Prisjakt

voz

Medlem sen 2004-10-23
29
Bidrag
5
Hjälpsamröster
Sennheiser HD 518
Full Star 1
3.3
(3)
v
voz
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Det här är lurarna för dig som gillar mycket bas. Personligen tycker jag att basen är lite för dominerande. Perfekta till film, men inte till musik, enligt mig. Så här med facit i hand skulle jag nog ha satsat på HD598 istället, då de lär ha ett mer balanserat ljud. I början var de en aning obekväma, eftersom de tryckte rätt hårt mot huvudet. Men nu efter en månad har de börjat tänja ut sig och blivit riktigt sköna.

LG 50PK950N
Full Star 1
4.4
(14)
v
voz
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Jag har haft flera Panasonic-plasmor tidigare och jämfört med dessa har LG:n både fördelar och nackdelar. Nackdelar: - något sämre svärta - mer reflektioner - mystisk kantskärpning som inte går att inaktivera Fördelar: + bättre rörelsehantering + bättre färgåtergivning + mindre buzzing För att utveckla det här med kantskärpningen: Det gick rykte om att det blivit fixat, men jag har den senaste firmware-versionen (4.40) och det är definitivt någon skum edge-enhancement i farten, oavsett om jag drar ner skärpa till 0 och inaktiverar "Kantförbättring" i menyn. Jag testade knepet att döpa en HDMI-ingång till "PC" och mata TV:n med en 60Hz-signal. Då försvann denna kantskärpning och all text blev skarp och fin. Men nu vill jag varken köra mina blu-ray eller dvd-filmer i 60Hz, så det är tyvärr inget alternativ. (Dessutom åsidosätts även andra inställningar.) Det är väldigt synd att det inte går att stänga av denna funktion, då bieffekterna är tydliga runt all form av text, t.ex. undertexter och i TV-kanalernas grafik. Jag tycker också att det får filmkorn (grain) att framträda på ett onaturligt sätt. Om LG fixar detta lovar jag att höja betyget. :)

Oppo BDP-93
Full Star 1
4.8
(47)
v
voz
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 13 år sedan

Så här långt har den uppfyllt alla mina önskemål. Den ligger i en helt annan kvalitetsnivå än mina tidigare blu-ray-spelare. Den påminner om min gamla trotjänare Denon DVD-2200 i byggkvalitet och det har jag inte varit bortskämd med på sistone. Den är tyst och snabb. Jag använder den mest till dvd och blu-ray. På dvd-sidan har den betydligt bättre bild än andra blu-ray-spelare jag har ägt (Panasonic BD55, LG BD390 och Sony S370). På blu-ray-sidan är det ingen större skillnad. Jag har bara testat en MKV (jag har en HTPC som sköter sådant) och det såg bra ut. Den klarade även inbyggda undertexter. Jag körde via USB. Ett tips är att ändra TV System till "Multi" istället för "PAL" för att undvika onödig konvertering till 50Hz.

Panasonic Viera TX-P42G20E
Full Star 1
4.5
(28)
v
voz
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Jag har haft min G20 sedan i somras. Om jag jämför med min PX80 så har G20:n bättre bild på Blu-ray. Bra svärta, bra färger och en bild som inte behöver skalas om. Den är också en aning bättre på HDTV. Men på vanlig SDTV tycker jag fortfarande att PX80:n är bäst. Min G20 surrar ("buzzar") också betydligt mer än min PX80. Det går lätt att höra på tre meters avstånd, under tystare scener. Mycket prisvärd TV. Bästa bilden per krona, enligt min mening.

Sony BDP-S370
Full Star 1
4.2
(27)
v
voz
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Bra som andraspelare. Snabb och stabil, men inte direkt tyst.

Elbutik
Utmärkt
(345)
v
voz
29 omdömen
UtmärktRedigerades 14 år sedan

Underbart att butiker som elbutik.se finns. Ett enormt antal produkter upplagda, till bra priser. Jag tar för givet att de inte har allt i eget lager, men vad gör det när det ändå bara tog 3 dagar att få varorna. Här kommer jag att handla igen.

HTC Desire 512MB RAM
Full Star 1
4.5
(352)
v
voz
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 14 år sedan

Edit: Jag kan lägga till att batteritiden blev bättre efter några laddningar. Väldigt bra mobiltelefon. Troligtvis den bästa på marknaden för tillfället. Snabb, bra skärm, trevligt gränssnitt, massor av funktioner. Jag är speciellt förtjust i webbläsaren, som bl.a. på ett smart sätt ändrar radlängden i kolumner när man zoomar. Flexibiliteten är enorm. Man kan få sin mobil precis som man vill ha den. Orsaken till att det inte blir full pott är en del praktmissar vad det gäller översättningen till svenska och att den ibland "glömmer bort" att den är kopplad till wifi.

Gigabyte Radeon HD5750 HDMI DP 2xDVI 1GB
Full Star 1
4
(2)
v
voz
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 14 år sedan

Jag har haft det i tre månader och det har funkat perfekt. Tyst och stabilt. Jag är även nöjd med prestandan.

Gigabyte GA-P55A-UD4
Full Star 1
5
(2)
v
voz
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 14 år sedan

Jag har använt moderkortet i ca en månad och det har fungerat perfekt! Jag är mycket nöjd med mitt val. Det sitter Intel i5 750 och Corsair XMS3 på det. Jag valde UD4 för att jag behövde FireWire. Det enda som kunde ha varit bättre är placeringen av PCIe 1x-kortplatserna.