rapidact

Medlem sen 2011-08-22
4
Bidrag
8
Hjälpsamröster
Google Nest Mini (2nd Gen)
3.3
(15)
428 kr
ett år sedan
Just nu ger jag ett lågt betyg. Den har problem att filtrera bort bakgrundsljud, något den sas skulle vara extra bra på för att den hade en extra mic. Det kanske fungerar på fläktljud och oväsen, men röster från tv'n klarar den inte att hantera lika bra som gamla Google Home Mini. Det blir retur direkt!
Apple EarPods with Lightning Connector
2.6
(11)
198 kr
3 år sedan
Tips! Tyvärr blandar Prisjakt äpplen och päron i denna lista. Undvik billiga bulk-utgåvor med extra stor risk för att vara kopia, köp endast med ytterkartong till Apples riktpris från en auktoriserad återförsäljare. Alltså! Låt er inte luras av de billigare kopiorna, betala fullt pris! De finns inga billiga genvägar till äkta Apple-produkter, för Apple ger inte utrymme för rea-produkter om inte återförsäljaren vill sälja med förlust? Självklart kan en bulkutgåva vara något billigare, men då ökar risken att det är en 3dje partstillverkare som ligger bakom produkten och du får skräplurar som kan paja inom en vecka eller ger dig extremt dåligt ljud med en konstig hård billig sladd. Själv kommer jag välja en auktoriserad återförsäljare av Apple produkter, som säljer med ytterkartong, då lutar jag mot Elgiganten i denna lista. Andra förtroendeingivande återförsäljare har sålt billiga kopior tyvärr.
Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming HDMI 3xDP 2xDVI 4GB
4.3
(23)
6 år sedan
Har haft tidigare Windforce-kort från Gigabyte, tycker detta konstigt nog låter för mycket i idle jämfört med tidigare kort, enligt spec har nog detta ändå lägre TDP, har senaste drivrutinerna rekommenderade för 970-serien. 970 i övrigt är bra för spelande, kan köra högsta/ultra på allt i de spel jag spelar (BF4, Titanfall, SC2), har nog rätt bra fabriksöverklock, men tyvärr mycket minus för att det väsnas för mycket i Idle - Kör MSI eller Asus i stället.
D-Link Boxee Box DSM-380
3.8
(264)
9 år sedan
Jag gillar den, känns stabil. Med senste uppdateringen känns den fräsh och kul. Mycket bra kvalitet på bilden med äkta 23.976 bilder/s, så det flyter på utan något ryck nånstans. Andra kan ju fejka detta och avrunda till 24 bilder/s och då blir det korrigering var 40 sek eller liknande och man kan se det tydligt i panoreringar. Men jag är mäkta imponerad av bildkvaliteten hos Boxeen. Den är helt klart värd sina extra slantar. Jag tänkte ta upp något som andra recensenter missat. Det går att streama 1080p utan buffringsproblem. Jag hade mycket problem i början med att det hackade över WiFi, men när jag titta över routerns inställningar så flöt det på fint. Nu streamar jag 1080p trådlöst utan problem och det buffrar aldrig :) Två saker ska man tänka på, dels att man inte "tankar" något till hårddisken man delar ut till Boxeeboxen (torrents kan bli en killer med io access hela tiden, det kan t o m göra det omöjligt att titta lokalt på datorn om du skulle ha hög bitrate som i 1080p). Sedan är att man ställer in routern rätt. Det som gjorde den stora skillnaden (använde Dovado 4GR router) var något som hette "Fragment size", underligt nog var den förinställd på maxvärdet (2346), vilket var på tok för högt om man ska streama stora mängder data, det gjorde att hårddisken inte hann leverera när följande del efterfrågades, det sänkte hastigheten rejält, och om paketen behöver sändas om pga störningar i omgivningen från andra apparater, då fattnar ni att det blir fetlagg. Men när jag justera ner fragment size så flöt det på fint, jag tror 512 kan vara ett bra värde, 1024 eller 256 funkar också men 512 verkar vara snabbast för mig. Har du för lågt blir det mycket "overhead" pga det och du förlorar hastighet. Sedan ställer man in att den endast ska köra 802.11n, samt att den är inställd på 20Mhz (det går inte snabbare med 40Mhz, kanske pga BoxeeBox inte stödjer det). Välj en kanal som inte verkar va upptagen (en kanal som inte störs av annan trafik, det kan ju vara grannar som sänder på samma kanal? Annan utrustning inom samma frekvensområde, testa olika kanaler om du fått problem). och ställ in hastigheten på Auto, så förhandlar Boxeen till sig den stabilaste hastigheten. Angående kryptering, så gäller WPA2 och AES för 802.11n standarden, eller så väljer du bort den för att inte förlora bandbred(kanske 5-20%?), jag är ingen expert, bara gissar. Det går också att strunta i krypteringen men du kan ändå stänga ute obehöriga med att du ställer in att routern ska kolla mac adresserna du använder. Då kan det va bra att inte sända SSID. Fläkten är inte så jättestörande, får bara -1 för det, det var det enda felet jag hittade, man blir väldigt förlåtande när den streamar så fint över WiFi, även en blu-ray spelare kan surra. Hoppas detta inspirera någon, och lycka till!