Prisjakt

John Blackwood

Medlem sen 2011-12-05
28
Bidrag
23
Hjälpsamröster
Samsung Galaxy S10e SM-G970F/DS 128GB
Full Star 1
3.8
(45)
4 290 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
7 månader sedan*

Uppdatering: Två år av användning nu och ett batteribyte, mobilen är allt jag behöver och lite till. Allt jag skrev nedan är fortfarande relevant och mitt betyg är oförändrat. Är inne på andra året med telefonen, det är första gången jag någonsin haft en telefon så länge. Som någon beskrev så är det enligt mig den "sista perfekta telefonen". Jag använder telefonen varje dag till Spotify och diverse sociala appar, jag har inga krav på prestanda i spel eller liknande då jag inte laddat ner sådana appar på flera år och därför tycker jag inte heller batteriet är något problem. Mobilen har stått på batterisparläget sedan dagen den kom ur lådan och jag har inte märkt någon tendens till att vara långsam på dessa två år. Skärmskydded från fabriken har jag fortfarande på samt ett Ringke skal, kameran är bra och storleken perfekt. Kommer troligtvis bara byta batteri i telefonen och fortsätta använda telefonen tills något pajjar.

*Redigerades 3 månader sedan
Samsung Galaxy Watch 4 44mm
Full Star 1
3.3
(4)
2 090 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 månader sedan

Jag har länge velat ha en smartwatch men har avvaktat pga att tekniken inte känts mogen nog. Först förra generationen (Watch 3) så blev jag intresserad igen, TizenOS verkade vara det som höll tillbaka den dock. Nu har Samsung äntligen släppt sitt egna operativsystem och kör Google WatchOS istället vilket tillsammans med den nya slimmade kroppen, starkare chip och bra batteritid gör denna till en no-brainer i min mening. Många klagar på batteritiden men jag får utan problem ut två dagar och en natt på en laddning vilket är mer än godkänt för mig, speciellt eftersom jag bara laddar till 80% för att bevara batteriet. Jag tror de flesta negativa kommentarerna om denna klockan kommer från LTE versionen som verkar ha problem med överhettning och dålig batteritid. För min del har jag aldrig känt att jag behöver LTE i klockan då jag alltid tar med mig mobilen oavsett, endast om man är ute och springer och vill lägga mobilen bakom ser jag det som en funktion att överväga. Jag har haft min klocka i två veckor nu och är sjukt nöjd, ångrar inte att jag köpte denna versionen istället för Classic då jag tycker gränssnittet är såpass bra så man inte behöver den taktila ringen runt klockan för att scrolla osv. Har du en Samsung mobil så är detta en 10/10 måste köpa ifall du vill ha mer tränings- och hälsodata samt ett smidigt sätt att hantera musiken, notifikationer och att ha en röst-assistent på armen(tyvärr finns bara Bixby just nu men Samsung har utlovat att Google Assistant kommer i en framtida uppdatering).

Corsair HS70 Wireless
Full Star 1
2.2
(7)
1 149 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan*

TLDR: Helt okej headset men väldigt obevämt samt kort långvarighet. Överlag ett ganska robust trådlöstheadset, av alla omdömmen på gamingheadsets så verkar ingen vara nöjd med något. Det är alltid någon som vill ha super bra ljud med 100h batteritid samtidigt som mikrofonen är studiokvalité osv. Verkligheten är att gamingheadset har kompromisser vilket även är sant för detta headset. Jag har ett större än normalt huvud och bygeln trycker åt ordentligt mot öronen. Jag var tvungen att dagligen stretcha headsetet ordentligt tills det tillslut inte var lika hårt längre. Kåporna är inte alls djupa så har du öron som sticker ut det minsta så kommer dom röra plasten mot drivaren vilket för mig skapade värk på öronen efter ca 1h användande. Personligen tyckte jag dom var för varma och svettiga för mina öron som lätt bygger upp vax samt att huvudbygeln skapar tryckpunkter mitt på huvudet som kräver att du flyttar bygeln då och då. +Bra ljud i lurar och mikrofon +Snygg design -Obekäma att använda längre stunder(speciellt med större huvud) -Mikro-USB som började glappa efter omkring 1,5år av användning -Batteriet var i princip helt dött efter två år -Skinnet i muffarna släppte efter ett år(fick gratis ersättnings muffar av Corsair men var riktigt svåra att sätta dit vilket resulterade i att jag tryckte sönder ena fästet för drivaren) -Knastrande ljud uppstod efter 2år oavsett avstånd till USB stickan. Skulle ej rekommendera detta headset ifall du förväntar dig att ditt headset håller en dag längre än två år. I mina ögon så har Corsair fokuserat på bra balanserat ljud och en mikrofon som är helt okej för prisklassen och snålat på byggkvalitén och mjukvaran. (EDIT: Med byggkvalité menar jag att headsetet är gediget byggt men känslan av att det sakta föll sönder mer och mer är oundviklig)

*Redigerades ett år sedan
Nintendo Switch Pro Controller (Switch) (Original)
Full Star 1
3.9
(28)
630 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Bästa kontrollen jag har haft med grym ergonomi och känsla. 40 timmar batteritid är inte dåligt heller, jag har laddat min kontroll ca 3ggr sedan jag köpte mitt Switch för ca 4 månader sedan. Jag anser att denna är ett måste ifall du någonsin spelar längre sessioner på ditt Switch i dockat läge framför tv:n. 700kr är den absolut värd.

Nintendo Switch
Full Star 1
4.2
(113)
3 601 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Har verkligen gillat mitt Switch under dom månaderna jag ägt det. Jag föredrar att spela på stor tv då bilden känns mycket skarpare. Roligaste jag haft på konsollen är att dela ut kontroller till vänner och spela Mario Kart samt lägga alldeles för många timmar i Zelda BOTW. Nintendo vet verkligen hur man gör intressanta och nyskapande konsoller och spel. Tyvärr, trotts enormt tredjeparts stöd från utveklare känner jag att det är främst Nintendos egna spel som verkligen platsar på platformen. Köp Nintendo Switch om du: 1. Gillar du tanken av att kunna ta med dig fullvärdiga spel på resor ect. 2. Gillar indie spel och RPG då Switch har enorma mängder av båda. 3. Vill spela Nintendo titlar(dom är så bra som du tror om inte bättre) Köp INTE Switch om du: 1. Tycker grafik är viktigt för att ett spel ska vara bra 2. Vill spela online(då Nintendo valt att inte lägga energi på ett eget nätverk som te.x Xbox Live för att undvika troll's och folk som förstör för andra, säger dom.) 3. Inte kan tänka dig att lägga 700kr på en Pro Controller då jag anser att det är ett måste ifall du ska spela längre stunder(personligen så är det den bästa kontrollen jag hållt i och är värd 700kr) Överlag en bra konsoll men lutar mot att sälja min och vänta in någon slags Switch Pro variant som är ryktad att komma sent 2021.

Microsoft Lumia 950 XL 3GB RAM 32GB
Full Star 1
3.2
(14)
3 995 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
6 år sedan*

Älskar min 950XL, jag köpte den vita versionen. Finns inte mycket jag inte gillar med telefonen. Bra: - Skärmen är underbar - Kameran är i topp klass - Väldigt lätt och tunn - Snabb laddning - Windows 10 Mobile är sååå mycket bättre än WP 8.1 och flyter på grymt bra Mindre bra är "iris skannern", den är bra på så sett att den bara reagerar på mig men känns lite överflödig i en tid där fingerskannern på iPhone kan låsa upp telefonen på vad som känns som två millisekunder och Windows Hello gör det på runt 2 sekunder om du håller telefonen nära ansiktet vilket inte alltid är så bekämt. För att sammanfatta så är Windows Hello lite 'meh' men det är en liten grej när man tänker på hur bra telefonen är i helhet. Kommer uppdatera när jag har använt telefonen en längre tid.

*Redigerades 6 år sedan
Asus Radeon HD7970 Matrix 4xDP 2xDVI 3GB
Full Star 1
3.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 år sedan*

Köpte kortet i februari och har varit hel nöjd! Stabilt, svalt, snyggt och GRYYYYM rå prestanda! Jag köpte kortet för 4500kr och det var värt vart ända öre så passa på nu när det ligger under 3000kr. Enda negativa jag kan komma på är att det inte överklockade så högt som jag trodde den skulle så om det är något som stör dig så köp Platinum edition istället. Grymt kort överlag och en riktig best en klar 10:a

*Redigerades 8 år sedan
Apple EarPods with Remote and Mic Wireless
Full Star 1
3.4
(57)
99 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
9 år sedan*

Väldigt bra ljud i dessa lurar samt väldigt bekväma. Jag använder dom när jag tränar och dom känns knappt i öronen. Play/Pause knappen och micen fungerar på alla Android telefoner så du kan ta emot samtal osv utan problem dock så fungerar inte höj/sänk knappen men eftersom det är Androids fel och inte lurarna så är det inget stort problem. Jag ger lurarna 9/10 pga att dom överträffade mina förväntningar, var otroligt sköna och passar många olika öron och att dom är billiga. Dock så drar jag av en stjärna för att gummi skarvarna i sladden lossnade (efter 1 tvätt i tvättmaskin samt mycket hopknycklade osv) som Apples hörlurar brukar göra dock så var dessa bättre i kvalité än deras andra lurar. Ps. för er som har Apples andra hörlurar som kom med iPhone 3g-4s, dessa lurar är HELT annorlunda i kvalité, ljud och bekvämt het.

*Redigerades 9 år sedan
Motorola Defy Plus
Full Star 1
2.9
(15)
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 år sedan*

Min har vart inne andra gången på lagning nu och inget har hänt... SKAFFA INTE DENNA TELEFONEN! Mobilen hänger sig Den stänger av sig själv Skärmen hänger sig och börjar trycka av sig själv Mobilen är seg som in i HELVETE Mobilen blir värre och värre ju mer du använder den! Detta har inte bara hänt mig... vi har 3 sådana mobiler i familjen nu och alla gör samma sak... Om ni vill ha en vattentät android telefon vänta på den nya Defy:en... HOPPAS att den är bättre... Själv ska jag byta till Nokia Lumia 920. 2 stjärnor för att den är vatten tät men det är nog det ända bra med telefonen...

*Redigerades 9 år sedan
Sida 1