaskinen